fiszer Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 :arrow: nie wiedzialem do konca gdzie to pytanie zakwalifikowac, do jakiego dzialu.. ... czy mozna gdzies sprawdzic jaki dzielnik ma plyta... chodzi mi o programowe podanie... a nie testowanie przy podkrecaniu.... z tego co pamietam to w manualach to nie jest podane. jesli mam tabelki wyrysowane na płycie? to to jest wiarygodne czy nie ? co sadzicie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Powiedz jaką masz płytę :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 W tym progsie znajdziesz... PROGRAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 plyta: gigabyte ga7vtxe+ via kt266a juz wczesniej na forum pisalem o tym.. ale kwestia jest taka ze w tabelce na plycie sa wypisane czestotliwosci i synchronizacje do 233. ale czy to mozliwe zeby ta plyta miala dzielnik 1/7?jest napisane ze przy 233 agp i pci ->w standardzie znaczy sie 66 i 33. wszystkie inne sa tez podane: 100,133,166, 200, 233 te co sie synchronizuja oczywiscie. i teraz pytanie powstaje takie. czy producent wydrukowal tabelke na plycie tylko po to zebym wiedzial ze przy takich ustawieniach jest synchronizacja czy ona jast na tej plycie? o fu.. ale pisania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 wofek dzieki za prog... dzielnik widze... tylko nie mam teraz pod reka tej plyty. w domu sprawdze czy te tabelki nayrysowane sa dla jaj czy na serio... ale chyba dla jaj. smierdzi mi tu kurnikiem... hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 KT266A nie ma dzilenika 5. Więc masz dzielnik 4 :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenpunkt Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 KT266A nie ma dzilenika 5. Więc masz dzielnik 4 :P. co niektóre płyty KT266A mają dzielnik 5 i to działający np. Epox 8KHAL+, oczywiście wymuszony zewnętrznie, sam chipset nie posiada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 co niektóre płyty KT266A mają dzielnik 5 i to działający np. Epox 8KHAL+, oczywiście wymuszony zewnętrznie, sam chipset nie posiada wymuszony zewnętrznie ? wytłumaczcie mi to please.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Otoz czipset nie obsluguje ale kosc ktora odpowiada za taktowanie(nie opamietam ja sie nazywa) moze dzielic nawet 1/7pci tak wiec jest to półprawda ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Otoz czipset nie obsluguje ale kosc ktora odpowiada za taktowanie(nie opamietam ja sie nazywa) moze dzielic nawet 1/7pci tak wiec jest to półprawda ;)Kosc nazywa sie PLL nie którzy mówią na to ICS [od producenta i nadruku na kosci] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 jak dla mnie to ta polprawda strasznie miesza. tylko mi narobila smaka a teraz bede musial nowsza plycianke sobie kupic..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...