Mayo Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Witam. Mam ostatnio dziwny problem z Neostadą. Mianowicie po kilku minutach od połączenia, "internet" przestaje działać. Często pojawia się też komunikat "Uzytkownik odłączony od usługi". W praktyce wygląda to mniej więcej tak, że przeglądam sobie strony, by po chwili przeczytać, że nie można zanleźć serwera lub, że serwer odpowiada zbyt wolno. Po restarcie komputera można sobie posurfować przez kilka minut.. Przeinstalowanie sterowników (od neo oraz modemu) nie pomaga. Skanowałem komputer Kasperskim, AVG, oraz Ad-Aware. NIC. Dlaczego tak jest? Co się stało? Edytowane 4 Października 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorrr Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja bym dzwonil do telepsa ;) Tak mi sie wydaje ze to po ich stronie cos sie psuje lub moze jakies uszkodzenie lini. Bydnajmniej telefon do nich nie zaszkodzi najlepiej jak ci wywali neo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Sęk w tym, że już do nich dzwoiniłem. Poradzono mi przeinstalowanie sterów od modemu i neo. Nic to nie dało (poza tym, że nie mam teraz tego z[ciach!]ego softu od TP :D, teraz łączę sie przez Windowsowy program od tego :) ). Może zadzwonię jeszcze do nich jutro. Ale co oni mi jeszcze powiedzą... Edytowane 30 Września 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3si3 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) masz ostatnie aktualizacje albo poblokowales porty 135 i 445 ? - jeżeli nie to zrob to, poza tym do połączenia z neostradą używaj autoconnect Edytowane 30 Września 2006 przez 3si3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Moj kolega mial ostatnio cos podobnego. Okazalo sie za problem sprawia synchronizacja zegarka systemowego z internetem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja miałem taki problem jak zainstalowałem najnowże sterowniki od modemu ( Sagem 800 ). Przeinstalowałem na 2.2 i jest wszystko dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 masz ostatnie aktualizacje albo poblokowales porty 135 i 445 ? - jeżeli nie to zrob to, poza tym do połączenia z neostradą używaj autoconnect Mógłbyś jaśniej? Aktualizacje czego? Jak poblokować te porty? I jaki autoconnect? Ja miałem taki problem jak zainstalowałem najnowże sterowniki od modemu ( Sagem 800 ). Przeinstalowałem na 2.2 i jest wszystko dobrze. Hmm, nigdzie nie mogę znaleźć wersji 2.2, wszędzie jest 3. A może wiesz, skąd ściągnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 http://www.station-drivers.com/telechargem...xx%202.2.31.exe 2 minuty szukania... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Zważywszy na mój problem, 2 minuty to całkiem dużo :D. To, że nie znalazłem, nie wynika z tego, że "nie wiem, co to google.com" :P. Hmm, instalacja tych sterowników nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Mialem dokladnie ten sam problem i to jest jednak wirus. Jest to taki s*urwiel, ze laduje sie np. na swiezo postawiony system w momecie polaczenia testowego neostrady (jak sie instaluje ten ich programik polaczeniowy). Zaden antywirus go nie wykrywa jak juz jest w systemie, raz mi go tylko wykryl Kaspersky ale nic nie zdzialal. Rada jest jedna, przed jakimkolwiek polaczeniem z netem trzeba zainstalowac np. Kasperskiego ze swiezymi bazami wirusow z pliku (wirus potrafi tez sie zaladowac podzczas aktualizowania antywira wiec trzeba miec bazy w pliku). Bazy musza byc minimum z 27 sierpnia. U mnie pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 A jak zaktualizowac te bazy dla Kasperskiego? Albo jak inny program polecasz? Czym Ty załatwiłeś tego wirusa? Próbowałem zaktualizowac Kasperskiego, ale zawsze jakieś błędzy są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Mialem dokladnie ten sam problem i to jest jednak wirus. Jest to taki s*urwiel, ze laduje sie np. na swiezo postawiony system w momecie polaczenia testowego neostrady (jak sie instaluje ten ich programik polaczeniowy). Zaden antywirus go nie wykrywa jak juz jest w systemie, raz mi go tylko wykryl Kaspersky ale nic nie zdzialal. Rada jest jedna, przed jakimkolwiek polaczeniem z netem trzeba zainstalowac np. Kasperskiego ze swiezymi bazami wirusow z pliku (wirus potrafi tez sie zaladowac podzczas aktualizowania antywira wiec trzeba miec bazy w pliku). Bazy musza byc minimum z 27 sierpnia. U mnie pomoglo.Ano to wirus, a raczej robak. Instalujesz system oczywiscie z sp2, instalujesz autopatchera najnowszego, pamietasz by systemowy firewall byl wlaczony i dopiero instalujesz modem od neo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 I autopatcher wystarcza? Nie trzeba sie bawić też antywirem? Bo to by mi znacznie ułatwiło sprawę :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Mój brat miał kiedyś podobny problem, połączył się z Neostradą i po kilku minutach się rozłączało. Musiał restartować kompa i tak w kółko macieju. Okazało się, że to przez antyvira - Pc-cillin 2005. Odinstalował go i wszystko zaczęło działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Już sobie poradziłem. W sumie to nie jestem pewien, co pomogło. Wydaje mi się, że właczenie firewalla... (tylko dlaczego on był wyłączony 0_o ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...