Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Komputer Sie Wiesza I Resetuje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kumpel zlozyl kompa z nastepjacych czesci:

Asrock Dual vsta

2x512 mb kingston'a cl 2.5 400 mhz

venice 3000+

hdd z poprzedniego kompa

galaxy 7300gt

Problem jest tak:

komp resetuje sie przy instalowaniu programu alcochol (alkohol? ;]) i w roznych grach - np. w BF2 kiedy mapa sie laduje, albo podczas wylaczania gry.

Podczas ladowaia rowniez dzwiek sie przycina tzn. muzyczka jaka leci w tle i kursor sie czasem wiesza - i reset...(nie zawsze)

Wyciagal juz zworke z biosu plyty glownej, wgrywal rozne biosy pod plyte glowna, zmianil stery od karty i nic...

Myslalem ze moze ramy cos nie wyrabiaja i sa kopniete - dalem mu swoje i problem dalej wystepuje.

Co to moze byc?

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz ma taki sam jak ja ;] Fortron 350 noise killer;s

Temp na procku mowil ze ma male cos kolo 30 stopni, karty graf. to nie wiem spytam sie go.

Sprawdzic SMART dysku? :>

Dysk musi byc sprawny bo jest to czesc z poprzedniego kompa i wszystko smigalo jak trzeba, po podp[ieciu do nowej plytyki juz by nie chcial wspolpracowac?

//na grafie tez ok - ok. 40 stopni.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalowal, z 3 razy nawet z tej desperacji.

Teraz cos przestawil zworke na hdd i niby jest ok, nie resetuje mu sie przy grach ani nie scina ale, uwaga uwaga, resetuje mu sie komp kiedy instaluje alkochola120% (tylko i wylacznie przy tym programie) :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, wzial swojego kompa do mnie i przekladalismy czesci zeby sprawdzic ktora nie dziala... no i wyszlo na to ze wszystko smiga, nic nie jest zepsute.

U mnie jak podlaczylem jego kompa z jego wlasnymi czesciami to nic nie bylo, ale testowalem go na grach jakies 20 min, potem wzial go do domu i wieczorem mi pisze ze mu sie znow zresetowal... ehh zeby to sprawdzic dokladnie to musialbym wsadzac kazda czesc osobno i grac jakies 30 min zeby to sprawdzic... bo nigdy nie wiadomo kiedy reset nastapi. Jaka lipa ;\

Ludzie pomocy!

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze z nim wszystko ok, bo doslownie odpial starego kompa i podlaczyl nowego - a ten nie chce dzialac.

Za krotko go chyba trzymalem u siebie ale i tak polowe dnia spedzislimy na zaglowaniu czesciami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi