Skocz do zawartości
davidian

Prognozy co do cen Hardware ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Po weekendzie nastapilo male trzesienie ziemi :lol:. Ceny spadly o 60, 70 zloty vide DDR i HDD. Jak myslicie czy tendencja spadkowa sie utrzyma ??(oby sie utrzymala :twisted:) Bo ostrze sobie zeby na 512 DDR za 365 i HDD 80 za 450

Pozdrofka

Davidian :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KUFA MAC ... dopiero co kupiłem 256 DDR 333 za 220 ... zeby znowu nie przecholowac z czekaniem ... a ty teraz są po 200 ;(((((

kupiłbyś teraz, a za tydzień będą za 190. Ja się już nauczyłem, że jak coś kupie to nie patrze na ceny tego prze miesiąć, żeby się nie denerwować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze ceny trochę spadną, ale nie dużo. W przyszłym miesiącu, nie wcześniej ceny wzrosną. Chyba że będzie tak jak z SDRAM w zeszłym roku. 128MB najpierw po 200 zł potem spadała cena, spadała do 50 zł za kość. No i nagle skok cenowy na 120zł. Byle TAK nie było :roll: Jażeli chcesz oszczędzić kilka zł proponuje poczekać jeszcze z tydzień może dwa. Ale jak chcesz mieć pewność że czekanie nie zmusi cię do kupowania pamięci drożej niż teraz t0 zrób t0 teraz.

Co do dysków cena będzie powolutku spadać, więc jeżeli zależy ci na czasie to kupuj teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, ja tam nie czekam na obnizki, bo tak to w nie skonczonosc mozna.  Jak cos mi w oczko wpadnie i mam kase to kupuje :)

i to jest złoty środek - sam tak robię .

:mrgreen: :mrgreen: Za moją płytę dałem 550 zeta :!: a dzisiaj kosztuje 400 - i mam to w d.. głębokim poważaniu .

niestety panowie - prawo rynku , nowości muszą kosztować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Po weekendzie nastapilo male trzesienie ziemi :lol:. Ceny spadly o 60, 70 zloty vide DDR i HDD. Jak myslicie czy tendencja spadkowa sie utrzyma ??(oby sie utrzymala  :twisted:) Bo ostrze sobie zeby na 512 DDR za 365 i HDD 80 za 450 

Pozdrofka

niby nadzieje matka glupich :/ ale ja tez mam nadzieje ze sie utrzymaja ! :) bo tez kce kupic HDD :) Pefnieten o ktorym mowisz to MAXTOR ? :) a ram tesz by sie zdal ale 256 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rogal123 ma racje - jak ropa pojdzie do gory to sprzet także ;

ale w najblizszych tygodniach spadek powinien sie utrzymac (tak do poczatku marca / końca lutego ) - a potem bedzie rosło :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba!! A ta wojna (jak bedzie) nie skonczy sie szybciej niz po 3 miechach no i pozniej trza by bylo kolejne 3 miechy(conajmniej) czekac na ustabilizowanie cen...wiec w sumie jak dobrze pojdzie to pod koniec roku beda kolejne spadki cen :) i na gwiazdke kazdy se kupi R9700pro :wink:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz tylko wszytko w rekach Busha, jak juz przejmie ten bajzel w iraku, znaczy sie kiedy juz go przejmie, mam nadizeje ze tak to wykorzysta, zeby ludziska na tym skorzystali :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj..pamięci staniały...mało wczoraj nie kupiłem 512 DD-R 333 za 367 zł. Poczekałem - dzisiaj są po 354 zł :D Zamówione do odbioru :) I tak ode mnie- trzeba być bardzo dzianym albo bardzo głupim, żeby kupować pamięci za 700 zł ;) Albo po prostu dać sie nabrać..... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj..pamięci staniały...mało wczoraj nie kupiłem 512 DD-R 333 za 367 zł. Poczekałem - dzisiaj są po 354 zł :D Zamówione do odbioru :) I tak ode mnie- trzeba być bardzo dzianym albo bardzo głupim, żeby kupować pamięci za 700 zł ;) Albo po prostu dać sie nabrać..... :?

Hmmm, a pamiętasz jak raptem 2-3 m-ce temu Kingstony 256MB 333 kosztowały prawie 400 ??? Teraz mocno spadły i kosztują 249 (np. w sklepie Tweaka). Tak samo było z pamięciami 512MB. Mam tylko nadzieję, że te Twoje będą się tak samo dawały podkręcać jak moje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Po weekendzie nastapilo male trzesienie ziemi :lol:. Ceny spadly o 60, 70 zloty vide DDR i HDD. Jak myslicie czy tendencja spadkowa sie utrzyma ??(oby sie utrzymala  :twisted:) Bo ostrze sobie zeby na 512 DDR za 365 i HDD 80 za 450  

Pozdrofka

niby nadzieje matka glupich
chce byś wśród nich...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh- ja je mogę na tych pamięciach u siebie uderclocking zrobić ;) bo na 400 Mhz to nie ma szans, żeby poszły. Z resztą jutro robię upgrate biosa i usatawiam je na 300 Mhz CL 2.0, bo chce procesor podkręcić...niestety- coś za coś na tym ECS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...