Skocz do zawartości
Puchacz1

Prokompy-warte Uwagi Czy Nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zwracam się do was z prośba o doradzenie mi w pewnej kluczowej sprawie.

Mianowicie chciałem poznać wasze opinie na temat zasilaczy marki PROKOMP. Ponieważ muszę podjąć jakaś decyzję co do mojego zasilacza. Posiadałem zasilacz PROKOMP i szczerze mowiąc byłem z niego bardzo zadowolony. Ładna bardzo estetycznie wykonana czarna obudowa. Jeszcze ładniejszy "grill" oraz stabilne napięcia. Był to zasilacz o mocy 350 W (jest w tej chwili na gwarancje oddany w sklepie). Co myślicie o tych zasilaczach ?? Czy są warte ponownego zainteresowania ??. Szczerze mówiąc nie zabardzo mam kase na nowy zasilacz a badziewiaka za 60 zl nie chcę, ponieważ właśnie taki mam i ma on bardzo niestabilne napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam około 140 zł. Da sie za to jakiegoś markowego kupic ?? Musi mieć minimum 350 W (zeby mi grafe uciągnął) oraz żeby zostało troszke na overclocking ponieważ planuje wykręcić mojego balerona z 2.6 GHz na jakies 3.2 GHz

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz 140zl to polecam rozejrzec sie za zasilaczem marki qoltec, sa one robione przez huntkeya (z tym, ze trzeba na etykiecie znamionowej znalezc na dole "by huntkey" gdyz nie wszystkie robi ta firma). Maja stabilne napiecia. Cos w granicach 350W za ta cene powinno byc tez w ofercie Enermaxa, osobiscie mam enermaxa 460W zasilajacego dwurdzeniowca oraz kupilem na allegro za 58zl:) enermaxa 300W, ktory jest warty ze 100-130zl do mojego kompa 2. Enermaxy maja to do siebie, ze maja napiecia rowne jak stol a do tego nawet taki model 300W ma 22A na linii 12V co w porownaniu do 15-18A konkurencji daje niezly wynik, zwlaszcza, ze wiekszoc sprzetu jest teraz zasilana z linii 12V wlasnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zenfist.pl/pID/208.htm <- pewnie będzie w sam raz choć nie wiem jaki waćpan masz zestaw

ale z kolei skoro procomp "350W" go ciągnął to pewnie i ten fortron by przy nim się nie pocił :wink: i Watów ma dużo :D tyko na 12-tce 15A <_<

mam takiego samego tylko że z 18A na linii 12 V ( tak jest na tabliczce napisane ) - cięgnie bartona@2,2Ghz, 768ram, radka9500pro@ ile wlezie (380/310), 5 wiatraków, dwa napędy, hdd, fdd - z palcem w d**** :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram wybor Modecoma MC-350, ew Fortrona. Ten Procomp moze i bedzie ci stabilnie trzymal napiecia, ale nie wiadomo kiedy moze pasc i zabrac cos ze soba. Zasilacze Procomp, ColorsIT, Codegen i inne NoName nie maja praktycznie zadnych zabezpieczen, a te 350W czy 400W to tylko na naklejce maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaje konfigurację mojego komputera :

Karta Graficzna : GeForce 6600 GT 128 MB DDR 3

Plyta Główna : Prokomp (shit) P4XFCU. Oparta na czipscie VIA

Ram : 512 Adata Timingi 2-2-5

Procesor : Intel Celeron 2.6 GHz

Dysk Twardy: Samsung 60 GB

hm.... Tyle chyba wystarczy

tak szczerze mowiąc dozbierałbym do tych 200 zł i kupił jakiegoś pożadniejszego.

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty podales linka do toppowera OEM nie do tagana chyba sie machnales.

Ja polecam fortrona. Tez kiedys mialem procompa jak go rozebralem i porownalem z fortronem to myslalem ze padne cud ze mi ten procomp kompa nie spalil. Wiec bierz albo jakiegos fortrona albo teho Topowera OEM

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam około 140 zł. Da sie za to jakiegoś markowego kupic ?? Musi mieć minimum 350 W (zeby mi grafe uciągnął) oraz żeby zostało troszke na overclocking ponieważ planuje wykręcić mojego balerona z 2.6 GHz na jakies 3.2 GHz

za ok 140 zlotych masz chiefteka 350w od delty lub modecoma mc-350 od fortrona.Za ok 200 złotych mozna już kupić topowerka p5..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi