Skocz do zawartości
oliwer21

Gf 7600gs Galaxy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie czy 128 będzie dużo miej wydajna niż 256 bo cenowo jest ok. 100pln tańsza a nie ukrywam że te 100zł bardzo mi się przyda :D karta i tak pośmiga jakiś rok bo później przesiadka na DX10. A może coś z Ati do 520 zł? Jak sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ale ja nie będę smigał w najnowsze gierki na max detalach tylko ok 1024x768 i średnie. Ma ktoś może porównanie wydajności obu tych kart? Szczerze wolałbym tę stówkę dorzucić do zasiłki bo i proc i grafa będzie kręcona więc chyba lepiej kupić zasiłkę za ok. 300 niż 200zł i odpuścić sobie te 256. zależy jaka różnica jest w wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ale ja nie będę smigał w najnowsze gierki na max detalach tylko ok 1024x768 i średnie. Ma ktoś może porównanie wydajności obu tych kart? Szczerze wolałbym tę stówkę dorzucić do zasiłki bo i proc i grafa będzie kręcona więc chyba lepiej kupić zasiłkę za ok. 300 niż 200zł i odpuścić sobie te 256. zależy jaka różnica jest w wydajności.

rób sobie jak chcesz

każdy dobrze radzi żebyś brał 256

zasilacz w wydajności ci nic nie da - a prawda jest taka że prawie każdy zasilacz za 200zł utrzyma konfig bez SLI (chyba że masz pentiuma D 8xx lub 9xx)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

128 przy tej karcie to porażka

256 jest sporo wydajniejsze

Wedlug mnie ine jest. Mam wersje 128/128 i gram poza Oblivionem i Grawem na maxa w 1024*768(FEAR/Quake 4). Wedlug mnie doplata do 256/128 jest porazka , bo i tak na niej nie zapodasz rozdzalki 1600 czy wiekszej niz 1280 , bo ta grafa zdechnie.

128MB w dzisiejszych czasach to mało bardzo mało wiem bo miałem kartę z 128MB :(

Malo to bylo w FX5200. W tym Galaxy GF7600GS styka w podanych wyzej rozdzialkach. Majac256 ramu i tak ci to nie da w duzych rozdzialkach bo karta nie da rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpisuje sie pod slowami Firekage... sam posiadam 7600GS'a 128MB juz od kwietnia/maja... wszystko chodzi jak nalezy, moj kumpel ma 7600GS'a z 256MB, podobny config do mojego, a zadnej znacznej roznicy nie zauwazylem

@KAMILcom

"128 przy tej karcie to porażka

256 jest sporo wydajniejsze"

kocham takie odpowiedzi... moze bys podparl swoja teze jakimis wynikami itp.? ja jakos po tylu miesiac posiadania tej grafy zauwazylem tylko nizsze wyniki w marku 05/06 niz na grafie z 256MB... ale czy w marki sie gra?

@misiek175

ty mial grafe z 128MB na AGP, a szybkosc transmisji jest o wiele wieksza na PCIE niz AGP x8 to znaczy, iz na PCIE wszystko jest przesylane szybciej w wyniku czego wystepuje mniej "chrupniec"

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi