Gość Bio Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Tak się zastanawiam, bo już nie pamiętam :] Jakie były hity na PSX'a, dla których się kupowało tą konsolę? Niech każdy napisze listę, będzie ona updaetowana na bieżąo w tym poście (alfabetycznie :] ) Abe's Odysee Ace combat Alien Resurrection Battle Arena Toshinden Brave Fencer Musashi Breath of Fire Castlevania Chrono Cross Colin Mc'Rae Rally Crash Bandicoot Diablo Dino Crisis Dragon Ball: final bout Dragon Warrior/Quest Driver Ducati World FIFA Final Fantasy Front Mission Grand Theft Auto Gran Turismo ISS Legend Of Dragoon Legend of Legaia Loaded Medal Of Honor Medievil Metal Gear Solid NBA NHL Pandemonium Parasite Eve Red Alert Resident Evil Ridge Racer Silent Hill Soul reaver Speed Freaks SpongeBob Square Pants Spyro the Dragon SSX Star Ocean Suikoden Syphon filter Tekken Tenchu Tony Hawk's Pro Skater Twisted metal Vagrant Story Valkyrie Profile Wild Arms Wipeout Xenogears Edytowane 26 Grudnia 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 MGS ? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ace combat, syphon filter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli84 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Tenchu (seria) Residen Evil Tekken (seria) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Dodatkowo dodam od siebie serie Crash'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 a moją kultową grą na psx zawsze było, jest i będzie Abe's Odysee :) Zaaaajefajne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) MGS Tenchu Tekken Crash Bandicoot Final Fantasy wraz z Tacticsem Vagrant Story Suikodeny Xenogears Legend Of Dragoon Resident Evil Dino Crisis Wild Arms Syphon Filter F1 Gran Tourismo Edytowane 30 Września 2006 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 gran turismo, gran turismo i jeszcze raz gran turismo. gra wszechczasow, nfsy przy tym wypadaja zalosnie ;) rowniez tekken. wydaje mi sie ze te dwie gry sa/byly wizytowka tej konsoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Silent Hill ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Jeszcze pierwszy Silent Hill...no i seria THPS zaczynała na szaraku... edit Sarkazz szybszy był ;p Edytowane 30 Września 2006 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Oprócz wyżej wymienionych Front Mission 3 , Final Fantasy Tactics -są to dwie strategie turowe , które wyrwały mi spory kawałek życia Silent Hill , Dino Crisis 1 i 2 -survival horrory Brave Fencer Musashi -taki fajny Action RPG Suikoden 1 i 2 , Breath of Fire 3 i 4 , Legend of Legaia , Vargrant Story , Xenogears (!!) , Chrono Cross(!!!!) , Valkyrie Profile -RPG Seria Crash w tym świetne wyścigi kartów crash team racing (megamiodna gra !!!) , Medievil 1 i 2 Parasite Eve 1 i 2 -połączenie action rpg z horrorem - świetne pozycje , bardzo polecam , jedynka jakby miała dla mnie bardziej przytłaczający klimat Alien Resurrection -najlepszy FPS , można się fajnie wystraszyć czasami Soul reaver (chyba najlepsza grafika na PSX) , Shadowman - akcja , gry dostępne też na PC Starałem się wymienić raczej te mniej znane gry (oprócz crasha może) , zdobycie większości z nich w Polsce jest teraz niemożliwe (część nie była wydana w Europie , tylko w USA i Japan) , więc trzeba się zaopatrywac w inne sopsoby. Edit : Jak się zastanawiałem to pare osób mnie wyprzedziło :wink: Edytowane 30 Września 2006 przez David666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) to żeście mi dali roboty xD trochę mi zajmie uzupełnianie xD pamiętajcie żeby pisać full tytuły :] Edytowane 30 Września 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Villigante 8 może. Z tego co pamiętam to kumpla graliśmy w: Resident Evil Silent Hill GT Pandemonium SSX Driver SpongeBob Square Pants :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 prosiłbym jakiegoś znawcę, o napisanie które gry są seriami a które tylko pojedyńczymi tytuami (chodzi tylko o PSX, jeśli były kontynuacje tylko na ps2, xbox i inne to odpadają) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Medal Of Honor Medal Of Honor: Underground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Gry ktore kojarza mi sie z szaraczkiem? Z tych niewymienionych to: Twisted metal Wipeout Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Hmm dziwie sie ze nik tnie wspomnial o: Spyro the Dragon ^^ Ponadto: Wip3out SE <- najlepsza czesc dla mnie. Soul Blade/Edge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Że mi się tak pózno przypomniało , absolutny must have i najlepsza gra 2d ever : Castlevania Symphony of the night -platformówka , połączona z RPG -mamy bardzo duży zameczek i w miare zdobywania umiejętnosci i przedmiotów sobie go odkrywamy - gra na długie godziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 robi nam sie całkiem miły spis tytułów :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Vigilante 8 - lepsze od Twisted Metal. Ile ja się się z kumplem w to nagrałem :) ... No i gdzie jest Tomb Raider? :lol2: Edytowane 1 Października 2006 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Legend of Mana - piękny rpg Edytowane 1 Października 2006 przez luisam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Sorki że tak na raty , ale co mi się przypomina to pisze. Harvest Moon : Back to Nature -symulator rolnika , mamy farme , hodujemy sobie krowy , kury , wyrwyamy sąsiadki , można mieć dziecko . Wbrew pozorom bardzo dobra gra przy której można spędzic dużo czasu. Fear Effect 1 i 2 - przygodówki z kreskówkową grafiką i swietnym klimatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Ja bym nawet napisał Vagrant Story PL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) W zasadzie trudno cokolwiek dodać już teraz ;). Nie tylko Vagrant jest w PL (po spatchowaniu obrazu płyty). To samo z FF9 i chyba 7. Nie zauważyłem więc dodam: Quake2 (bądź co bądź niezły "szuterek") Dragon Warrior VII (albo Dragon Quest, jedno i to samo, nie wiem jak ze starszymi ale ten na 100% jest na PSXie bo właśnie gram w niego ;) ). Ta lista uświadmomiła mi jak wiele gier jest w które nie grałem a które są świetne. Edytowane 1 Października 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 W zasadzie trudno cokolwiek dodać już teraz ;)a ISS to co? ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Ridge Racer, Coolin, a przede wszystkim to imbnes. Imbnes - emu nes'a na psx'a. Można sobie romy z nesa ściągnąć i zaaplikować przez imbnesa a później na CD i jazda. Mnóstwo gierek się zmieści, zabawa jest przednia. BTW odnośnie ISS, to do dziś gram w ISS Pro Evo 2, odpalam czasem szaraka i zaczyna się zabawa. Ta gierka to 8 cud świata jak dla mnie. Grywalność fenomenalna i te akcje. Gram w tą gierkę już 5 lat, rozegrałem kilkaset, a może nawet już z ponad tysiąc meczy. Zresztą sam już nie wiem. Zawsze miałem napał na tą grę i do dziś mi to zostało. Kiedyś z kumplem założyliśmy się o to, kto zwycięży w 50 meczach, doszło do tego, że razem rozegraliśmy ich ponad 100. Wygrałem różnicą 20 meczy. Haa, to były czasy :D. I nie ma na Psx i drugiej tak wspaniałej piłki kopanej jak Iss 2. Edytowane 1 Października 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Gran Turismo 2 i Tekken 3 bo w jedynke i dwójke to chyba ludzie już nie grają skoro jest genialna trójka ;). Oprócz tego Driver 2, który chyba nigdy nie ukazał się na PC i Street Fighter Alpha 3. Edytowane 1 Października 2006 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Front Mission 3 Breath of Fire 3 i 4 , Legend of Legaia , Vargrant Story , Xenogears (!!) , Chrono Cross(!!!!) , Valkyrie Profile -RPG Parasite Eve 1 i 2 -połączenie action rpg z horrorem - świetne pozycje , bardzo polecam , jedynka jakby miała dla mnie bardziej przytłaczający klimat Front Mission 3 ma 2 sciezki favbularne(Alissa i Emma), gra jest trudna ale wciagajaca jak bagno. Nie da sie jej szybciej skonczyc , nawet jesli grasz w nia 10 raz z rzedu , bo ma mase walk , ktore trwaja troche(Mechy i walka...). Aby ukonczyc 1 scenariusz tracisz ponad 50 godzin....pozniej drugi i kolejne 50 godzin a nastepnie zerowy save i jazda dalej. Breath of Fire 3 byl na PSX , ale Breath Of Fire 4 juz jesli sie nie myle tylko na PS2 oraz PC. Polecam 4 bo miala pominiete pare chamskich motywow z 3 dotyczacych levelowania. Scenariusz ogladany z punktu widzenia 2 osobowosci tego samego typa. Miodzio. Parasite Eve to klasyka. 2 bardzo dobre czesci. Xenogearsa nigdzie nie dostaniesz poza Stanami i Japonia. U nas jest ze wzgledu cenzury gra zabroniana(ale za to jaka gra). Vagrant Story to klasyka sama w sobie. Tworcy Finala Tactisc w ataku , wydaja wypasa w , ktorego mozna z zerowego sejwa non stop grac. Jedna z najtrudniejszych gier za 1 razem na PSX(boss ma 800 HP a ty mocnymi atakami zadajesz 0-1....jesli trafisz)...Fabula masakruje. Chrono Cross to przerost formy nad trescia , nudzilem sie mimo 80 bohaterow i 2 swiatow rownoleglych. Valkyrie...no coz..dobry rpg. Edytowane 1 Października 2006 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) a ISS to co? ;dNo fakt ;). Zapomniałem bo go nie mam. Nie mam go bo nie gram w gry sportowe (nieważne jak dobra by była, gatunek nie dla mnie i już, zresztą tak samo jak samochodówki ale tutaj zdarzy mi się zagrać w coś z tej "kategori"). Jeszcze coś mam ;): Grand Theft Auto (1,2, London, na PC te gry są lepsze niż na szaraku ale zawsze można pograć, szczególnie 2 mi się podoba chociaż okrojona architektonicznie miejscami) Red Alert: Retaliation (yeah! Jest jeszcze pierwszy C&C ale nie mam :(, o innych grach z tej seri nie wiem ale chyba "zwykły" Red Alert też był) MGS: Special Missions (albo VR missions, to to samo, zero fabuły, tony misji wirtualnych ale to już "zapychacz" dla fanów bardziej) Speed Freaks (grałem tylko w demko ale fajne i z jajem, wyścigi mające być swego rodzaju Mario Kart 64 na PSX) Mogiel wspomniał o Driverze 2...IMO ta gra to porażka i nie warto sobie nią głowy zawracać (chyba że ktoś już przeszedł dosłownie wszystko i jeszcze mu mało ;)), są oczywiście słabsze gry ale...Dość powiedzieć że poruszanie się bez samochodu wygląda tragicznie a i sama grafa jakoś gorsza niż w jedynce, przyznaję za to że tereny są dużo większe i że mamy wreszcie "koliste" zakręty a nie tylko "kąty proste". Mimo to przeszedłem ja całą (despera bo nie było nic innego w tym czasie a czekałem na TR5 ;)...który swoją drogą też mnie rozczarował) ale teraz przynajmniej wiem że mogę z czystym sumieniem jechać po tej grze bo wiem jaka ona jest. Zostańcie przy Driverku 1 (i TR1-4 ;) ). Edytowane 2 Października 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Front Mission 3 ma 2 sciezki favbularne(Alissa i Emma), gra jest trudna ale wciagajaca jak bagno. Nie da sie jej szybciej skonczyc , nawet jesli grasz w nia 10 raz z rzedu , bo ma mase walk , ktore trwaja troche(Mechy i walka...). Aby ukonczyc 1 scenariusz tracisz ponad 50 godzin....pozniej drugi i kolejne 50 godzin a nastepnie zerowy save i jazda dalej. Ukończyłem oba scenariusze + zabawa w kompletowanie najlepszych battle skilów , części i zdobyłem najlepszego mecha z bronią fotonową (trzeba sobie części z czarnego rynku na necie zamówić ) . Jak dla mnie najlepsza strategia w jaką grałem. Breath of Fire 3 byl na PSX , ale Breath Of Fire 4 juz jesli sie nie myle tylko na PS2 oraz PC. Polecam 4 bo miala pominiete pare chamskich motywow z 3 dotyczacych levelowania. Scenariusz ogladany z punktu widzenia 2 osobowosci tego samego typa. Miodzio. Na PSX-a jest Breath of fire 3 i 4 , obie skonczyłem Chrono Cross to przerost formy nad trescia , nudzilem sie mimo 80 bohaterow i 2 swiatow rownoleglych.Po części się zgodze ,ale gra jest nadal bardzo dobra , może spodziewałem się troche więcej po bardzo optymistycznych recenzjach , ale na pewno się nie nudziłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...