nomad Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Czy z konta administratora w Win2000 jest mozliwe utworzenie połączenia do internetu (Neostrada, modem Sagem) tak aby pozniej pozostali uzytkownicy komputera nie musieli na nowo konfigurowac połącznia tylko korzystali z tego ktore zdefiniowal admin. Chodzi mi o analogiczna sytuacje jaka jest w przypadku WinXP ktory przy konfiguracji danego połaczenia pyta czy udostepnic je dla innych uzytkownikow. Cos w Win2000 nie moge tego uzyskac i na razie wyglada na to ze kazdy uzytkownik przy pierwszym wywołaniu połączenia bedzie musial wpisywac nazwe_usera i haslo. POMOCY przeciez musi istniec jakies bardziej eleganckie rozwiazania!!! Mam juz zainstalowany modem tylko chcialbym aby połączenie internetowe ktore konfiguruje Admin (czyli ja) bylo dostepne dla wszystkich uzytkownikow tego kompa. Aby np moj dzieciak wchodzac na swoje konto mogl skorzystac z tego polaczenia i zeby nic przy tym nie musial wpisywac (login i haslo). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 No jak masz opcje przy połączeniu kto ma kożystać czy tylko ty czy dowolny użyszkodnik ;). Zaznacz dodowlnego wpisz ponownie hasło login. I powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 No jak masz opcje przy połączeniu kto ma kożystać czy tylko ty czy dowolny użyszkodnik ;). Zaznacz dodowlnego wpisz ponownie hasło login. I powinno działać.Wlasnie!!!! tylko ja nie mam przy połączeniu takiej opcji "kto ma z tego korzystac". W WinXP jest wlasnie takie cos i tam jest bez problemu. Natomiast w Win2000 musze dla kazdego uzytkownika wchodzic w jego konto i ustawiac polaczenie recznie - oczywiscie tylko jeden raz, bo zapisuje haslo i wszytko juz pozniej jakos sie buja, ale to jest i tak jakos malo elegancko. Sa inne sposoby - POMOCY!!! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...