Skocz do zawartości
shakur_45

MSI KT4 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

no to lipa troszke :( Pamieci wszyscy testowalismy i 400mhz to na loozaqa poszly wiec nie. Chyba procek plata figle choc to dziwne, bo moja AGOIA na 2000+ poszla (152fsb). Albo jakis trefny model plyty dostsales... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie to nie to , wlasnie przed chwila odlaczylem dysior, cdrw - to samo bylo, potem jeszcze odlaczylem modem i lan i tez nic to nie dalo :/

tak, wiec to musi byc wina plytki, bo koles na overclockers.com wykrecil dokladnie taki sam proc jak moj na 1901 :/

mzoe uda mi sie sprzedac ta plyte za 450 :P wtedy kupie cos nowszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tyle ze mam tą samą płytę i ten sam problem :( fsb 151 to max co udalo mi sie wycisnąć (mogłem nawet w windzie popracowac) a na fsb 152 nawet bios nie chce sie zgłosic :(

ps. hmmm to na tej plycie niby jak beda pracowaly procki z fsb 166 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tyle ze mam tą samą płytę i ten sam problem :(  fsb 151 to max co udalo mi sie wycisnąć (mogłem nawet w windzie popracowac) a na fsb 152 nawet bios nie chce sie zgłosic :( 

zobacz TU

widac beda pracowaly :) musza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze byscie cos napisali o zasilkach swoich. GLowna przyczyna nie latania na wysokich fsb sa wlasnie ciulowe zasilki, moze w tym tkwi wasz problem

Pozdro, wasz Spiderus ;)

no pisalem juz, ze o tym myslalem, ale odlaczenie dysku, cdrw, lan'a i modemu nic nie dalo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na tej płycie chodzi Athlon1700+ (JIUCB 0251) przy FSB 166MHz ze standardowym mnożnikiem 11x - testowałem w 3DMarku, żadnych problemów.

Jezeli szybko chcesz tą płytę sprzedać to daje 250zł+koszty przesyłki (max. 15zł), jak jest na gwarancji w jakimś sklepie internetowym to w sumie 300zł też może być :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na tej płycie chodzi Athlon1700+ (JIUCB 0251) przy FSB 166MHz ze standardowym mnożnikiem 11x - testowałem w 3DMarku, żadnych problemów.

Jezeli szybko chcesz tą płytę sprzedać to daje 250zł+koszty przesyłki (max. 15zł), jak jest na gwarancji w jakimś sklepie internetowym to w sumie 300zł też może być :P

nie dzieki :) plyta jest 4 miesieczna tak przy okazji :)

poza tym z tego co widze, masz proca 0,13 a ja 0,18, wiec moze trafil mi sie taki proc akurat i nie ma tu winy plytki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, z 0.18 nie testowałem podkręcania FSB. Płyta nówka, z tego co widziałem to te płyty staniały, więc na sprzedaży sporo stracisz. Spróbuj może najpierw sprzedać tylko tego Athlona (znajdź kogoś kto nie podkręca - dla niego to prawie żadna różnica) i sprawdź jak ci się będzie podkręcać 0.13.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, z 0.18 nie testowałem podkręcania FSB. Płyta nówka, z tego co widziałem to te płyty staniały, więc na sprzedaży sporo stracisz. Spróbuj może najpierw sprzedać tylko tego Athlona (znajdź kogoś kto nie podkręca - dla niego to prawie żadna różnica) i sprawdź jak ci się będzie podkręcać 0.13.

tez o tym myslalem tylko qrde nie dostalem tego kodu z allegro :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tyle ze mam tą samą płytę i ten sam problem :(  fsb 151 to max co udalo mi sie wycisnąć (mogłem nawet w windzie popracowac) a na fsb 152 nawet bios nie chce sie zgłosic :( 

zobacz TU

widac beda pracowaly :) musza

No ja mam nadzieje 8) tylko czemu nie mozna ustawic fsb w granicach 150 8O :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe mialem ta plyte  i tyez nie szlo powyzej 152 - teraz mam to co w podpisie MSIKT3ULTRA2 i tez wiecej niz 152 nie idzie - wina - pamieci kingstona 266 juz nie wyrabiaja wiecej - a CL3 nie moge ustawic :(

tez mam ta plyte i jedna rzecz mnie dziwi jak ustawie 166 w biosie komp odpala sie spoko ale w WCPUID mam magistrale 133 w sandrze tez 133 dopiero jak podkrece do 168-170 mam normalana czyli taka jak w biosie magistrale, ale nieprzelacza sie dzielnik z 1/4 na 1/5 (niewiem czy ta plyta ma 1/5 ;) wie ktos moze ? ) niewiem czy to nie jest wina zworki na plycie ktora przestawia system taktowania 100/133 a procek to mistyczny xp1700+ JIU.... neipamietam numeru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...