Plumpi Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Chcę kupić taką płytę główną ASRock K7VT2, słyszałem że są to płyty robione na licencji ASUSA ( niby Asus tylko, że OEM ), cena zadowalająca, a źle także nie wyglądają. Może mi ktoś cos więcej o nich powiedzieć ?? Może ktoś takiej używa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 nie uzywam, ale slyszalem ze sa dobre (w koncu to odnoga ASUS-a). Poza tym ma ona chyba usb 2.0 , ata 100 (a moze nawet 133 ) i chyba 6 kanalow dzwieku. Za taka cene to chyba niezly wybor. TYlze ze wydaje misie nie ma ona dzielnika 1/5 czyli podkrecanie ponad 150 mhz fsb bedzie zabijalo sprzet na pci/agp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Mam taka. Niby dziala, niby stabilna, ale: 1. nie ma zmiany mnoznika ani napiecia, wiec nie podkrecisz za bardzo. Zmiana FSB co 1 MHz 2. Po przesiadce z K7S5A (oczywiscie system posadzony na czystym dysku itp) wydajnosc w 3DMarku spadla mi o ok 7% :( Jesli chcesz krecic - nie kupuj! Za te same pieniadze bedziesz mial Shuttle AK32a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 To nie jest dla mnie, tylko dla sąsiada ( zero pojęcia o kompach ), chodziło mi o to żeby znaleźć płytę główną, która jest tania i dobra. Podkręcanie wogule odpada bo nie bedę ciągle latał do kolesia i coś mu tam robił. Chodziło mi o to czy jest w miare stabilna i nie ma z nią większych problemów. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Mimo wszystko lepiej kup Shuttla ;) Koles nabierze wiedzy o komputerach to bedzie wdzieczny ze mu taka wybrales :) A tymczasem nie musisz mu mowic ze moze cos podkrecac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Aha, a a propos stabilnosci tej plyty - na K7S5A AthlonXP gryzl sie z moim SDRAMem, a tu - pieknnie i bez problemow. Tylko ten spadek wydajnosci... damn it :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 nie uzywam, ale slyszalem ze sa dobre (w koncu to odnoga ASUS-a). Poza tym ma ona chyba usb 2.0 , ata 100 (a moze nawet 133 ) i chyba 6 kanalow dzwieku. Za taka cene to chyba niezly wybor. TYlze ze wydaje misie nie ma ona dzielnika 1/5 czyli podkrecanie ponad 150 mhz fsb bedzie zabijalo sprzet na pci/agp Nie maja 6 kanalow dzwieku niestety. Maja je K7S8X, wylacznie na DDR (az do 400). Wiecej tutaj: http://www.asrock.com/product/amd/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Dzięki za info. Dogadałem się z kumplem w sklepie i jak narazie biore tego ASRocka, lecz jeśli mi się nie spodoba to będę mógł wymienić sobie na coś innego :D. A w płyte będą wsadzone DDR-ki więc zobaczymy jak to się będzie sprawować. A 6 kanałowy dźwięk nie będzie potrzebny 8). Jeszcze raz dzięki za informacje :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 nie uzywam, ale slyszalem ze sa dobre (w koncu to odnoga ASUS-a). Poza tym ma ona chyba usb 2.0 , ata 100 (a moze nawet 133 ) i chyba 6 kanalow dzwieku. Za taka cene to chyba niezly wybor. TYlze ze wydaje misie nie ma ona dzielnika 1/5 czyli podkrecanie ponad 150 mhz fsb bedzie zabijalo sprzet na pci/agp Nie maja 6 kanalow dzwieku niestety. Maja je K7S8X, wylacznie na DDR (az do 400). Wiecej tutaj:http://www.asrock.com/product/amd/index.htm A no rzeczywiscie nie ma 6 kanaloof, troche sie rozpedzilem ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 6-kanalowy dzwiek jest w wersji pod P4 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5171 Socket A maja tylko 2-kanalowy. Zarówno pod P4 i Athlona sa bardzo stabilne. Polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fight Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Mają jedną sporą wadę... nie ma możliwości ustawiania opóźnień pamięci (CAS)... Może stąd ten 7% spadek wydajności w porównaniu do ECS-a... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Kupilem sobie dzisiaj 256MB DDR Kingstona, a to g.wno Asrock sie na tym wypieprzalo jak dlugie!!!! W ogole bydle nie chcialo wstac! Wqrvilem sie, wymienilem na shuttla i wszystko pieknie teraz pomyka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A Jakie to są te pamięci co kupiłes 266Mhz czy 333Mhz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A Jakie to są te pamięci co kupiłes 266Mhz czy 333Mhz ?? 266 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Kupilem sobie dzisiaj 256MB DDR Kingstona, a to g.wno Asrock sie na tym wypieprzalo jak dlugie!!!! W ogole bydle nie chcialo wstac! Wqrvilem sie, wymienilem na shuttla i wszystko pieknie teraz pomyka :D Kurde nie strasz mnie bo juutro maja przyjsc do mnie kingston'y 333mhz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ja jutro mam dostać tą płytę!! Zobaczymy czy u mnie będzie tak samo się działo, pamiątki mam jush kupione 256MB Elixiry ( DDR oczywiście ). Mam nadzieję że wszystko będzie OK. Napisze jak jush będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Kurde dostalem te ramy i kupa. Komputer pochodzi 5 minut na winampie i IE i konczy sie na pisku z glosnikow i komp zalicza zwieche :evil: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 A nie mowilem, a nie ostrzegalem...? Wspolczuje! Ale trzeba przyznac, ze na SDR z AXP chodzil o niebo stabilniej niz ECS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie mam zielonego pojęcia Dlaczego wam tak wszystko chodzi :( Komp którego złożyłem zasówa całkiem nieźle :) Jego Konfig: - ASRock K7VT2 - AMD Athlon XP 1700+ 0.13U ( do tego jakiś kiepski wentyl ) - 256MB DRR Elixir 266MHz - Leadtek Winfast GeForce2 Titanium 64MB DDR TV-Out - LiteOn 48x - Segate 40GB U7 Wszystko śmiga pięknie ładnie, tylko małty wynik w 3D Marku 2001 4146marków. Narazie nic sie nie wali os to Windows XP Prof. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie mam zielonego pojęcia Dlaczego wam tak wszystko chodzi :( Komp którego złożyłem zasówa całkiem nieźle :) Teraz bedzie pelno pytan i dyskusji o stabilnosci asrocka, jak kiedys o ECS ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cRaCkEr Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Heh zerknijcie na plyte na jakiej ja jade:) Troszke drozsza od As(s)Rocka(30-40zl) ale za to MSI z 6 kanalowym Realtek'iem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie mam zielonego pojęcia Dlaczego wam tak wszystko chodzi :( Komp którego złożyłem zasówa całkiem nieźle :) Jego Konfig: - ASRock K7VT2 - AMD Athlon XP 1700+ 0.13U ( do tego jakiś kiepski wentyl ) - 256MB DRR Elixir 266MHz - Leadtek Winfast GeForce2 Titanium 64MB DDR TV-Out - LiteOn 48x - Segate 40GB U7 Wszystko śmiga pięknie ładnie, tylko małty wynik w 3D Marku 2001 4146marków. Narazie nic sie nie wali os to Windows XP Prof. Troche malo w tym 3DMarku, looknij na mojego kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Dla mnie 4k w 3D marku to dużo. Ja na swoim sprzęcie Ledwo co wyciągam 2000 dokładnie mam 1969 punktów :( Nienawidze tego GeForca :evil: Tym bardziej że teraz u kumpla co se kupił Radeona 9500Pro widziałem jak mu pokazało 12056 :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 u mnie z elixirami śmiga elegancko.W nowym biosie nieoficjalnym da się ustawić cas na 2 lub 2.5.....Co do kingstonów to ostatnio coraz częściej trafiałem że nie chciały chodzić z jakąś płytą (renomowany syf - pamięci oczywiście - a co do ich podkręcania to szkoda słów..)nie wiem gdzie wy widzieliście takie tanie te msi czy shuttle - niesądzę by te płyty kosztowały niewiele ponad 200 pln.....ja za asrocka dałem 200 pln na giełdzie w warszawie i nic lepszego nie było za 240 pln :( shuttle 270 pln a msi 290 jedynie ecs był za 245 no ale pół beczki piechotą nie chodzi - starczyło na wiatrak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 6-kanalowy dzwiek jest w wersji pod P4 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5171 Socket A maja tylko 2-kanalowy. człowieku weż poczytaj na stronie asrocka i zobcazysz ze pod amd tez są z 6 kanałowym dzwiękiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Chryste, aleś wygrzebał!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 co do ASUSA I ASRCOKA.. Przedstawiciele Handlowi ASUSA stanowczo odcinają się od asrocka. Zgadza się ze są w jednym konsorcjum ale to nie oznacza ze są związane ze soba w jakikolwiek sposób. TO tak jak konsorcjum do Bluetootha - Jest tam Nokia, Sony; IBM... ale czy one mają ze soba coś wspólnego ??? :) Ciągne dalej. Asrock to niestety shit. Te same chipsety i cały sprzęt z kumplem mieliśmy w asrocku a potem przełozyliśmy tylko płytę na gigabytea i w 3d marku automatycznie wynik skoczył o 200!!!!! (ten sam dzwięk i Via KT 400) Pozatym awaryjność... ci co mają i chodzi to chwalą.. ale nie mówi się o tych co czekają z reklamacjami (może dlatego ze bez MOBO net nie chodzi :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbod7 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 AsRock ma dużo wspólnego z Asusem jeżeli chodzi o produkcję, ale wydajność to inna sprawa, o awaryjności tego sprzętu lepiej nie wspomne ogólni do [gluteus maximus]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 AsRock ma dużo wspólnego z Asusem jeżeli chodzi o produkcję, ale wydajność to inna sprawa, o awaryjności tego sprzętu lepiej nie wspomne ogólni do [gluteus maximus].Co do wydajności to nie jest tak tragicznie różnice sięgają kilku punktów_ ale zobaczcie na cenę tych płytek< oferują całkiem spore możliwośco oc< są stabilne cóż więcej? nie każdy ma zasobną kieszeń! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 a co sądzicie o ASUS P4V800-X ??? plyta jest pod p4 fsb do 800 pamieci 266-400 http://pasaz.onet.pl/,289,produkt.html?url...net%26id%3D5185 czy plyty na chipsecie VIA PT800 dobrze sie kręcą? ma ktoś plyte z tym chipsetem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...