Skuters Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Witam! Jestem posiadaczem nowego Venica 3000+ DH-E6 od 3 tygodni. Na co dzień latał na 300*9 2,7ghZ przy default 1.4V Wczoraj podczas gry w Fife 07 komputer się zrestartował. Po odpaleniu SP2004 zaczęły wyskakiwać błędy już po 3 sekundach! Czy to normalne?? Proc chodził 3tygodnie na tych ustawieniach i nic się nie działo :cry: Spotkaliście się już z takim prockiem? DH-E6 tak mają czy co? :blink: Teraz potrzebuje do 2,7GhZ 1.475V :unsure: Czy proc pada?? Dzięki za pomoc :wink: Edytowane 4 Października 2006 przez Skuters Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 A chlodzonko sprawdzales, moze to ona jest winowajca, chodzi mi glownie o temperatruki. BTW: Do dyskusji o Venice masz przyklejony temat na samej gorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Temperaturki OK. Mam WC w idle 26stopni w stresie 35. Ale wczoraj właśnie gdy to się stało to temperaturki miałem dość wysokie. Może miałem za gorąco w pokoju? ale i tak za wysokie bo w idle miałem 32 a w stresie dochodziło do 37. Dzisiaj jak już procek "padł" temperatury wróciły do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 A wtedy go sprawdzałeś na takich ustawieniach czy po prostu maźnąłeś i żeś winde odpalił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Ehh. Mówiłem wyraźnie że od kiedy go mam latał na codzień na 2,7GhZ przy 1.4V i wszystko było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Ehh. Mówiłem wyraźnie że od kiedy go mam latał na codzień na 2,7GhZ przy 1.4V i wszystko było ok.ale testowałeś te ustawienia prime czy SPi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Kurcze a nie możecie poprostu odpowiedzieć mi na pytanie czy mieliście kiedyś taki przypadek? Lub słyszeliście o takim?? Oczywiście że testowałem primem i sp04 chyba to oczywiste nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 A jaki masz zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Kurcze a nie możecie poprostu odpowiedzieć mi na pytanie czy mieliście kiedyś taki przypadek? Lub słyszeliście o takim?? Oczywiście że testowałem primem i sp04 chyba to oczywiste nie? a kurcze to można pytać sie tam, gdzie temat zalożony, więc ostudź swe nerwy a Ram też sporo podkręcony? może to jego wina, logiczne ze jak ram powoduje błędy to wywali także test SP2004 na procu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Nie jest to wina zasilacza, ramu czy czego innego. Nie pytam się o rozwiązanie problemu tylko czy spotkał się ktoś z taką sytuacją że proc po paru tygodniach użytkowania potrzebował do działania więcej V niż przedtem. :mur: Zasilacz: Chieftec 420W Ram puszczony na najmniejszym dzielniku więc nie powodował problemu Edytowane 5 Października 2006 przez Skuters Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 ... czy spotkał się ktoś z taką sytuacją że proc po paru tygodniach urzytkowania potrzebował do działania więcej V niż przedtem. :mur:Wątpie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Nie jesli zasilacz, ram lub cos innego (np procesor) sie nie sypalo. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BilGejtZ Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Możemy pasta wyschła? :D Dziwny przypadek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Miałem kiedys podobny przypadek, no może troszkę bardziej radykalny. Po dwóch tygodniach pracy na podkręconym procku, reset, potem bsody i brak jakiegokolwiek OC. Tylko na defaultowych ustawieniach komputer nie miał resetów i innych cyrków. Pomogło rozłożenie wszystkiego na części, nowa pasta i flash biosa (na te samą wersję), po skleceniu do kupy odzyskał chęć do współpracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) O taką odpowiedź mi chodziło :D Pasta nie wyschła bo nakładana była 3tygonie temu ;] po drógie temperaturki są ok. Sprawdze jeszcze z ponownym wgraniem biosu. Dziękuje Wgranie najnowszego biosa (bety) nie pomogło. Nadal to samo. Po wgraniu najnowszej finalnej wersji też bez zmian. Wydaje mi się że w krzemie zaszły jakieś nieodwracalne zmiany :( Edytowane 5 Października 2006 przez Skuters Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 ja tak raz mialem z leciwym athlonem...tzn jemu sukcesywnie spadala mozliwosc oc...tak po pare mhz co miesiac. ja tak raz mialem z leciwym athlonem...tzn jemu sukcesywnie spadala mozliwosc oc...tak po pare mhz co miesiac i nie byla to kwestia zasilacza, ramu, chlodzenia etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 O taką odpowiedź mi chodziło :D Pasta nie wyschła bo nakładana była 3tygonie temu ;]Jaką masz paste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Arctic Silver 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Arctic Silver 5Aha, bo kiedyś swego czasu jak używałem ceramika na bartonie miałem takie coś że proc po około miesiącu stawał się niestabilny, przesmarowanie - jak ręką odjął, a tempki niby były cały czas identyko... Jak zacząłem silvera uzywac problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Hmm. Dziwne..... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...