Skocz do zawartości
Fisher

Asus K8n4-e Deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam celem tego tematu jest pomoc wielu uzytkownikom tej plyty w sprawach o/c i nie tylko!

Jesli ktos zna na nia jakies sztuczki, V-mody, biosy itp niech tu napisze!

Przydadza sie one uzytkownika tej plyty. Tych co juz ja maja i tych ktorza chca ja kupic!

Ciekawi mnie czy da sie jakos zrobic zeby dawala na procek wiecej niz 1.55V.

Ja uzywam biosu 1010, na stronie asusa najnowszym biosem jest 1011.003 w wersji BETA, wgral juz ktos ten bios?? jest on stabilny??

PoZdRo!

Edytowane przez Fisher15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do niedawna miałem tą płytę

wkurzało mnie brak możliwości zmiany Vcore na sempronach 2800+ i niżej

do tego zakupiłem specjalnie 3000+ który okazał sie bardzo słabo podatny na OC, zwiększanie napiecia nic nie dawało a nawet zespuło mi płytę

gdy dałem napiecie z 1,5 na 1,55 komp zdechl, chyba padl bios , 3 tygodnie w serwisie i wrocila jak nowa

nie mialem jaj by znowu tak probowac

doradzam wymiane chlodzenia na chipsecie, zbyt glosny ten maly wiatraczek [8000obr/min]

qfan control zaczal dobrze dzialac dopiero po zmianie biosu [nie pamietam na jaki!]

troche zaluje ze ja sprzedalem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi