bartexblues Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Podłączam małego jacka od głośników do gniazda w kompie. Gdy jest włożony nie do końca głośniki grają bez subwoofera. A gdy wciśnie się go do końca to przez jakieś 0,5 sekundy gra cały zestaw po czym wszystko milknie. :mur: Głośniki są nowiutkie i z innym sprzętem działają poprawnie więc to nie ich wina? O co tu chodzi? Czy należy przeczyścić gniazdo? Jeśli tak to w jaki sposób? O co tu może jeszcze ewentualnie chodzić? Co robić? Help!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Może gniazdo na płycie jest uszkodzone? Sprawdź jak sie na niej zachowują inne głośniki/słuchawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartexblues Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Może gniazdo na płycie jest uszkodzone? Sprawdź jak sie na niej zachowują inne głośniki/słuchawki. Inne reagują tak samo. W takim razie co ja mam z tym zrobić? (przyznaje trochę zielony jestem :blink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Masz gwarancje na płyte? Jeśli płyta by miała wyjście na przedni panel audio to tam by można podłączyć głośniki i po problemie. Zawsze jeszcze możesz poszukać jakieś karty dźwiekowej np. na Allegro, napewno sie jakaś niedroga znajdzie a i dźwiek na niej bedzie lepszy niż na zintegrowanej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartexblues Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Masz gwarancje na płyte? Jeśli płyta by miała wyjście na przedni panel audio to tam by można podłączyć głośniki i po problemie. Zawsze jeszcze możesz poszukać jakieś karty dźwiekowej np. na Allegro, napewno sie jakaś niedroga znajdzie a i dźwiek na niej bedzie lepszy niż na zintegrowanej Gwarancji na płytę brak. Mój komp jest baardzo stary. Nie wiem nawet czy da się podłączyć nową karte. Ale mam dwa nie używane porty USB. czy takie rozwiązanie jak w linku miąło by sens? Czy dźwięk otrzymany z takiego sprzętu będzie odpowiedni dla głośników creative 2.1 sbs 380? http://allegro.pl/item128681262_karta_dzwi..._dzwiekowe.html Dięki za wspólprace Chemik4 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 A czemu nie podlaczysz zwyklej dzwiekowki na PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) na wpół wsunięty minijacek powoduje, że do głosników zostaje doprowadzony sygnał róznicowy L i P kanału (masa jest niepodłączona), co powoduje że bas znika (różnica z obu kanałów powoduje jego wyciszenie). Po tym takze poznać kiedy przewód masowy jest uszkodzony - słychać muzykę ale bez basu + ewentualny brum sieciowy. Sprawdź wizualnie czy gniazdko minijacek nie rusza się na płycie głównej - czy jego luty nie są popękane. Jeśli są wystarczy chwilowy zabieg lutownicą (której zapewne nie posiadasz.. ) W innym wypadku, blaszki wewnątrz gniazdka mogą być zaśniedziałe, utlenione etc... A najprostsze rozwiązanie to chyba jak powyżej... Edytowane 4 Października 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...