Puchacz1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Witam mam następujący problem. Posiadam GF 6600 GT i ostatnimi czasy cos dziwnego zaczyna się z nim dziać. Temperatury są dobre 40 stopni max 53. Jak wchodzę do gry (Call of Duty 2) pojawia mi się coś takiego : Co to jest ??. Jak to zlikwidować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Kręciłeś kartę ? To są tzw. artefakty. Spróbuja zaniżenia taktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 OMFG nic nie kręciłem temperatury są w normie. Teraz już nawet nie da się wejść do gry a jak zapuszczan 3Dmarka to obraz jest "dziwny" tak jakby piksele były większe albo coś Grafa była kręcona ale kiedyś i to o MAX 50 - 100 MHz a teraz na defaultowych tak się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3si3 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 wygląda jak zbyt wysoko przekręcone pamięci - możliwe że grafa umiera :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Memki na grafie się sypią/grzeją :unsure: albo sam już nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Odręć karte ale poniżej def. taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) ostatnio bawiłem się przy radiatorku. Być może że odkleił się radiator z pamięci. A tak wogole jak zdjąć te radiatory na grafie u mnie są one zaczepiane na plycie karty takimi "haczykami ktore przechodzą przez wywiercone otwory w plycie. Czym je sciągnąć i czy można smarować je zwykła pastą do smarowania np. procka czy do graficznych są inne ?? A tak przyokazji karta juz chodzi normalnie "odkręciłem" pamięci na grafie bo sięokazało, że były przetaktowane o 85 MHz. Kiedys na takich ustawieniach chodziły normalnie ale tak jak mówie bawiłem się przy radiatorku :) I jeszcze jedno grafa jest na gwarancji więc jak coś to do sklepu zawitam :) Edytowane 3 Października 2006 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3si3 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 pasta może być taka sama te od procków ( porzadne ) zwykle są lepsze niz te co na gpu standardowo daja a co do tematu moze wam w domciu ogrzewanie właczyli i wystarczyło żeby zaczęła sypać artami po OC :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) przyokazji pojawił się dziś nowy problem. Mam słuchawki z mikrofonem firmy TRACER. Sluchać jednak głos tylko z prawego głośnika. Pomyślałem sobie, że niestety wysiadają mi słuchawki lecz niestety nie :( Przepiołem na zwykle słuchawki od diskmena i nadal jest to samo. Co to może być. Karta dźwiękowa : zintegrowana AC'97 Dodam że kiedyś także miałem taki problem ale coś pokombinowalem przy słuchawkach i wszystko wróciło a teraz na 2 typach już próboje !! ** Sprawdziłem na normalnych głośnikach wszystko dział jak należy. Co jest. Czyżby te sluchwki były padnięte ?? Ale obje ?? Edytowane 3 Października 2006 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Co do sluchawek, pradopodobnie gniastko minijack z dzwieku nie na styku z wtyczka z sluchawek. Mozesz to rozwiazac w nastepujacy sposob: Jak zajrzysz do gniazda karty dzwiekowej to zobaczysz takie male blaszki, sprobuj je lekko odgiąć w strone srodka gniazdka, mozesz uzyc do tego wiekszej igly lub podobnego przyrzadu. Musisz zachowac ostroznosc aby nie zlamac tej blaszki. Jesli chodzi o kanal prawy to powinna to byc ta blaszka ktora znajduje sie blizej wyjscia. Zanim zabierzesz sie do tej operacji to sprawdz czy nie masz przesunietego balansu w ustawienia poziomu glosnosci karty dzwiekowej. Jesli MOBO jest na gwarancji to po prostu zloz reklamacje ;) Jeszcze jedno, czy glosniki podpioles do tego samego gniazdka co sluchawki ? W nowych budach zazwyczaj sa gniazda dzwieku z przodu i tylu budy. Podepnij sluchawki do innego zrodla dzwieku ( np. discman o ktorym wspominales ) aby sie upewnic czy sluchawki sa okie. Edytowane 3 Października 2006 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Nie ma balansu przestawionego. Też właśnie nasunęła mi śię taka myśl lecz nie. co to tych blaszek to może to być to aczkolwiek na normalnych głośnikach działa wszystko :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Puchacz1 napisał(a): OMFGWyluzuj. Puchacz1 napisał(a): nic nie kręciłemOK. Puchacz1 napisał(a): Grafa była kręcona ale kiedyś i to o MAX 50 - 100 MHz a teraz na defaultowych tak się dziejeSprzeczność pomiędzy cyt.1 a cyt.2 jest duża. Tak jak pisałem spróbuj zaniżenia pamięci. Powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 zgadza się mój bład ale pisałem ten topic szybko. Sorki za pomyłke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Dobra spoko ja Cię tutaj nie zjem. [; Taki wredny to ja nie jestem. ;) To jak, póbowałeś z zaniżeniem pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) tak, jak się okazało pamięci były przetaktowane o 85 MHz i to powodowalo artefekty. Myslałem, że wszystko jest na "swoim miejscu" bo ostatnio ustawiałem na default ale jak już mówię jest wszystko OK a co do drugiego problemu. Na tej wtyczce od głosu na MOBO niestety widzę tylko jeden wystający pręcik. Drugiego wogóle tak jakby nie było (chyba że jestem ślepy, wszystko możliwe ;)) Dodam, że na głośnikach działa normalnie !! Edytowane 3 Października 2006 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...