niko2003 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Mam do złożenia dziwny zestaw. Człowiek zajmuje się malarstwem jest dosyć znany. Nie obchodza go gry, to ma być szybkie i ma być doskonały monitor (jak to malarz, potrafi 20 odmian czerownego dostrzec, ja np. dotarłem do 7 i już moje oko róznicy nie uchwyciło) Wymagania 1. Bardzo dobry monitor 19'' 2. Głownie photoshop, internet i składowanie danych 3. Zero gier Dzięki za propozycję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 to monitor 'EIZO' moze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Ja się kompletnie nie znam na monitrach LCD, więc dlatego pytam o monitor jak i reszte podzespołu, bo jest tu pare bystrych osób które świetne zestawy składają. Pozdrawiam i czekam... Prosze też o linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Nie wiem czy LCD do odwzorowywania barw to taki świetny pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 ojciec zawodowy fotograf korzysta z monitora EZIO, do odwzorowywania barw zdjec na papierze. Ale wydaje mi sie ze to jest kwiestia przyzwyczajenia ise do monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 No bez przesady, nie musi być w 100% super hiper profesjonalny, to ma być po prostu najlepsza lub prawie najlepsza 19'' LCD na rynku. Czekam na zestaw, pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 No to jakis tani kompik z c2d na płycie asrocka z 1gb ramu conajmniej, no i dysk 250gb seagate. No a monitor to EIZO tylko. A grafa to matrox, a jaki to niech ktos inny napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Nie zadnego asrocka, tylko asusa p5b, do tego 1gb w dualu i 250 seagate/samsung. Karte to chyba 6600 albo x800 :wink: Edytowane 3 Października 2006 przez AcsShaDe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Tylko że jakaś tania 19 Eizo zabiera już połowę tej kwoty, a droższe poza nią wykraczają. IMO nie warto żadnych c2d, bo po co. A i moim zdaniem nie żadna Ati ani Nv tylko Matrox grafika. Mimo wszystko mogę się mylić, bo nie znam się na takim sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 No bez przesady, nie musi być w 100% super hiper profesjonalny, to ma być po prostu najlepsza lub prawie najlepsza 19'' LCD na rynku. Czekam na zestaw, pozdrawiam... Taki monitor kosztuje ponad budzet jaki jest wymieniony w topiku wiec nie wiem czy 'malarz' przyjmie to wiadomosci. Dla przykladu: http://monitory.mastiff.pl/opisy.php?id_ar...ctraView%201990 http://monitory.mastiff.pl/opisy.php?id_ar...FlexScan%20L797 Moze w takim wypadku lepiej poszukac jakiegos crt 19" lub 21". ;] Ewentualnie mozna zainteresowac sie czyms takim (jednak to 2 tysie sa). http://monitory.mastiff.pl/opisy.php?id_ar...isync%201990SXi Matryca S-IPS najlepiej odwzorowywuje kolory i z taka bym kupowal monitor na jego miejscu. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 tak jak mowi Santi, profesjonalne monitory lcd do grafiki to koszt 4000 wzwyz, czyli NEC Spectraview i Eizo Coloredge - najlepsze albo prawie najlepsze 19-tki ;) z tanszych lcdkow: NEC 1990SXi, 1980SXi, 1980FXi - w kolejnosci od najlepszego do najgorszego, zakladajac ze ma byc do pracy z grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Dzięki panowie ok, to wezmę ten Monitor NEC Multisync 1980FXi-BK i zostaje 2100 złotych na reszte podzespołów tylko jakich, wiadomo komputer musi byc ultra cichy. Tam 200 w jedną stronę można dopłacić. Edytowane 4 Października 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 No to nie ma bata trzeba <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Athlona jeśli zostało 2100 zł najlepiej 3200+ lub 3500+ a z grafiką to nie wiem ja bym radził Galaxy 7600GS ale nie wiem czy w takim razie ATI nie byłoby dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Grafika to imo matrox. Jakosc wyswietlanego obrazu 2D na tych kartach jest najlepsza, a to jest priorytet. ;] Twoj kolega z tego co piszesz nie bedzie dzialal w srodowisku 3D i jakies 7600GS czy cos tego pokroju to strata kasy. Ta karta powinna sie nadac Matrox G550 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) hm, a dla mojego taty przesiadka na matroxa z Radona 7000PRO bedzie porownywalna ? ale ma byc tylko do 2D, to taki tanszy matrox od drozszego rozni sie jakoscia czy poprostu drozszy jest lepszy w wynikach 3d ? EDIT: i czy takie uzywanie matroxa zwiekszy pobor mocy z zasilacza, bo on ma mobile 2500+@3200+ na zasilaczu no name. EDIT2: i dlaczego tutaj jest po takiej cenie: http://allegro.pl/item129170865_matrox_g55...arancja_fv.html oszustwo ? Edytowane 4 Października 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Jaka by to karta nie byla zasilacz no name "na dluzsza mete" sie nie nadaje. POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Jaka by to karta nie byla zasilacz no name "na dluzsza mete" sie nie nadaje. POZDRO!!! ale to jest moj tata, jak mu koles w sklepie tego nie powie to nie uwierzy, dopuki mu wszystko chodzi to nie uwierzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 hm, a dla mojego taty przesiadka na matroxa z Radona 7000PRO bedzie porownywalna ? ale ma byc tylko do 2D, to taki tanszy matrox od drozszego rozni sie jakoscia czy poprostu drozszy jest lepszy w wynikach 3d ? EDIT: i czy takie uzywanie matroxa zwiekszy pobor mocy z zasilacza, bo on ma mobile 2500+@3200+ na zasilaczu no name. EDIT2: i dlaczego tutaj jest po takiej cenie: http://allegro.pl/item129170865_matrox_g55...arancja_fv.html oszustwo ? Po przesiadce na matroxa obraz bedzie nieporownywalnie lepszy. ;] A dlaczego taki tani? To jest wersja AGP, ktora jest troche tansza (w sklepach kosztuje ponizej 400zl). Jednak to i tak jest kilka razy taniej. Odpowiedz moze byc wtedy jedna. Nie wiadomo skad ten sprzet pochodzi i ile juz przezyl. Zobacz, ze gwara jest tylko na 3 miechy. Watpie, ze te karty sa nowe (moze sa to jakies poserwisowe lezaki). Cena jest jednak kuszaca jak za karte takiej klasy. A zasilacz no coz moze dac rade, a moze nie dac. Zapewne te matroxy pobieraja bardzo malo energii, ale taki zasilator moze sie spalic z byle jakiego powodu. Najwyzej jak ojcu cos padnie to mu powiesz - 'a nie mowilem?'. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) To panowie kij z tym monitorem i tym Matroxem. On kompletnie teraz sie okazało, nie będzie bawił się photoshopem, to ma być komputer do internetu, danych, muzyki i zdjęć. Od photoshopa mają pracownika i jakiegoś Della. Czyli zaczynamy od nowa: Złożyłem coś takiego, sorry że to screen: Ma to być bardzo ciche, wszystko wzięte z Proline.pl Edytowane 4 Października 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 To panowie kij z tym monitorem i tym Matroxem. On kompletnie teraz sie okazało, nie będzie bawił się photoshopem, to ma być komputer do internetu, danych, muzyki i zdjęć. Od photoshopa mają pracownika i jakiegoś Della. Czyli zaczynamy od nowa: Złożyłem coś takiego, sorry że to screen: Ma to być bardzo ciche, wszystko wzięte z Proline.pl karta graficzna za dobra, smialo bierz taka za 200zł, ja w gry gram ile wlezie, a mam karte o wiele słabszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Nie wiem jak chcesz freezera 7pro tam zainstalować-chyba że jest już pod am2. Polecę jak już freezera 64pro. I po co fdd?? ;) Lepiej zaoszczędzić te 40zł na piwo czy coś innego ;] karta graficzna za dobra, smialo bierz taka za 200zł, ja w gry gram ile wlezie, a mam karte o wiele słabszą:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) To panowie kij z tym monitorem i tym Matroxem. On kompletnie teraz sie okazało, nie będzie bawił się photoshopem, to ma być komputer do internetu, danych, muzyki i zdjęć. [...] Ma to być bardzo ciche, wszystko wzięte z Proline.pl odnosnie monitora: mimo wszystko doplacilbym te niecale 200-300zl do ktoregos z NECow. karte graficzna: Galaxy 7300GT ale 128MB DDR3 1.4ns wszystko musi byc z proline? jesli nie to jeszcze zmienilbym plyte glowna na DFI Infinity Ultra II-M2. a, jeszcze jedno: cooler wybierz Arctic cooling freezer 64 pro - pasuje na AM2, ale jesli ma byc ultra cichy to bedzie trzeba nieco obnizyc jego obroty (plyta DFI ma regulacje obrotow w zakresie od 60-100%). Edytowane 4 Października 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Dzięki Ok tak, dam taki wentyl jak ja mam, źle opisałem, nie musi być proline i kupimy NECA. Ten galaxy jest pasywny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) nie, ten galaxy nie jest pasywny - ma wentylator. jest tez wersja z chlodzeniem marki Zalman - niewiele drozsza (~20zl) ale cichsza. Edytowane 5 Października 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...