Thorn123 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Witam mam prosbe otuz ostanio sie troche zaczol mi przeszkadzac halas komputera ;/ i chcial bym go wyciszyc i tu mam prosbe czy ktos mogl by doradzic co i jak ;) posadam plyte ic-7 abita procesor p4 prescot (zmienione chlodzenie na arctic) grafa x800 2 hdd zasilacz chieftec 400w (z jednym duzym wentylatorem) i tu moja prosba co wymienic dodac itp zeby bylo ciszej ?:) z gory dziekuje Edytowane 1 Października 2006 przez Thorn123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 zacznij od wymiany chłodzenia od grafy bo to zazwyczaj najbardziej hałasuje. ale zanim wogule zaczniemy o tym pisać to lepiej napisz ile kasy masz na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Jakie fundusze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 150-200 ewetualnie moge na raty tzn w jednym miesiacu czesc w drugim nastepna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Wymień tą suszarke na NB na np. Niebieskiego Zalmana (KLIK) tylko będziesz musiał użyć orginalnej zapinki (ten haczyk), którą trzeba troszkę wygiąć, mam tak zrobione i temperatury takie same jak na stockowym chłodzeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 ja bym radził posłuchac bo moze(podkreslam moze a nie musi) sie okazac ze zasilacz bedzie najgłosniejszym elemtem i wtedy trzeba pomyslec na d wymiana wentyl jak 80X80 to chyba najlpiej Arctic Cooling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Wymień tą suszarke na NB na np. Niebieskiego Zalmana (KLIK) tylko będziesz musiał użyć orginalnej zapinki (ten haczyk), którą trzeba troszkę wygiąć, mam tak zrobione i temperatury takie same jak na stockowym chłodzeniu :)a mam pytanie bo mam okazjie miec za cene tego zalmana co podales miec takiego http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.a...00&code=014 ale w chlodzeniu ostnio umnie cienko i chcialem sie zapytac ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury jest lepszy i mam jeszce jedno pytanie ile kosztuje tak ok srednej jakosci WC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 który :P WC dobrej jakości i w 100% na nowych częściach na samo CPU ~ 450 zł Każdy kolejny blok (GPU, NB, SB) około 100 zł Ten Zalman którego podałeś w linku jest wydajniejszy od standardowego zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 miałem IC7 i najlepszy bedzie pentagram aluminiowy (ma odrazu haczyki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 co do grafiki to instaluj traytoolsa, autoload setupu z downclockiem + wyłączonym wentylem/ledwo się kręcącym i masz ciszej, u mnie temp w pasywie ale na gpu siedzi zalman, na stoku z obudowanym radiatorem jeśli chcesz pasywie może pomóc wentylator 80mm @ 5v wiejący od góry pcb / od boku grafiki moje gto pcie zchodzi g 100mhz na gpu / 200 mem, 800pro agp kumpla na rdzeniu nie zchodzi poniżej 130mhz na std chłodzeniu bez żadnej modyfikacj praktycznie nie ma szans na pasywkę ale i tak mozesz zdecydowanie zjechać w dół z obrotami na mostek - jeśli penagram ma haczyki -> pakuj się w niego, powinien wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 dzieki :) narazie biore tego zalmana co podalem bo kumpel moze mi go taniej zalatwic a wrazie czego chyba bede mogl go potem wykozystac jak bym kompa zmienila:) i mozliwe ze wyposaze sie w maty jakies.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...