PelzaK Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Boze.. nie kalecz mojego nicka w iŚcIe NeOsTrAdOwY sposób :) PelzaK.. duże P i duże K.. srodek małymi... :) Czasami początek padania dysku nie odczujesz w wydajności.. słychać za to stukanie głowic... Z drugiej strony diagnoza... Lecisz do kompa.. wróć, do klawiatury i ekranu żeby cos zrobić.. a potem do piwnicy żeby zobaczyć jak dysk pracuje... a potem znów wracasz bo wszystko w porzo ;] Wczoraj miałem akcję... ogladamy film, nagle słyszę jakieś oddychanie... po 30 sekundach pada diagnoza... wiatrak na grafkarcie rozpędza sie i hamuje.... Tego nie wykryjesz na odległość... chyba dopiero wtedy jak Ci sie na ekranie pojawią czerwone krzaczki... ale wtedy może być już 2l8 :) Zresztą ja nie mówię że twój pomysł jest be... tylko dostrzegam potencjalne minusy tego rozwiązania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Dziewczęta, spokojnie :> Pomysł ciekawy i oryginalny. Wykonanie i "działalność" takiego systemu ocenić będzie można po wykonaniu, przeto na razie nijak coś rzec. Ale naprawdę interesujący ten topic się stanie, kiedy już zesmarkasz, mości Ślązaku, wszystko w sprawnie działającą całość. O, wtedy klękajcie narody i przepraszajcie pana, pastuchy i niedowiarki. Tak już bywa, że najlepiej do ludu przemawiają sprośne obrazki. Teoretyczne podstawy do funkcjonowania są, ergo czekam z niecierpliwością na jakieś efekty. Zaofftopiczę nieco: do łba szorstkowłosowego by mi nie przyszło chować kompa do piwnicy czy gdzie tam, albowiem: - mam do piwnicy cztery piętra przestrzeni międzysąsiedzkiej, tego żaden hub czy pozłacany pr0 kabelek nie opanuje - do strychu mam bliżej, ale dach czasem przecieka i mieszkają tam wrażliwe na dźwięki nietoperze, a ja lubię zwierzątka i nie mam serca ich dręczyć (poza psem rodziców, którego niedawno straszliwie skopałem w ramach przekraczania granic obrony koniecznej, kiedy to bez wyraźnego powodu rzucił się na mnie i pogryzł obie dłonie i prawe przedramię - teraz jest bardzo grzeczny i zawsze schodzi mi z drogi. Wielki głupi sukinsyn z tej sobaki. Argument przeciwko bezstresowemu wychowaniu mocarny, przyznacie :> ) - należę do sekty Adoratorów Krzemowej Kapliczki - podobuwywuje mi się moja mała czarna puszeczka i komponuje wzrokowo na biurku - wzmiankowana puszka nie jest na tyle głośna, by mi to przeszkadzało. PelzaK ma rację, trzy z górą lata pracy w przemyśle poligraficznym nauczyły mnie doceniać delikatny szumek wiatrakatorów komputerowych :> Aha, panie Ślązak - czasem umiejętnie rzucona murwa czy inny wuj znakomicie podnosi soczystość przekazu i ułatwia dotarcie do odbiorcy. Myślałeś nad tym? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Po ponad półrocznym milczeniu spowodowanym prozą życia witam wszystkich ponownie. Opisywany w tym wątku projekt został zrealizowany. Od chwili wykonania całość pracuje bezawaryjnie już ósmy miesiąc po 15 godzin na dobę. Korzystając z tego rozwiązania mogę powiedzieć, że wrażenie jest ….. niesamowite. Dodam tylko, że już nie byłbym w stanie w domu powrócić do buczącego obok biurka komputera, nie wyobrażam sobie tego. Wszystkich zainteresowanych szczegółami zapraszam do kliknięcia na poniższy link do forum z może niezbyt swojsko brzmiącym wątkiem, lecz zapewne znacznie łatwiejszym w interpretacji „”Silent PC - czyli instalacja bezdźwięcznego: http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.php/topic,9030.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Najlepiej zrealizowany pomysł tego typu jaki widziałem B-) Głównie dzięki Hubowi :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ctx0075b Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 To jeszcze sie pochwal ile Cie to kosztowało?? Myśle źe nie tylko ja jestem ciekaw :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) 3. Pracujący w pokoju komputer był źródłem zanieczyszczeń powietrza a w szczególności kurzu. - ten aspekt powinni docenić ludzie cierpiący na wszelkie alergie. E ? Mi się wydawało, że źródłem kurzu jesteśmy w jakichs 70% my sami. Tzn. gubimy naskórek i z tego jest głównie rekrutowany kurz. O ile mi wiadomo to piec moze tylko łapać kurz i magazynować góra mieszać ale nie będzie źródłem bo nie gubi naskórka :D Pomysł niecodzienny ale w praniu to ocenił bym pykając w TCE osobiście - nie chciał bym dodatkowego opóźnienia na kontrolerach - zwykły lag mi wystarczy <_< No i wole słyszeć co robi dysk czasem [; ps. albo jesteś leworęczny albo masz dziwnie ustawiony ten monitor - ja bym go na 2. stronę biurka dał [; pozdrawiam i podziwiam [; Edytowane 12 Czerwca 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 No to sa na forum dwie osoby o takim pomysle ;) pewnie mnie zlinczujecie za odkopanie tematu :D... no to tak, gratuluje samozaparcia i dazenia do celu poniewaz wszyscy Ci odradzali, myslalem o tym pare razy i skoro Ty to zrobiles to i ja to zrobie. Smieszy mnie kilka pierwszych postow na temat babrania kablami :D w piwnicy rzucasz wszystko na pale bo tam nigdy nie chodzisz, klawiatura i myszka bezprzewodowo.. ( sprawdzalem sygnal lapie swietnie ).. na allegro 7 metrow kabla do monitora 40zl.. w suficie dziurka o szerokosci dekielka od sloika, wylozona guma i plexa, niczym szyba w suficie, widac przez nia czy komputer sie nie pali, heheh jedyny kabel jaki bede miec w komputerze to monitor od sufitu do biurka, czy to nazywacie babraniem sie z kablami? Postawie tam kilka tornado wiatrakow, podkrece procka i mnie nie bedzie nic obchodzic halas :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 w suficie dziurka o szerokosci dekielka od sloika, wylozona guma i plexa, niczym szyba w suficie, widac przez nia czy komputer sie nie pali i będziesz na kolanach z policzkiem przyklejonym do ściany sprawdzał czy komputer się "nie pali"? (bo chyba zrobisz tę dziurę w rogu a nie na środku pomieszczenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Przesadzilem :D komputer bedzie za sciana z regipsu, gdzie jest garderoba, nie wiem jeszcze czy zrobic mala dziurke na kable czy zrobic szybe z plexy z mozliwoscia otwierania zebym nie musial latac, ale cena na pewno nie bedzie taka wysoka jak u kolegi, on straszanie duzo bajerow uzyl. Ja cdka nie uzywalem od roku, wszystko co potrzebuje sciagam, i mam na dysku wszystkie filmy.. poprostu raz na rok nagram jakas plyte znajomemu czy dziewczynie. Mysz klawa bezprzewodowo i jedyny kabel ktory poleci przez sciane to monitor, drukarka tez uzywana raz na rok to moze sobie lezec w garderobie, modemu tez nie bede trzymac przy monitorze wiec nie potrzebuje zadnych hubow i dupereli, jedno co w takim razie potrzebuje to dziure w scianie.. kabel standard ma 1.5 metra wiec tez wystarczy, poprostu mam lepsze predyspoizycje do tego bajeru niz kolega wyzej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Teraz sa ciekawe huby USB na WiFi -tzw Wireless USB. Ciekawe to a jak sie jeszcze podepnie do tego monitor Samsunga ktory dziala na usb to wypas :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 tylko cos czuje ze ten monit na usb nie kozysta z grafy w kompie, tylko ma wbudowana wlasna, tak jak glosniki na usb maja dzwiekowke, czyli o graniu zapomnijmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...