Slayer Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) Od początku sierpnia nie mogę znaleźć programu, który by połączył moje klipy video nagrane aparatem cyfrowym bez problemów z rozjechanym dźwiękiem. Problem polega na tym, że nie chcę dokonywać jakichkolwiek przeróbek w zakresie kodowanego obrazu, gdyż mój aparat nagrywa pliki video do mpeg-4 (M4S2). Każda próba przekodowania na inny format np. DIVX (nigdzie nie mogłem znaleźć kodera M4S2- z dekoderem nie ma problemu) powoduje zdecydowanie pogorszenie jakości obrazu mimo ustawień conajmniej tak samo dobrych, co plik wyjściowy. Dźwięk nagrany w formacie wave mógłbym przerobić ewentualnie do mp3. Wszystkie pliki posiadają identyczne charakterystyki w zakresie ustawienia audio/video. Edytowane 2 Października 2006 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Virtualdub Video>direct stream copy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Virtualdub Video>direct stream copy I co potem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 a potem File>append segment... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Dało by się zaznaczyć wszystkie pliki za jednym razem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Mam plików tego typu na ponad 300 sztuk- jest jakiś sensowny program, by zaznaczył odrazu wszystkie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Co jakiś czas odświerzam sobie temat.....no ale niestety nie wiem, jakim to programem DO DZISIAJ mógłbym zrobić...Wszystko albo rozjeżdża dźwięk, albo pogarsza jakość :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ja łączę VirtualDub Mod ( jak ktoś pisał wcześniej ) i bez rekompresji audio i video pliki są łączone ( direct stream copy - jak już ktoś pisał ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) W tym problem, że jest bardzo uciążliwe zaznaczanie tylko pojedynczych plików :| A o ile pamiętam i tak obraz się rozjechał z dźwiękiem. Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) ale append segment otwiera CI wszystkie pliki i kolejnych nazwach wiec wystarczy zmienic nazwy tych 300 plikow np na a001.avi a002.avi etc i juz ( najszybciej zrobic to w total commanderze ) i pamietaj direc streem copy Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...