mruz Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Witam, mam problem z wypalaniem płyt ;( Wypalenie płyty DVD 4,7GB 8x zajmuje mi ~30min a dc 700MB ~6min tyle chyba nie powinno to trwać Komp mam taki jak w konfigu. Nagrywarka Lite-on 1633s. Może powinienem wgrać nowe biosy do niej? Jeśli tak to jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 A dma właczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 a gdzie to włączyć? w biosie nic nie przestawiałem jest fabrycznie ustawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Menedzer urządzen, kontrolery ide, kanał na ktorym jest napęd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) pomocniczym było w głównym Tylko PIO. po restarcie w menadzer urządzeń dalej mam na tym kontrolerze co DVD-RW bierzący tryb PIO a zmieniłem na DMA jeżeli dostępne. pisze,że ta nagrywarka obsługuje: Tryby transferu: PIO mode 4, DMA mode 2 and Ultra DMA mode 2 w we właściwościach kontrolera tej nagrywarki mam ustawione DMA jeżeli dostępne, a niżej bieżący tryb: tryb PIO. Jak uaktywnić tryb DMA? Edytowane 1 Października 2006 przez mruz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Usun kanał/kontroler i daj restart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 zaktualizowałem firmware i jest już ultra DMA 4:D Dzięki za nakierowanie mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...