Fredek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Witam Leży mi w szufladzie płytka Gigabyte 8IPE1000-G, i postanowiłem zobaczyć czy chodzi, podłączam ją na ,,sucho,, bez procka, ramów i nic, tylko podłączyłem zasilanie, pstryk na zasilaczu na 1 i...płyta sama ruszyła co mnie zdziwiło :blink: , no więc trzymam wcisniety przycisk POWER na obudowie i płyta powinna sie wyłączyć po 4-5 sekundach a tu nic, musze ją dopiero na zasilaczu wyłączyć, tak jakby płyta zasilania nie odcinała, wie ktoś z czym to może być związane?? PLS pomóżcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Nie bardzo rozumiem. Od tak walala sie plyta i nie wiesz co z nia jest nie tak??? Co w ogole daje Ci podlaczenie jej bez procesora i ramu? I co to znaczy, ze rusza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Nie walała mi sie tylko została mi po ,,starym,, kompie, leżała troche i chciałem zobaczyć czy chodzi a tu taki zonk, co mi daje?? No chciałem zobaczyc czy sie odpala i tak też robi ale nieda sie jej wyłączyc poprzez trzymanie przycisku POWER na obudowie i musze ją wyłączac na żywca na zasilaczu, normalnie powinna sie wyłączyc po 4-5 sekundach a tu nic, chyba że dla płyty która nie posiada włorzonych pamieci i procesora to normalne :blink: Edytowane 30 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Włączasz samą płytę bez niczego i się dziwisz że się dziwnie zachowuje... Podłącz wszystko i wtedy zobacz :) Zresztą jak wcześniej działała to po prostu sprzedaj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Oj tam sprzedaj odrazu :wink: , dodam jeszcze że byłem z nią ostatnio i kumpla który ma s.478 i płytka zachowywała sie normalnie tj. wyłączała sie itd. a uruchamiana na sucho robi takie jajca, czy to normalne w takim przypadku czy mam rozumiec że wtedy że chodziła elegancko miałem szczescie poprostu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Chyba nie miałeś szczęścia tylko teraz nie ma podstawowych podzespołów. :) U mnie ze wszystkim 8ipe1000g działa bez problemów. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Chyba nie miałeś szczęścia tylko teraz nie ma podstawowych podzespołów I dlatego niechce sie wyłączyc tak....?? <_< No troche dziwne, no ale skoro tak to OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Wiem że to dziwne ale nie ma na co zrzucić tego zachowania :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Musisz wstawić resztę podzespołów i wtedy dopiero można oceniać czy jest wszystko w porządku czy nie. To, że u kolegi całkiem inną płyta sie wyłącza o niczym nie świadczy. W końcu jest to inna płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...