b0rys Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 No wlasnie mam taki problem. Pamieci obnizylem z 667 na 533, i przystapilem do podkrecania, czyli odpowiednio zwiekszalem ht o 10. I tak doszedlem do ....... 230 x 10 przy czym komputer nie wstaje, pomaga tylko clear cmos, albo 5 resow kompa, az bios sam sie zresetuje. Zbytnio nie mam duzego pojecia o o/c tkzw. dzielniki pamieci itp.., ale zeby nie osiagnac HT 230 to wstyd. Dodam, ze posiadam zasilacz chieftek 450W, i bawilem sie na domyslnym napieciu. Czy jest to wina plyty, nieudanego procesora czy byc moze ja popelniam jakis blad. Prosil bym o jakies wskazówki, rady lub zwyczajny poradnik krok po kroku. Dodaje link ze zdjeciami biosu mojej płyty: http://eclipseoc.com/index.php?id=2,69,0,0,1,0 . Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 napiecie podnies na procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Jest o tej plycie FAQ. Na ostatniej stronie (sprawdzalem 3 minuty temu) typ napisal o tym samym. Plyty z tej serii (benchmark pl) maja problemy z czipem NF5xx. Ponadto typ napisal tam , ze kontakotwal sie z producentem tego szajsu. Sprawdz sobie numer na pudelku. 7 cyfra od konca , jesli jest mniejsza od 8 to seria z wadliwej partii. Moze ale nie musi dzialac z bledem i niestabilnie. Edytowane 1 Października 2006 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...