Skocz do zawartości
Mayo

Kilkuminutowa Neostrada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam ostatnio dziwny problem z Neostadą. Mianowicie po kilku minutach od połączenia, "internet" przestaje działać. Często pojawia się też komunikat "Uzytkownik odłączony od usługi". W praktyce wygląda to mniej więcej tak, że przeglądam sobie strony, by po chwili przeczytać, że nie można zanleźć serwera lub, że serwer odpowiada zbyt wolno.

Po restarcie komputera można sobie posurfować przez kilka minut..

Przeinstalowanie sterowników (od neo oraz modemu) nie pomaga.

Skanowałem komputer Kasperskim, AVG, oraz Ad-Aware. NIC.

Dlaczego tak jest?

Co się stało?

Edytowane przez Mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym, że już do nich dzwoiniłem. Poradzono mi przeinstalowanie sterów od modemu i neo. Nic to nie dało (poza tym, że nie mam teraz tego z[ciach!]ego softu od TP :D, teraz łączę sie przez Windowsowy program od tego :) ). Może zadzwonię jeszcze do nich jutro. Ale co oni mi jeszcze powiedzą...

Edytowane przez Mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz ostatnie aktualizacje albo poblokowales porty 135 i 445 ?

- jeżeli nie to zrob to, poza tym do połączenia z neostradą używaj autoconnect

Edytowane przez 3si3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz ostatnie aktualizacje albo poblokowales porty 135 i 445 ?

- jeżeli nie to zrob to, poza tym do połączenia z neostradą używaj autoconnect

Mógłbyś jaśniej? Aktualizacje czego? Jak poblokować te porty? I jaki autoconnect?

Ja miałem taki problem jak zainstalowałem najnowże sterowniki od modemu ( Sagem 800 ). Przeinstalowałem na 2.2 i jest wszystko dobrze.

Hmm, nigdzie nie mogę znaleźć wersji 2.2, wszędzie jest 3. A może wiesz, skąd ściągnąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem dokladnie ten sam problem i to jest jednak wirus. Jest to taki s*urwiel, ze laduje sie np. na swiezo postawiony system w momecie polaczenia testowego neostrady (jak sie instaluje ten ich programik polaczeniowy). Zaden antywirus go nie wykrywa jak juz jest w systemie, raz mi go tylko wykryl Kaspersky ale nic nie zdzialal. Rada jest jedna, przed jakimkolwiek polaczeniem z netem trzeba zainstalowac np. Kasperskiego ze swiezymi bazami wirusow z pliku (wirus potrafi tez sie zaladowac podzczas aktualizowania antywira wiec trzeba miec bazy w pliku). Bazy musza byc minimum z 27 sierpnia. U mnie pomoglo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem dokladnie ten sam problem i to jest jednak wirus. Jest to taki s*urwiel, ze laduje sie np. na swiezo postawiony system w momecie polaczenia testowego neostrady (jak sie instaluje ten ich programik polaczeniowy). Zaden antywirus go nie wykrywa jak juz jest w systemie, raz mi go tylko wykryl Kaspersky ale nic nie zdzialal. Rada jest jedna, przed jakimkolwiek polaczeniem z netem trzeba zainstalowac np. Kasperskiego ze swiezymi bazami wirusow z pliku (wirus potrafi tez sie zaladowac podzczas aktualizowania antywira wiec trzeba miec bazy w pliku). Bazy musza byc minimum z 27 sierpnia. U mnie pomoglo.

Ano to wirus, a raczej robak. Instalujesz system oczywiscie z sp2, instalujesz autopatchera najnowszego, pamietasz by systemowy firewall byl wlaczony i dopiero instalujesz modem od neo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój brat miał kiedyś podobny problem, połączył się z Neostradą i po kilku minutach się rozłączało. Musiał restartować kompa i tak w kółko macieju. Okazało się, że to przez antyvira - Pc-cillin 2005. Odinstalował go i wszystko zaczęło działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi