Witchhunter Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 woda jest zimna, nagrzewnica jest chlodna, blok jest chlodny, przy 12x180=2180mhz i 1.775V temp po calej nocy seti na 100% max 39stopni :) wiecej schematy i zestawy beda juz niedlugo, na razie niestety (sam zaluje ale nie moge) musisz uwierzyc mi na slowo w moje puste slowa ;) Poczekamy zobaczymy, ale po tym nie dziw sie, ze nie biore tego co mowisz na powaznie :wink: co widzisz w tym niepowaznego? podalem ci fakty u mnie w domu na moim zestawie, co jest w nich niepowaznego? Nie denerwuj sie :oops: Chodzi o to, ze temp podaje sie w stopniach Celsjusza, Kelwina ewentualnie. Nic nie da mi, ze mowisz, ze cos jest chlodne, zimne czy jakiekolwiek inne. Suche fakty, to jest: Blok taki i taki, ksztalt taki a taki, wymiary takie, grubosc dna taka a taka,material taki a taki, pompka taka a taka, potem Temp otoczenia: 23C Temp wody: 25C (chlodzona nagrzewnica o takich wymiarach, takim wiatrakiem, ze shroudem na takim napieciu o takim przeplywie powietrza) Temp spodu bloku: 30C Temp procesora (in socket): 35C Temp procesora (ondie) : 40C Temp procesora (czujnik dodatkowy, przy rdzeniu na pascie): 33C Przeplyw wody przez blok: 500l/h Wowczas jestem w stanie uznac, ze twoje slowa nie sa puste :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 do Spidermana: a co mnie obchodzi czy mi wierzysz, ja mowie jak jest , nikomu nie kaze wierzyc, akurat wyzej ktos napisal, ze to zadna rewelacja, wiec nie wiem co tu jest nie do wierzenia, na zdjeciach zobaczysz, ze jest 39 stopni a nie 29 czy 49? skoro tak to moge zrobic ci zdjecie :D :D :D ktoregos dnia wezme cyfrowke z pracy to zrobie pare fotek tylko naprawde nie wiem co to zmieni, zbiornik jak z cpc, zwykle rurki 12mm z akwarystycznego, mala pompka i blok od wlasnie kolegi, ktory bedzie je sprzedawal w calych zestawach, co do autorytetu to jestem wlascicielem i adminem dwoch for wielkosci tego calego np. http://racing-forum.pulse.pdi.net i jak mowie ze jest 39stopni max to jest :D za stary jestem na pisanie glupot dla sztuki jak wielu 12latkow czy 15latkow na tym forum, ktorych jest tu wiekszosc, bez obrazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Nie denerwuj sie Chodzi o to, ze temp podaje sie w stopniach Celsjusza, Kelwina ewentualnie. Nic nie da mi, ze mowisz, ze cos jest chlodne, zimne czy jakiekolwiek inne. Suche fakty, to jest: Blok taki i taki, ksztalt taki a taki, wymiary takie, grubosc dna taka a taka,material taki a taki, pompka taka a taka, potem Temp otoczenia: 23C Temp wody: 25C (chlodzona nagrzewnica o takich wymiarach, takim wiatrakiem, ze shroudem na takim napieciu o takim przeplywie powietrza) Temp spodu bloku: 30C Temp procesora (in socket): 35C Temp procesora (ondie) : 40C Temp procesora (czujnik dodatkowy, przy rdzeniu na pascie): 33C Przeplyw wody przez blok: 500l/h Wowczas jestem w stanie uznac, ze twoje slowa nie sa puste no i to rozumiem, anei jakies gadanie o braku autorytetu od kogos , kogo sam nie znam :P juz ci moge grzecznie takze odpowiedziec :) nie znam zadnej z wymienionych przez ciebie cech, oprocz tego, ze temp, podaje w Celcjusza ;) jak mowilem, blok wykonal kto inny, reszte poskladalem kombinujac i zmieniajac kable elementy kilkukrotnie metoda prob i bledow, byly dluugie kable od cpc, byly krotkie 12mm grube, po prostu zmienialem i patrzylem, az zostalem przy najlepszej kombinacji czyli najmniejszej temp. mysle , ze takie dokladne pomiary beda na stronie firmy, ktore cale zestawy bedzie juz oficjalnie sprzedawala, ja jestem tylko kolega, ktory dostal w prezencie taki blok do testowania i to co mowie jest tylko na podstawie odczytow z Biosu i z cpucoola, jednak to, ze na dotyk blok jest chlodny a bios pokazuje 39stopni, nie swiadczy, ze moja slowa sa puste, bo taki jest fakt, a jesli ktos nie wierzy zapraszam na piwko chetnie pokaze zestaw i wyniki temperatur, moze cos jeszcze usprawnie korzystajac z doswiadczenia innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 to co mowie jest tylko na podstawie odczytow z Biosu i z cpucoola, jednak to, ze na dotyk blok jest chlodny a bios pokazuje 39stopni, nie swiadczy, ze moja slowa sa puste, bo taki jest fakt, a jesli ktos nie wierzy zapraszam na piwko chetnie pokaze zestaw i wyniki temperatur, moze cos jeszcze usprawnie korzystajac z doswiadczenia innych No i wszystko fajnie, tylko, ze nie mozesz mowic, ze blok jest super dobry, jesli bazujesz tylko na tym, ot stad caly raban :wink: Chodzi o to, ze ja, nawet wiedzac wszystko to, co ci wczesniej napisalem balbym sie uzywac takiego okreslenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 rozumiem, czekamy wiec na oficjalne testy i wyniki calego zestawu i bloku takiego, jaki mam, chociaz to nie jest jeszcze finalna wersja z tego co wiem, bo Pan X ;) caly czas poprawia jeszcze i testuje pare rozwiazan cofam w takim razie "super dobry" i zamieniam na:"blok wynikami bijacy na glowe bloki cpc (ktory mam dla porownania) i miko (ma innyk olega i takze porownywal z moim), blok, ktory w polaczeniu z 2metrami zwyklej rurki 12mm i nagrzewnica od opla corsy chlodzona tylko 90mm zalmanem oraz z gowniana pompka 50l/h realnego przeplywu na tych moich rurach, no wiec w polaczeniu z tym wszystkim blok 3ma temp 39 stopni max na Athlonie1700xp 1.46@2.18ghz przy 1.775V mam nadzieje, ze wyrazilem sie bardziej fachowo i nikt juz sie nie przyczepi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 zalmanem oraz z gowniana pompka 50l/h realnego przeplywu na tych moich rurach, no wiec w polaczeniu z tym wszystkim blok 3ma temp 39 stopni max na Athlonie1700xp 1.46@2.18ghz przy 1.775V to ma temp 39 stopni wedle czujnika z plyty Epox 8RDA+ (o ile wiem, ten epox nie czyta z rdzenia), wersji biosu... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 w 3 wersjach biosu jest ta sama temp u mnie, a Epox dobrze slyszales, ze troszke potrsfi zle podawac, bo ZAWYZA z tego co ludzie na aoforums pisali ciut temperature ;) :D :D palcem 5sekund po wylaczeniu kompa dotykajac jadro jest chlodne, bok tez to mi wystarczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 do Spidermana: a co mnie obchodzi czy mi wierzysz, ja mowie jak jest , nikomu nie kaze wierzyc, akurat wyzej ktos napisal, ze to zadna rewelacja, wiec nie wiem co tu jest nie do wierzenia, na zdjeciach zobaczysz, ze jest 39 stopni a nie 29 czy 49? skoro tak to moge zrobic ci zdjecie :D :D :D ktoregos dnia wezme cyfrowke z pracy to zrobie pare fotek tylko naprawde nie wiem co to zmieni, zbiornik jak z cpc, zwykle rurki 12mm z akwarystycznego, mala pompka i blok od wlasnie kolegi, ktory bedzie je sprzedawal w calych zestawach, co do autorytetu to jestem wlascicielem i adminem dwoch for wielkosci tego calego np. http://racing-forum.pulse.pdi.net i jak mowie ze jest 39stopni max to jest :D za stary jestem na pisanie glupot dla sztuki jak wielu 12latkow czy 15latkow na tym forum, ktorych jest tu wiekszosc, bez obrazy Daj fotki bloku i calego zestawu, chcialbym zobaczyc co to tak zachwalasz :) :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 dam w swoim czasie ;) :P w tej chwili probowalem zmiescic sie do biga z nagrzewnica i zbiornikiem i niestety musze zasilacz (kto wymyslil zeby byl dokladnie na srodku pustej gornej przestrzeni obudowy wrrr) przeniesc na dol, a wtedy na gorze zmiesci mi sie wszystko, pare otworkow, tunelik i cykne te zdjecia juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 chociaz screena dla niedowiarkow zrobilem :P przy pakowaniu sie do big towera posmarowalem lepiej chyba pasta i mocniej wygialem zapinke co by lepiej dociskala, efekt z dwoma zalmanami na nagrzewnicy max 36 stopni, z jednym tylko max 37 stopni przy 1.46@2ghz :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...