Skocz do zawartości
djsilence

Palenie a IT

Palenie  

410 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy palisz papierosy?

• Tak, palę
      90
    • Paliłem, lecz rzuciłem (yeeey! )
      64
    • Nigdy nie paliłem
      256

Rekomendowane odpowiedzi

Ze mnie jest taki skąpiec i leń, że szkoda mi było pieniędzy na papierosy jaki nie chciało się ciągle latać po papierosy do kiosku i wychodzić by zapalić :wink: Mój leń pokonał nałóg :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sz3lo napisał(a):

Nie palę, nigdy nie paliłem.

Nikt mi na początku nie proponował, a potem już sie nie opłacało zaczynac ;)

o qurde szlo :D lab Ci już nie wystarcza :o :D

Nie pale i nie paliłem, yyyy znaczy siępalę mniej więcej dwa papierosy na miesiąc czasami cześciej :D

Tylko jak jestem pijany i nie ma żadnych koncepcji co do imprezy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarkazz napisał(a):

A jak ktoś nie palił i nie wie jak smakuje pierwszy buch Marlboro Red to trąba i tyle ;C

Trucie sie smakuje wyśmienicie ;)

dszywala napisał(a):

o qurde szlo :D lab Ci już nie wystarcza :o :D

Fajnie czasem zajrzec do kolegów zza miedzy.

Pewnie i tak mnie zbanują - za dużo labowych nawyków mam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarkazz napisał(a):

Palenie jest bardzo fajne, smaczne. Uwielbiam. Tyle że ze względów zdrowotnych rzuciłem, bo na dłuższą metę... Eh... A jak ktoś nie palił i nie wie jak smakuje pierwszy buch Marlboro Red to trąba i tyle ;C

Preferuje od czasu do czasu cygaro, lub fajke wodną :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sz3lo napisał(a):

Trucie sie smakuje wyśmienicie ;)

Owszem. Alkohol, papierosy, narkotyki - trucie się z mniejszymi/większymi konsekwencjami, oraz srogą dawką efektów które moga się podobać.

Ludwiczek napisał(a):

Preferuje od czasu do czasu cygaro, lub fajke wodną :razz:

Jam młody student więc na Cohibę mnie nie stać, lecz na Marlboro lub też Rothmansy starczało ;X Cygara też są elo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarkazz napisał(a):

Jam młody student więc na Cohibę mnie nie stać, lecz na Marlboro lub też Rothmansy starczało ;X Cygara też są elo.

Fuuu... marlboro... kiedyś jeszcze były dobre, ale od około roku czasu zeszły na psika...

Jednynymi smacznymi papierosami są Davidoff Gold, jak palić inne to tylko z przymusu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarkazz napisał(a):

Owszem. Alkohol, papierosy, narkotyki - trucie się z mniejszymi/większymi konsekwencjami, oraz srogą dawką efektów które moga się podobać.

Elo czy nie elo w papierosach smaku nie czuje :/ tylko sam dym i smołe :razz: Wole już raz na miesiąc zapalić z fajki wodnej tytoń smakowy dla przyjemności niż wydawać dziennie 5zł na nałóg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za młody (przynajmniej ustawowo ;)) żeby palić, ale z takich rzeczy to lepsze picie, fajne efekty są ;)

Nie pale i raczej nie będe :)

hary86 napisał(a):

Palisz 10 lat dzień w dzień - co najwyżej zaszkodzi to zdrowiu i budżetowi, pijesz 10 lat dzień w dzień - prócz zdrowia i wielokrotnie bardziej budżetowi zaszkodzi wszystkiemu co jest ważne, kariera, praca, rodzina, szacunek innych ludzi...

Nie codziennie/nie w przesadnych ilościach ;) Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AragornPL napisał(a):

...ale z takich rzeczy to lepsze picie, fajne efekty są ;)

Palisz 10 lat dzień w dzień - co najwyżej zaszkodzi to zdrowiu i budżetowi, pijesz 10 lat dzień w dzień - prócz zdrowia i wielokrotnie bardziej budżetowi zaszkodzi wszystkiemu co jest ważne, kariera, praca, rodzina, szacunek innych ludzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ankiecie powinno byc tez "raz zapalilem ale mnie nie wciagnelo" czy cos... bo kiedys mi sie przytrafilo ale nie pale i nie powiedzialbym, ze 'rzucilem palenie' skoro papierosa palilem razy w zyciu ;].

Zreszta pelno takich tematow bylo, jeden nawet chyba sam zalozylem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RE PIOOREK: "Zreszta pelno takich tematow bylo, jeden nawet chyba sam zalozylem."

Były tematy podobne, lecz traktowały o paleniu per se . Natomiast nie bylo ankiety co do odsetka palących. (poza tą 3!!! lata temu)

Osobiscie nie palę i nie planuję.

Ilość odpowiedzi oraz ich treść bardzo mi się podoba. Ciesze się, że społeczność IT jest tak inteligentna i dokonuje życiowych wyborów oraz kontroluje swoje zycie.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hary86 napisał(a):

Fuuu... marlboro... kiedyś jeszcze były dobre, ale od około roku czasu zeszły na psika...

Jednynymi smacznymi papierosami są Davidoff Gold, jak palić inne to tylko z przymusu...

Nie słuchajcie go, on ma skrzywienie psyhicze na punkcie tych fajek :D , imo najlepsze są czeskie Camele i niebieskie Pall Mall'e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Brakuje odpowiedzi typu "party smoker" - zapale sobie czasami do piwka czy na imprezce, ale w skali roku jest to 1 - 1,5 paczki.

U mnie dokladnie jest tak samo, do piwa sobie nie zapalić to, aż grzech :wink: Na "sucho" mi fajki wogole nie podchodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi