Skocz do zawartości
Fredek

Problem Z Gigabyte 8ipe1000-g

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Leży mi w szufladzie płytka Gigabyte 8IPE1000-G, i postanowiłem zobaczyć czy chodzi, podłączam ją na ,,sucho,, bez procka, ramów i nic, tylko podłączyłem zasilanie, pstryk na zasilaczu na 1 i...płyta sama ruszyła co mnie zdziwiło :blink: , no więc trzymam wcisniety przycisk POWER na obudowie i płyta powinna sie wyłączyć po 4-5 sekundach a tu nic, musze ją dopiero na zasilaczu wyłączyć, tak jakby płyta zasilania nie odcinała, wie ktoś z czym to może być związane?? PLS pomóżcie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie walała mi sie tylko została mi po ,,starym,, kompie, leżała troche i chciałem zobaczyć czy chodzi a tu taki zonk, co mi daje?? No chciałem zobaczyc czy sie odpala i tak też robi ale nieda sie jej wyłączyc poprzez trzymanie przycisku POWER na obudowie i musze ją wyłączac na żywca na zasilaczu, normalnie powinna sie wyłączyc po 4-5 sekundach a tu nic, chyba że dla płyty która nie posiada włorzonych pamieci i procesora to normalne :blink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam sprzedaj odrazu :wink: , dodam jeszcze że byłem z nią ostatnio i kumpla który ma s.478 i płytka zachowywała sie normalnie tj. wyłączała sie itd. a uruchamiana na sucho robi takie jajca, czy to normalne w takim przypadku czy mam rozumiec że wtedy że chodziła elegancko miałem szczescie poprostu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz wstawić resztę podzespołów i wtedy dopiero można oceniać czy jest wszystko w porządku czy nie. To, że u kolegi całkiem inną płyta sie wyłącza o niczym nie świadczy. W końcu jest to inna płyta główna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi