Kwiecień Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Jutro wysyłam grafe do Multimedia Vision (G4 Ti4200 "GS") z uwalonymi pamięciami. Jest jakaś szansa że wymienią mi na coś mocniejszego? (tej karty jush nie mają w ofercie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 w karcie gwarancyjnej jest napisane ze firma MMV zastrzega sobie prawo do wymiany zepsutej czesci na wolna od wad a w przypadku braku tej czesci na lepsza z poruwnywalnymi parametrami czyli z tego wynika ze skoro nie maja juz ti 4200 w co wątpie to dostaniesz ti4400 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ja jeszcze w tym tygodniu tez wysylam karte do MMV - slawna juz szachownica lub jak kto woli rewia kolorow zaczela uniemozliwiac mi prace na kompie. A co do otrzymania lepszej karty niz 4200 to jestem za :wink: Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ja jeszcze w tym tygodniu tez wysylam karte do MMV - slawna juz szachownica lub jak kto woli rewia kolorow zaczela uniemozliwiac mi prace na kompie. A co do otrzymania lepszej karty niz 4200 to jestem za :wink: Pozdrowka ja mam to samo. licze na coś z AGP8x i 128MB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ja bede bardzo szczesliwy jesli wogole mi go wymienia na nowy - u mnie nie dziala, a na 2 innych kompach karta smiga az milo wiec nie mam pewnosci co do wymiany karty - kurde 3 miesiac bez porzadnego grania :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Weź iskrownik i popieść nim kartę. NA PEWNO NIE BĘDZIE DZIAŁAĆ!!!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 A co do szachownicy to czasami nawet 10 razy dziennie mi się pojawiała a czasami wogóle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 dostaniecie 4200 AGPx8 i TV-OUT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Mowie wam MMV nie robi zadnych problemow z gwarancja, przynajmniej u mnie tak było. Chyba sami wiedza o wadliwej serii kart i wymieniaja je bez problemu. Moja grafa tez wywalala paski co jakis czas a gwarancje i tak mi uwzglednili i to jeszcze w jakim czasie:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Moja juz tydzien lezy w MMV (patrz watek http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=209...acd52c29a78983a i cisza - poczekamy zobaczymy. Na cos lepszego nie licze chociaz specjalnie kupilem karte z pamiatkami 3,3ns i takiej bede wymagal przy zamianie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 k#wa !!! ghyhy... szkoda że moją wysłałem wcześniej bo jakbym wysłał teraz to bym dostał lepszą wersję hyhyhy... a co do wymiany to bezprblemo w ciągu 5 dni dostałem nową kartę z tym większym chłodzeniem [radiatorem] a kondensatorki [jak to sie k#wa pisze ?!? 8O ] są takie jak powinny być heh... ciekawe co by się stało jakby za 3 lata [pod koniec gwarancji] karta by się wysypała ciekawe na co by wtedy wymienili hyhyhyhy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 hmm... przecież gainward przyjmuje wszystkie grafy na gware, tylko te które mają widocznye uszkodzenia/przeróbki są nieprzyjmowane hyhyhyhy... na podkręcanie też jest gwara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 dostaniecie 4200 AGPx8 i TV-OUT Mi muszą wymienić na wer. z DVI i TV-OUT taktowaną 270/570 bo na słabszą nie mogą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Mi muszą wymienić na wer. z DVI i TV-OUT taktowaną 270/570 bo na słabszą nie mogąNie chce cie martwic ale tak jak w moim przypadku MMV kart z pamiatkami 3,3ns nie ma w swojej ofercie http://www.mmv.com.pl/karty.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 [metal napisal]a co do wymiany to bezprblemo w ciągu 5 dni dostałem nową kartę [/metal napisal] Z ciekawosci pytam czy dzwonili wczesniej i uzgadniali co i jak (model i czy sie zgadzasz) czy po prostu przyszla paczuszka i brales co przyszlo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Niech mnie ktos oswieci, please... Moj Gainward Tii4200 Ultra/650 na plycie ASUS A7V133 dzialal wzorowo od czerwca 2002. Teraz na plycie ASUS A7V8X na domyslnym taktowaniu tez dziala pieknie. 3DMark 2001 moze dzialac w nieskonczonosc i nie ma zadnych PSOD lub szachownic. Jednak, gdy podkrece do 280/550 (co moim zdaniem nie jest jakims strasznie wygorowanym ustawieniem) 3DMark potrafi zakonczyc sie szachownica... szczegolnie czesto podczas testu Nature (po restarcie dalej jest zje**ny display). Gdy komp przy takim ustawieniu core/mem jak wyzej odpala GUI WinXP to mam takie dziwne drginiece obrazu i jakby nalozenie dwoch na jeden - trwa to moze sekunde. Dalej jest okej. I teraz moje pytanie - czy to dowodzi, ze ta karta jest walnieta? Mam prawo i obowiazek ja zareklamowac w MMV? No i wreszcie pytanie czemu na A7V133 podkrecala sie do 300/585 bez zadnego bolu? Bylo pelno artefaktow, ale zadnych szachownic (czasem tylko zwisik 3DMarka ale to chyba norma). Jak myslicie, co sadzic o tym przypadku? Z gory dzieki za rady, Pozdrawiam - nasteq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Niech mnie ktos oswieci, please...Looknij do watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=209...acd52c29a78983a tam masz czarno na bialym w skrocie chodzi o kondensatory na karcie (prawy gorny rog). Msz linki do zdjec Zwalona http://www.tht.net/~jh/Ti4200/Len-Ti4200-old.jpg Dobra http://www.tht.net/~jh/Ti4200/Len-Ti4200-new.jpg Spojrz w prawy gorny rog karty - jezeli jest tam zielono na kondensatorkach to cool jesli nie to pech. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 a co do wymiany to bezprblemo w ciągu 5 dni dostałem nową kartę Z ciekawosci pytam czy dzwonili wczesniej i uzgadniali co i jak (model i czy sie zgadzasz) czy po prostu przyszla paczuszka i brales co przyszlo. ...hmm niemieli co uzgadniać bo jak ja wysłałem to jeszcze były te gf4ti4200 więc wziołem to co przyszło [k#wa mogli się pomylic i gf4ti4600 posłać gyhyhyh...] ot:dziwne w sirius.pl nie ma już w ofercie gf4ti4600 gainward 8O [chyba że nie zauważyłem heh...] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Mi muszą wymienić na wer. z DVI i TV-OUT taktowaną 270/570 bo na słabszą nie mogąNie chce cie martwic ale tak jak w moim przypadku MMV kart z pamiatkami 3,3ns nie ma w swojej oferciehttp://www.mmv.com.pl/karty.html Skporo nie ma tej to muszą na mocniejszą (tak pisze w karcie gwarancyjnej) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twiggy - mam wlasnie takie czarno-biale kondensatory, ale zdaje sie, ze nie ma dowodu, ze 100% kart z takimi wlasnie pojemnosciami jest walnieta. Zwazywszy na fakt, ze nie mam objawow jak wiekszosc uzytkownikow, tzn. na defaultowych ustawieniach smiga okej. No ale z drugiej strony po to kupilem Gainwarda, zeby mozna bylo sie nieco przetaktowac... a tu du*a. Chodzi mi o to, czy MMV uzna mi reklamacje, bo puszcza karte na fabrycznych ustawieniach i NIC nie znajda... a informacja o tym, ze taki zestaw pojemnosci jest zle dobrany nie pochodzi bynajmniej (tak mi sie wydaje) od producenta, tylko od uzytkownikow (fakt faktem, to moze byc na 99% to, bo po wlutowaniu nowych kondensatorkow niejednej karcie pomoglo). No ale chodzi mi o sam fakt naprawy gwarancyjnej - czy mi takowa przysluguje w moim przypadku? Pozdrawiam - nasteq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 nasteq - Zgadzam sie informacja nie pochodzi bezposrednio od Gainwarda lecz firma wie ze cos jest z ta seria kart nie tak czyli zapewne w normalnym swiecie wymieniaja karty od reki a w naszym pieknym kraju beda marudzic - norma. U mnie przez pierwsze miesiace uzytkowania bylo wszystko ok lecz im dalej tym gorzej - wszyscy maja podobne objawy. Moja propozycja jest taka wstrzymaj sie narazie z wysylka i tak juz jestem krolikiem doswiadczalnym w tym temecie bo wysylajac do MMV karte konkretnie poruszylem temat kondensatorkow i tego ze Gainward zna sprawe - jak cos sie wyjasni na pewno dam znac na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twiggy - Ok. I tak aktualnie nie moge jej wyslac bo nie mam nic w zapasie a MUSZE miec kompa do pracy. Jak tylko bedziesz cos wiedzial to zapostuj koniecznie. Kiedy wyslales i kiedy spodziewasz sie odpowiedzi? Pozdrawiam, nasteq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Aha, i jeszcze jedna watpliwosc, czemu to dopiero teraz sie stalo takim problemem na skale swiatowa? Przeciez te karty juz prawie (albo ponad) rok sa dostepne i uzywane... Pozdrawiam, nasteq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Karte wyslalem 28.01 doszla 29.01 bo mialem telefon ze numerki sie nie zgadzaja troszke nerwow ale juz rozpatruja gwarancje - dzisiaj mamy 4.02 i na razie cisza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 A może by tak ktoś do nich zadzwonił i spytał się czy mają tego "GS" bo np. chciał by kupić. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 A jednak... juz nawet przy domyslnych ustawieniach karty mam buraki. Ponizej zamieszczam dwa zdjecia jakie wykonalem dzis po zwisach. Pierwsze przedstawia sytuacje, jaka zaistniala w trakcie trzeciego przebiegu 3DMarka 2001. Drugi zrzut zostal wykonany po restarcie kompa. Zobaczcie czy to co wystepuje u mnie jest sydromem wystepujacym w tych wadliwych Gainwardach. Zdjecia sa tu: http://www.nasteq.ids.pl/zwis1.jpg http://www.nasteq.ids.pl/zwis2.jpg Zaraz dzwonie do MMV i postaram sie dowiedziec ile sie da co maja zamiar z tym zrobic. Pozdrawiam, nasteq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 u mnie to samo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Eeee.... pieknie tylko u mnie bylo spod tych smieci (szachownicy, rewii kolorow itp) zwieszony pulpit widac - tzn ten wzorek byl bledszy a pulpicik zawieszony pod nim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Mi sie jeszcze nie zdarzylo zaliczyc krzaka w 2D. Tylko w aplikacjach Direct3D - byc moze wtedy wlasnie nie "przebija" to co jest pod spodem :-) Okej, ruszam na wojne w takim razie... tylko najpierw znajde gwarancje :-) Pozdrawiam, nasteq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 No to sprawa jasna. Jutro jade zawiezc karte do serwisu. Czlowiek z obslugi powiedzial, ze dostane (w przypadku wykrycia awarii) Ti4200 na AGP 8x z TV-OUTem... Poczekam jeszcze rok to mi FXa dadza :-) Mam tylko taka nadzieje, ze u nich tez sie bedzie krzaczylo. A jak nie to zawioze cala jednostke i zostawie im do testow :D Pozdrawiam, nasteq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...