shakur_45 Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 czy komus udalo sie na tej plycie przekorczyc 150 fsb ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 :D Witam bez :D problemu na tej płycie ciągnę na 166 MHz, a nawet 175 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 shakur przecierz nie powinno byc doslownie zadnego problemu z takim fsab. 166 to calkowity standardzik dla niej, a nawet i 180fsb pojdzie na loozaqa. Poszukaj moze winy w czyms innym?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 u mnie wiesza sie juz na 152 fsb :( obojetnie na jakim biosie, bez wzgledu na napiecia na 150fsb full stable, a potem juz nie :( moze jakeis pomysly macie ? p.s procek jest niezly AGOIA 0222 takze to raczej nie wina proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Raczej musiłbyś odblokować procka. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Skoro Ci się wiesza przy 152 to coś jes nie tak :) .Pamięći to napewno nie bo to przecież samsungi.Proc też nie.Zostaje tylko twardziel i gtrafa.Grafa też odpada bo to przecież MSI :) .A jaką masz tem na procu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 bios pokazuje 40 :) a win 44 :), wiec to odpada :/ |oczywiscie w stresie| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 no to lipa troszke :( Pamieci wszyscy testowalismy i 400mhz to na loozaqa poszly wiec nie. Chyba procek plata figle choc to dziwne, bo moja AGOIA na 2000+ poszla (152fsb). Albo jakis trefny model plyty dostsales... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 z overclockers.com wynika, ze dokladnie ten procek co mam jest jednym z lepszych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 ja bym stawail na plyte, bo czytalem wiele recenzji i w kazdej bylo napisane, ze bariera 150 fsb jest nie do przebycia dla tej plytki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 tak sobie teraz pomyslalem, ze moze zasilka nie wyrabia 8O, bo mam shitowego codegena :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 nie to nie to , wlasnie przed chwila odlaczylem dysior, cdrw - to samo bylo, potem jeszcze odlaczylem modem i lan i tez nic to nie dalo :/ tak, wiec to musi byc wina plytki, bo koles na overclockers.com wykrecil dokladnie taki sam proc jak moj na 1901 :/ mzoe uda mi sie sprzedac ta plyte za 450 :P wtedy kupie cos nowszego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Powiem Ci tyle ze mam tą samą płytę i ten sam problem :( fsb 151 to max co udalo mi sie wycisnąć (mogłem nawet w windzie popracowac) a na fsb 152 nawet bios nie chce sie zgłosic :( ps. hmmm to na tej plycie niby jak beda pracowaly procki z fsb 166 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Powiem Ci tyle ze mam tą samą płytę i ten sam problem :( fsb 151 to max co udalo mi sie wycisnąć (mogłem nawet w windzie popracowac) a na fsb 152 nawet bios nie chce sie zgłosic :( ps. hmmm to na tej plycie niby jak beda pracowaly procki z fsb 166 ? zobacz TU widac beda pracowaly :) musza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Większe róbci te podpisy, większe prosze was takie bardzo dyże nawet :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Większe róbci te podpisy, większe prosze was takie bardzo dyże nawet :P cicho :) ja poprostu chce to sprzedac jak najszybciej :) moje przynamjniej nie sa tkie jaskrawe :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A moze byscie cos napisali o zasilkach swoich. GLowna przyczyna nie latania na wysokich fsb sa wlasnie ciulowe zasilki, moze w tym tkwi wasz problem Pozdro, wasz Spiderus ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A moze byscie cos napisali o zasilkach swoich. GLowna przyczyna nie latania na wysokich fsb sa wlasnie ciulowe zasilki, moze w tym tkwi wasz problem Pozdro, wasz Spiderus ;) no pisalem juz, ze o tym myslalem, ale odlaczenie dysku, cdrw, lan'a i modemu nic nie dalo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 U mnie na tej płycie chodzi Athlon1700+ (JIUCB 0251) przy FSB 166MHz ze standardowym mnożnikiem 11x - testowałem w 3DMarku, żadnych problemów. Jezeli szybko chcesz tą płytę sprzedać to daje 250zł+koszty przesyłki (max. 15zł), jak jest na gwarancji w jakimś sklepie internetowym to w sumie 300zł też może być :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 U mnie na tej płycie chodzi Athlon1700+ (JIUCB 0251) przy FSB 166MHz ze standardowym mnożnikiem 11x - testowałem w 3DMarku, żadnych problemów. Jezeli szybko chcesz tą płytę sprzedać to daje 250zł+koszty przesyłki (max. 15zł), jak jest na gwarancji w jakimś sklepie internetowym to w sumie 300zł też może być :P nie dzieki :) plyta jest 4 miesieczna tak przy okazji :) poza tym z tego co widze, masz proca 0,13 a ja 0,18, wiec moze trafil mi sie taki proc akurat i nie ma tu winy plytki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Niestety, z 0.18 nie testowałem podkręcania FSB. Płyta nówka, z tego co widziałem to te płyty staniały, więc na sprzedaży sporo stracisz. Spróbuj może najpierw sprzedać tylko tego Athlona (znajdź kogoś kto nie podkręca - dla niego to prawie żadna różnica) i sprawdź jak ci się będzie podkręcać 0.13. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Niestety, z 0.18 nie testowałem podkręcania FSB. Płyta nówka, z tego co widziałem to te płyty staniały, więc na sprzedaży sporo stracisz. Spróbuj może najpierw sprzedać tylko tego Athlona (znajdź kogoś kto nie podkręca - dla niego to prawie żadna różnica) i sprawdź jak ci się będzie podkręcać 0.13. tez o tym myslalem tylko qrde nie dostalem tego kodu z allegro :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Powiem Ci tyle ze mam tą samą płytę i ten sam problem :( fsb 151 to max co udalo mi sie wycisnąć (mogłem nawet w windzie popracowac) a na fsb 152 nawet bios nie chce sie zgłosic :( ps. hmmm to na tej plycie niby jak beda pracowaly procki z fsb 166 ? zobacz TU widac beda pracowaly :) musza No ja mam nadzieje 8) tylko czemu nie mozna ustawic fsb w granicach 150 8O :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 ku mojemu zdziwieniu progsem fuzzy logic udalo mi sie wyciagnac 160fbs myslalem, zeby zwiekszyc napiecie na ddr do 2,8 V, ale jakos balem sie, ze tego nie wytrzymaja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 A mi udało sie przy pomocy tego programu ustawic fsb 152 :D I nareszcie przekroczylem 1,9Ghz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaca303 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 U mnie ta płyta chodzi na 11 x 168 i na razie nie miałem zwiechy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 :D Ja na swojej KT4 Ultra aktualnie chodzę 12x166 MHz bez żadnego problemu, swego czasu miałem również wartość 180 MHz, ale zszedłem do 166 MHz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 hehe mialem ta plyte i tyez nie szlo powyzej 152 - teraz mam to co w podpisie MSIKT3ULTRA2 i tez wiecej niz 152 nie idzie - wina - pamieci kingstona 266 juz nie wyrabiaja wiecej - a CL3 nie moge ustawic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 u wujka athlon 1700+ JIUCB 0.13 idzie spokojnie 166fsb, wg mnie plyta jest bardzo dobra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilgur Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 hehe mialem ta plyte i tyez nie szlo powyzej 152 - teraz mam to co w podpisie MSIKT3ULTRA2 i tez wiecej niz 152 nie idzie - wina - pamieci kingstona 266 juz nie wyrabiaja wiecej - a CL3 nie moge ustawic :(tez mam ta plyte i jedna rzecz mnie dziwi jak ustawie 166 w biosie komp odpala sie spoko ale w WCPUID mam magistrale 133 w sandrze tez 133 dopiero jak podkrece do 168-170 mam normalana czyli taka jak w biosie magistrale, ale nieprzelacza sie dzielnik z 1/4 na 1/5 (niewiem czy ta plyta ma 1/5 ;) wie ktos moze ? ) niewiem czy to nie jest wina zworki na plycie ktora przestawia system taktowania 100/133 a procek to mistyczny xp1700+ JIU.... neipamietam numeru :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...