Skocz do zawartości
MRrad

Konfig Do Oceny... Wszelkie Uwagi Mile Widziane :p

Rekomendowane odpowiedzi

A więc w końcu przyszła pora wymiany sprzętu. Narazie wybrałem coś takiego:

Gigabyte ds4 - 654zł

C2D E6300 BOX - 750zł (narazie box, potem się dokupi jakieś chłodzenie)

Galaxy 7900GS 256MB - 750zł (czy gryzie się z ds4-ką, bo z tego co znalazłem to gryzie się niekiedy z ausuem p5b dlx)

Seagate 320GB 7200.10 - 400zł

Ram - narazie myślałem o A-datach vitesta 667 2x512 - 495zł ale po tych podwyżkach( :mur: ) nie wiem czy by nie zmienić na coś innego.

Zasilacz - Topower SPW-480W EZA (260zł)link, ENERMAX EG465AX-VE(G) FMA (225zł)link Co o nich myślicie, bo jak na takie parametry kosztują podejrzanie mało. Ewentualnie jaki zasilacz do ok 300zł? Chciałbym żeby był troche przyszłościowy, bo komputer będzie w przyszłości rozbudowywany.

Sprzęt oczywiście do OC. Kwota do której chce się zmieścić to ok 3400zł. Ceny pochodzą z miejscowych sklepów.

Z góry dzięki za zainteresowanie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C2D E6300 ok :)

Galaxy 7900GS ok :)

Seagate 320 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) ok :)

Asus P5W64 WS PRO ok :)

2X GoodRam Pro DDR2 512MB 800Mhz albo w jednej kostce 1GB i poznij dokupic 2ga :) ok :)

Topower SPW-480W EZA ok :)

Zestawik bardzo fajny :) hyhy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś nie bardzo mi się widzi ten asus P5w64. Przeczytałem cały wątek o niej na forum i:

1.Muszę jeszcze zapytać ale wątpie żeby w miejscowych sklepach była w tej cenie.

2.FSB jakie się osiąga bez modów to ok 420, a ja bym chciał troche wyżej (tak powiedzmy 450 :wink: )

3.Nie potrzeba mi takich bajerów jak CF, czy SLI

Czyli nadal pozostałbym przy gb ds4 (bo 450 powinna zrobić bez problemu)

Co do Topower SPW-480W EZA to znalazłem kilka niepokojących opinii o niskim V na linii 12V i nie wiem czy by nie wybrać też coś innego. Co myślicie o:

Topower TOP-450P3

Tagan TG420-U01 Black

Albo jaki inny zasilacz w podobnej cenie?

I w końcu jakie pamięci? Czy goodramy pro nie gryzą się z ds4 (bo przecież są na D9, a nie wiem czy już to nowe biosy rozwiązały)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy przy tym konfigu trzeba też patrzeć na linie 5 i 3,3V? Bo ten enermax ma 26A na 3,3 i 28 na 5. I jeszcze jedno czy jak ten zasilacz ma 2 linie 12 po 20A (nie więcej niż 30A) to czy wystarczy do karty graficznej która ma zalecane np 25A? Wydaje mi się że nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi