kamilo23 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Ja zawsze w roku min 2 razy jestem na kontroli u miłej pani dentystki :mrgreen: Edytowane 10 Lutego 2007 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 w sumie wyrywanie zęba to zerowy ból oO, byłem wyrwać przed sylwestrem bo juz nie moglem wytrzymac i po otrzymaniu zwiększonego znieczulenia zastrzykiem + maść zamknąłem oczy żeby nie widzieć tych narzędzi (qrfa jak ja sie boje dentystów, uraz z dzieciństwa). Po 5 minutach dentysta mówi, że już skończone a ja kompletnie nic nie poczułem a był to ten największy ząb :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Ta,zależy i od znieczulenia,i od zęba ale i od dentysty. Raz jak mi taka mała babka grzebała w tym zębie to myślałem że nie wyrobie xD Innego razu poszedłem na wyrwanie do jednego gościa,dał zastrzyk znieczulenie raz pociągnął,chrup i nie ma zęba,bólu nie było ani przed,ani w trakcie ani po. Nie ma się czego bać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Hmmm.... A może tak zostanę sobie dentystą ? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 ziom, tylko nie pracuj w moim mieście ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Mój kolega jak mu dentystka wyrywała ząb to ją kopnął :D :D wiem to na pewno bo czekałem na niego i słyszałem jak się prawie przewróciła i go opieprzała, musiałem wyjść bo nie mogłem ze śmiechu wytrzymać. A tak wogle to mnie wyrywanie zęba nie bolało, gorzej było z płaceniem, tu poczułem prawdziwy ból, ale i tak zapłaciłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja swego czasu też miałem wyrywane zęby, tzw "mądrości". Znieczulenie porządne - nic nie bolało, mimo że sprawa podczas wyrywania się skompliowała, bo ząb sie ułamał i trzeba było dłutować(?) :unsure: Potem tylko dziwne uczucie jak zęba nie było :razz: . Ale to szybko mija. W tej chwili nawet nie potrafie powiedziec ktory ząb wyrwany, a ktory nie :wink: A co do placenia, to też jakoś tego nie odczułem, a to dlatego, że na wyrywanie udałem się do AMG. Dajmy przyszłym dentystom potrenować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) 15 minut po wyrwaniu 2 zdrowych czwórek jestem, nic nie bolało, na razie jest całkiem ok, zobaczymy co będzie później Edytowane 20 Lutego 2007 przez Tomeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 15 minut po wyrwaniu 2 zdrowych czwórek jestem, nic nie bolało, na razie jest całkiem ok, zobaczymy co będzie później dlaczego wyrwales 2 zdrowe czworki :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Bo np. nachodzily mu na inne zeby itp. To ze zdrowe to nie znaczy ze nie trzeba ich wyrywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 nie nachodziły ale ułatwią przesunięcie innych nachodzących, decyzja ortodonty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 czy mial ktos z was resekcje wierzcholka korzeniowego? ile to trwa i czy bardzo boli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Ja mam takie coś, miałem kiedyś leczenie kanałowe, potem wszytko elegancko zaplomowane. Pewnego dnia plomba wypadła, jaki byłem głupi że od razu nie poszedłem ;( Teraz z żeba nie zostało prawie nic, praktycznie jego 1/5, a reszta albo sie SKRUSZYŁA, albo wyłamała. Ząb mnie nie boli(tylko podczas "nacisku"), dziąsło mam lekko spuchnięte z zewnetrznej strony, strasznie boję się wyrywania (bo co innego zrobić?) Co radzicie?Szukać jakiegoś dobrego specjalisty, czy isć do zwykłego dentysty w okolicy(tego co robił kanałowe i plomował)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Ja taki sam przypadek mam jak Ty michu98. Ja poszedłem do dentysty zobaczył i się mnie pytał czy wyrwać czy ratujemy, zrobił mi zdjęcie i korzeń zdrowy, także na nowo zaczął leczyć kanałowo i dzisiaj idę po koronkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 kurde! Pocieszyłeś mnie! Nie wiem jak u mnie z korzeniem, myślę że z nim cos nie tak i dlatego do nacisku mnie bolu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 W sumie to jeśli miałeś leczone kanałowo to ząb powinien być martwy, także bólu brak, przynajmniej u mnie tak jest, borowanie i inne rzeczy co dentysta robi bez znieczulenia. btw. dzisiaj mi tylko zalał betonem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 wyrwij dziada i po problemie. nie boli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) A ja się tak panicznie boje :| Kurde :/ Go nawet nei ma jak złapać, ta mest tylko jego resztka, mówiłem tak 1/5 pozostała :/. Edytowane 7 Marca 2007 przez michu98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Spoko... sam nie mialem za ciekawego ostatniego zębola i jakos go odratowala (drugi raz kanalowo mi go leczyla). Tak samo jak ty, zwlekalem, zwlekalem az zeba ledwo widac potem bylo. Idz i sie nic nie boj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Dobre forum o zębach : http://forum.dentonet.pl/index.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bareu Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Miałem do wyrwania cztery ósemki. Specjalistę poleciła mi moja dentystka. Jak faceta zobaczyłem to nogi mi się ugięły - ok. 2 metry, waga słuszna, kilkudniowy zarost. Rzeźnik jak malowany. Dwie wizyty po dwa zęby. Bólu zero (ani w trakcie, ani po), tylko delikatne ukłucia. Dłużej czekałem aż znieczulenie zacznie działać niż trwało samo rwanie (choć przy jednym się doktorek namęczył bo za mocno ścisnął kombinerki i się ząb ukruszył). Grunt to dobry wyrwiząb. Rodzinka tylko miała ubaw jak godzinę po powrocie mówiłem ze zdrętwiałym językiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Mam taki problem mianowicie mialem leczonego zeba okazalo sie ze pod plombom (stara) byl popsuty bardzo az do nerwa ale nie mialem kanalowo tylko normlanie wyborowane az do nerwa i jeszcze zalewane podchlorkiem sodom i jakimis [ciach!]lami i zab mnie nie boli tylko jakby kosc/dziaslo moge sie w niego stukac nie boli podczas naciskania i puszczania nie jest wrazliwy na zimo(ale np jak wezme jakas kredke czy cos co jest dosc waskie i punktowe i jak bardzo mocno zacisne to troche boli ale troche i z dnia na dzien mniej) i tu pytanie co mnie moze bolec dziaslo od tej blachy(mialem ja dosc mocno wbita bo na znieczuleniu nie czulem czy za mocno czasem nie wpycha) i od znieczulenia (mialem pierwszy raz) czy tez to musi sie zagoic ten nerw etc czy mam isc na leczenie kanalowe bo dentystka mi mowila ze jak zacznie mnie bolec to mam isc na kanalowke ale kiedy ja nie jestem w stanie odpowiedziec czy to zab mnie boli Wiem ze mialem krwawienie z czegos tam i adrenalina mi przyciskali czy cos Mial kiedys ktos tak? HELP :XXXx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Najpierw to należało by zrobić zdjęcie a później do dentysty. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Jak by ktoś potrzebował implant to właśnie przeczytałem jak znaczne są różnice w kosztach pomiędzy poszczególnymi krajami: Ceny implantow za granica ,tzn.implant Branemark :Bulgaria-390euro,Rumunia-350euro,Wegry-690euro.Dlaczego w Polsce 1 implant kosztuje przecietnie 3500,czyli prawie 900euro zdzierstwo !!! za implanty mamy szeroki przedział cenowy od 350 euro w Rumunii do 6000 w Anglii, Toz to jakies 17 angielskich zebow w Rumunii, szok. Czy ktos to wytłumaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslawa1 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Dentysta mnie oszukał! Co mam robić? Do dentysty poszłam w sprawie nowej protezki z kasy chorych, dentystka wmówiła mi, że mam ubytki, czy jakieś nierówności przy dolnej 4 i 5. Zaplombowała mi je i skasowała pieniądze. Po wizycie pojawił się ból w tych zębach, przy następnej wizycie, zapłaciłam za zrobienie zdjęć kolejnych zębów i 6 została leczona kanałowo, a stomatolog znów zainkasowała gotówkę. W domu zorientowałam się, że szkliwo tejże 6 jest pęknięte od wewnętrznej strony. W ten sposób straciłam 400zł a dentystka proponuje mi dalsze leczenie zębów. Proszę, pomóżcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Idź do innego dentysty. Może okaże się że cię dentysta oszukuje, a może nie. Może ząb był słaby i pęka czy coś? Nie znam się. Nikt Ci tu raczej nic nie powie, nawet gdyby się znał, nie widząc Twoich zębów... :wink: Więc udaj się do innego stomatologa, na sam przegląd, to bardzo często nic nie kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) W Czerwcu miałem uzupełniany ubytek światłem w jedynce(koszt ponad 200zł). Dziś mi się to ukruszyło :? Jest na to jakaś gwarancja? I czy jest szansa naprawienia tego bez kosztów...? Edytowane 26 Listopada 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Zależy z czyjej winy się ukruszyło :wink:. Kwestia dyskusyjna... Najlepiej iść na przegląd, i zapytać się przy okazji. Widziałem, że niektórzy dentyści dają nawet pisemne gwarancje na poszczególne plomby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 mowicie nie bolalo? jak mialem wyrywana 8semke.. coz mialem juz niezly stan zapalny i ropien sie wylewal, korzen przekrecony o 90 stopni.. ogolnie poltora godziny sie meczyl.. mowil ze go nawet ugryzlem.. ale bol okropny nawet po znieczuleniu, raz prawie zemdlalem z bolu 0_o a moge duzo wytrzymac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Zależy z czyjej winy się ukruszyło :wink:. Kwestia dyskusyjna... Najlepiej iść na przegląd, i zapytać się przy okazji. Widziałem, że niektórzy dentyści dają nawet pisemne gwarancje na poszczególne plomby Po prostu podczas jedzenia ugryzłem kawałek plomby. 100zł odpadło :sad: Jutro idę robić "kła" 330zł ;/ Dżizas Dowiem się czy mi to naprawi... Johnny00@ nie strasz,mam chyba dwa zęby do wywalenia.Chyba umre,albo pójdę pod narkozę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...