nogal Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Nie wiem czy już był poruszany taki temat , ale prosze w razie czego o wyrozumialosc :) Czy po zastosowaniu takich gabek lub mat korkowych wzrasta temp. w budzie ?? Pozatym czy jest jakis znaczacy spadek dB ?? I na koniec co lepsze gabka akustyczna czy mata korkowa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Moja buda jest wyciszona przez korek (pare mm) na kazdej sciance, a od gory (nad plyta) gabke wycieta w "dzioby" - na kilka cm dlugie. Spadek dB: znaczacy :) Zmiana temp: jest cieplej - pogorszyla sie cyrkulacja powietrza. Poza tym nie moge umieszczac wiatraka nad karta grafiki - tez minus :( A co lepsze to nie wiem - na razie mialem tylko gabke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 adrian piszesz ze amsz korek, a miales gabke - co jest lepsze? i ile dales za ten korek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Saygon: zle mnie zrozumiales. Mam obie rzeczy na raz. Pod plyta, z tylu obudowy, na podstawie i u gory jest korek (bo nic innego sie nie miesci). Gabka jest nad plyta. Oprocz tego konstrukcja jest na kazdym zlaczu pociagnieta silikonem - zeby nic nie dzwonilo chyba... Kupilem to chyba z rok temu za prawie 300 jako super cicha obudowe na allegro. Pomysl dobry, ale niestety baza dla tego wszystkiego jest obudowa codeshita (jak to niektorzy tu nazywaja) - oznacza to: cienkie blachy, podobno badziewny zasilacz i ogolnie kiepskie wykonczenie. Niestety wtedy jeszcze nie wiedzialem, ze Codegen nie jest dobra marka. Mimo tych wszystkich wad obudowa spelnia swoj podstawowy cel: naprawde dobrze wycisza to co halasuje w srodku. Pamietam swoj szok jak przelozylem do niej graty z mojej starej budy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 jatez mam codegena i przyznam ze poza zasialczem ( potrzebuje na duala[choć wyciąga, co jest plusem dla tej marki] to yloby super) pomijam walory estetyczne bo to raczej poiekne nie jest, ale jak sie ma troche cieoplkiwości wiertare i pilnik to jest spox. a ile masz grubosci tego korka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Jeżeli dobrze zrobisz temperatura wzrośnie bardzoeniewiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Jeżeli dobrze zrobisz temperatura wzrośnie bardzoeniewiele. możesz coś wiecej powiedzieć na ten tamat :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Jeżeli dobrze zrobisz temperatura wzrośnie bardzoeniewiele. możesz coś wiecej powiedzieć na ten tamat :?: :roll: Jak wiesz jeżeli chodzi o temperaturę najwazniejsza jest wentylacja. Parwdę mowiąć jeżeli masz np. 1 wentyklaror z przodu i dwa wyciągające ciepłe powietrze umiejętne (czytaj dokładne) połozenie korka nie spowoduje wzrotu temperatury bo ogólny obieg powietrza nie zostanie zkłócony. Choć w niewielkiej mierze cepło ucieka też przez ścianki obóbowy to jednam kanwet jesli są w nich jakies dodatkowe wloty powietrz to i tak jest to mało ważne :) Tak więc jak masz dobry przewiew w budziei po zakorkowaniu jej temperatura jak ma wzrosnąć to tylko niezncznie. Ogólłem warto to zrobić bo korzyść jest przecież duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 albo jak sobie wode zamontujesz to też oojętne co do budy włożysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...