Skocz do zawartości
Fishu

Zasilacz A Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nastepujacy sprzęt:

A64 3000+ 2600mhz , 2x512 400 , Dysk Sata2 160gb , GF 7600 GST , DVD , wiartaczek jeden , plyta Asrock DUAL-Sata2 moje pytanie dotyczy zasilacza, pod ten zestaw jest podpiety Fortron 300W-60PN1 niby wszystko działa stabilnie ale niepewność pozostaje. Czy warto wymieniać zasilacz jesli tak to jaki? Priorytet to cisza max cena to 300zł zakładam ,że za jakis czas bedzie zmiana grafiki na cos poteżniejszego, a wie ktos może cos nowego o tych zasilaczach pentagrama? bo w tamtym topicu nowych wiadomości niema;/. Dzieki z góry za pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puchacz1 poczytaj najpierw zanim zaczniesz doradzac.Porzadne 300W spokojnie starczy na ten konfig (z oc moga byc juz jakies problemy)

Fortron to markowa zasilka. a 7600GST wcale duzo wiecej od 6600GT nie ciagnie.

Fishu jezeli wszystko chodzi stabilnie i napiecia nie warjuja a poziom ciszy cie zadowala zostaw pozniej wymiesz grafe i psu na raz.

Jezeli chcesz teraz wymic to moge polecic wy okolicach 300zł te zasilki:

Topower P3 450W

Enermax lierty

Chieftec CFT-500A-12S

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm no dzieki za porady :D Właśnie niewiem czy napięcia nie wariuja bo niemam czym sprawdzić w sumie gry, itp jest stabilnie. Jeszcze mam pytanko dużo wiecej ciagnie 7900GS Od tej mojej graficzki? bo tym kalkulatorom to jakos nie ufam. A czym moglbym zrobic full load kompa? zeby zalookac czy rzeczywiscie stable jest. Jestem ciekaw czy moj zasilacz by pociagnął ta graficzke czy czekałby mnie fajerwerki :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi