Gość Kyniek Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Proca testuje Orthosem z ustawieniem na Blend, po ok. 40min jeden rdzeń się wywala... zawsze ten sam... to oznacza że trzeba podnieść napięcie?? A może to chipset daje ciała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 napięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Hmmm wiesz ja nowy jestem w C2D - nie podnosiłem napięcia. Ale myślę że masz racje - dlaczego? Otóż : - przy Orthosie wywala się ciągle ten sam rdzeń - przy ustawieniu na Blend chodzi ok. 40-70min zanim się wywali - przy ustawieniu na Small FFT wywala się jeden rdzeń już po 20-30 min. podejrzewałem że to to. Dzięki za potwierdzenie moich spostrzeżeń. Acha - co myślisz o wyniku 3280 MHz bez podnoszenia napięcia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 co myślimy? z podniesionym napięciem będzie więcej ;) Podbij napięcie do 1,5v i patrz co się będzie dzialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 A co się będzie działo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 sprawa względna na P5W64 przy ustawieniu w biosie 1,375 Vcore mam 1,42 choć nie mierzone miernikiem ale ktoś juz o tym wspominał i potwierdził z 2,1GHz na 3,2 nie ma co , jak za frajer to tylko sie cieszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 A co się będzie działo?prawdopodobnie wzrośnie ci temperaturaukładu, oraz uzyskasz większe takty P.S sorryza ewentualnybrak spacji, ale żurek dzisiaj na klawe mi sie polał ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Spytałem się bo parę osób po obniżeniu napięcia uzystało większe takty... Acha - obecnie przy 3280MHz przy Orthosie mam 50C - rozmawiałem z kolegą który ma Ninje i przy 3.15GHz ma 68 po 3 min Prime'a oczywiście tempy mierzone Core Temp - według EasyTune mam 40C gdy Core temp mi pokazuje 46C ;) Więc mówicie że te ~ 3.2GHz to niezły wynik?? :) Fajnie - wreszcie mi się jako tako z prockiem poszczęściło... zawsze ostatnie szmaty trafiałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Spytałem się bo parę osób po obniżeniu napięcia uzystało większe takty... Acha - obecnie przy 3280MHz przy Orthosie mam 50C - rozmawiałem z kolegą który ma Ninje i przy 3.15GHz ma 68 po 3 min Prime'a oczywiście tempy mierzone Core Temp - według EasyTune mam 40C gdy Core temp mi pokazuje 46C ;) Więc mówicie że te ~ 3.2GHz to niezły wynik?? :) Fajnie - wreszcie mi się jako tako z prockiem poszczęściło... zawsze ostatnie szmaty trafiałem... Powiedziałbym, że 3,2GHz na def Vcore to raczej przeciętny wynik dla C2D ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Zalezy ile faktycznie wychodzi to def. Vcore. U jednego bedzie to 1,35V, u innego 1,25V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 U mnie na razie przy obniżonym do 1.25v (p5w64, więc realnie raczej 1.28-1.30v) do ok. 2,9GHz leci... Z racji tragicznego braku czasu, musi tak zostać na razie... BTW. Asusowy PCProbe II i CoreTemp są w tym przypadku wybitnie zgodne - temp. praktycznie identyczne, różnica max. 1-2*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Kyniek takie posty wypisuje? Nie wierze :D Ja jednak dystans zachowam i powiem, że jest temat o Conroe, są tematy o ich podkręcaniu. Aha, na defie widziałem więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Co? Przez prawie 3 lata siedziałem na AMD Barton :P mimo iż dużo czytałem o C2D to nadal uważam się za osobę nową w tym temacie ;) W weekend zaczynam kolejny Etap OC - już malutki wicherek na pamięci jest, Radiator na SB wymieniony - Niebieski Zalman. Trochę się musiałem napicić by go zmieścić a dopiero po tym jak założyłem wpadłem na pomysł że można przecież go było przykleić na taśmę termo :mur: :mur: :mur: (3M jest bardzo dobra - na niej się trzymają radiatory na mosfetach). Ciekaw jestem czy dobiję do 4GHz ;) P.S. mam mowego proca od połowy września a nadal jestem pod wrażeniem jego mocy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...