Skocz do zawartości
chalwa88

Asrock Dual Vsta

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem mobo jak w temacie i mam problem z jego uruchomieniem. Na mobo piny prezentują się tak Dołączona grafika. Kable które mam to: power led (zielony,pusty,biały), hdd led(czerwony biały), power sw (zółty, biały) i reset (niebieski,biały). Jak podłączyś te kable do mobo, aby się włączyło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieno za chwile mnie szlag trafi wisi temat o tej płycie a ten zakłada nowy :mur: :mur:

a po 2 do każdej płyty dodaja cos takiego jak instrukcja obsługi i tam takie informacje sa zawarte z tego co mi wiadomo :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Po pierwsze nie każdy wie, że VSTA to prawie to samo co SATAII i dlatego pisze nowego posta.

Po drugie w instrukcji do tej płyty jest babol. Mianowicie zamienione są oznaczenia RST Button z PWR Button.

Wystarczy zamienić reset z powerem i będzie o.k. Ewentualnie włączac kompa resetem :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie se siana z tymi przyklejonymi tematami. Człowiek chce zadać pytanie dotyczące któregoś sprzętu, np. płyty głównej, to odsyłacie do tematu o tej płycie. No to człek posłusznie idzie i widzi temat mający np. 200 stron i teraz trzeba pół dnia czytać. Zadawane pytania w takich tematach często także przechodzą bez echa, bo stali bywalcy tego forum dyskutują między sobą.

Przepraszam za off-topic, ale... a nawet bana mi możecie dać :P

Edytowane przez soulburner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro masz końcówkę PLED w postaci zielony, pusty, biały, to musisz wykonać następujący myk - jeden z kabelków przenieść w miejsce pustego pinu (trza trochę dłubać) lub rozciąć tą końcówkę na dwie części - wtedy nie będzie problemu z podłączeniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi