Skocz do zawartości
Kwiecień

Co z uwalonymi gainwardami?

Rekomendowane odpowiedzi

w karcie gwarancyjnej jest napisane ze firma MMV zastrzega sobie prawo do wymiany zepsutej czesci na wolna od wad a w przypadku braku tej czesci na lepsza z poruwnywalnymi parametrami czyli z tego wynika ze skoro nie maja juz ti 4200 w co wątpie to dostaniesz ti4400 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze w tym tygodniu tez wysylam karte do MMV - slawna juz szachownica lub jak kto woli rewia kolorow zaczela uniemozliwiac mi prace na kompie. A co do otrzymania lepszej karty niz 4200 to jestem za :wink:

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze w tym tygodniu tez wysylam karte do MMV - slawna juz szachownica lub jak kto woli rewia kolorow zaczela uniemozliwiac mi prace na kompie. A co do otrzymania lepszej karty niz 4200 to jestem za :wink: 

Pozdrowka

ja mam to samo. licze na coś z AGP8x i 128MB :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bede bardzo szczesliwy jesli wogole mi go wymienia na nowy - u mnie nie dziala, a na 2 innych kompach karta smiga az milo wiec nie mam pewnosci co do wymiany karty - kurde 3 miesiac bez porzadnego grania :( :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowie wam MMV nie robi zadnych problemow z gwarancja, przynajmniej u mnie tak było. Chyba sami wiedza o wadliwej serii kart i wymieniaja je bez problemu. Moja grafa tez wywalala paski co jakis czas a gwarancje i tak mi uwzglednili i to jeszcze w jakim czasie:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k#wa !!! Dołączona grafikaghyhy... szkoda że moją wysłałem wcześniej bo jakbym wysłał teraz to bym dostał lepszą wersję Dołączona grafika hyhyhy...

a co do wymiany to bezprblemo w ciągu 5 dni dostałem nową kartę z tym większym chłodzeniem [radiatorem] Dołączona grafika a kondensatorki [jak to sie k#wa pisze ?!? 8O Dołączona grafika] są takie jak powinny być Dołączona grafika heh...

ciekawe co by się stało jakby za 3 lata [pod koniec gwarancji] karta by się wysypała Dołączona grafika ciekawe na co by wtedy wymienili Dołączona grafika hyhyhyhy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... przecież gainward przyjmuje wszystkie grafy na gware, tylko te które mają widocznye uszkodzenia/przeróbki są nieprzyjmowane Dołączona grafika hyhyhyhy... na podkręcanie też jest gwara Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[metal napisal]a co do wymiany to bezprblemo w ciągu 5 dni dostałem nową kartę [/metal napisal]

Z ciekawosci pytam czy dzwonili wczesniej i uzgadniali co i jak (model i czy sie zgadzasz) czy po prostu przyszla paczuszka i brales co przyszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mnie ktos oswieci, please... Moj Gainward Tii4200 Ultra/650 na plycie ASUS A7V133 dzialal wzorowo od czerwca 2002. Teraz na plycie ASUS A7V8X na domyslnym taktowaniu tez dziala pieknie. 3DMark 2001 moze dzialac w nieskonczonosc i nie ma zadnych PSOD lub szachownic. Jednak, gdy podkrece do 280/550 (co moim zdaniem nie jest jakims strasznie wygorowanym ustawieniem) 3DMark potrafi zakonczyc sie szachownica... szczegolnie czesto podczas testu Nature (po restarcie dalej jest zje**ny display). Gdy komp przy takim ustawieniu core/mem jak wyzej odpala GUI WinXP to mam takie dziwne drginiece obrazu i jakby nalozenie dwoch na jeden - trwa to moze sekunde. Dalej jest okej. I teraz moje pytanie - czy to dowodzi, ze ta karta jest walnieta? Mam prawo i obowiazek ja zareklamowac w MMV? No i wreszcie pytanie czemu na A7V133 podkrecala sie do 300/585 bez zadnego bolu? Bylo pelno artefaktow, ale zadnych szachownic (czasem tylko zwisik 3DMarka ale to chyba norma). Jak myslicie, co sadzic o tym przypadku?

Z gory dzieki za rady,

Pozdrawiam - nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mnie ktos oswieci, please...

Looknij do watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=209...acd52c29a78983a tam masz czarno na bialym w skrocie chodzi o kondensatory na karcie (prawy gorny rog). Msz linki do zdjec

Zwalona

http://www.tht.net/~jh/Ti4200/Len-Ti4200-old.jpg

Dobra

http://www.tht.net/~jh/Ti4200/Len-Ti4200-new.jpg

Spojrz w prawy gorny rog karty - jezeli jest tam zielono na kondensatorkach to cool jesli nie to pech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do wymiany to bezprblemo w ciągu 5 dni dostałem nową kartę

Z ciekawosci pytam czy dzwonili wczesniej i uzgadniali co i jak (model i czy sie zgadzasz) czy po prostu przyszla paczuszka i brales co przyszlo.

...hmm niemieli co uzgadniać bo jak ja wysłałem to jeszcze były te gf4ti4200 więc wziołem to co przyszło [k#wa mogli się pomylic i gf4ti4600 posłać Dołączona grafika gyhyhyh...]

ot:dziwne w sirius.pl nie ma już w ofercie gf4ti4600 gainward 8O [chyba że nie zauważyłem Dołączona grafikaheh...]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi muszą wymienić na wer. z DVI i TV-OUT taktowaną 270/570 bo na słabszą nie mogą

Nie chce cie martwic ale tak jak w moim przypadku MMV kart z pamiatkami 3,3ns nie ma w swojej oferciehttp://www.mmv.com.pl/karty.html

Skporo nie ma tej to muszą na mocniejszą (tak pisze w karcie gwarancyjnej) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twiggy - mam wlasnie takie czarno-biale kondensatory, ale zdaje sie, ze nie ma dowodu, ze 100% kart z takimi wlasnie pojemnosciami jest walnieta. Zwazywszy na fakt, ze nie mam objawow jak wiekszosc uzytkownikow, tzn. na defaultowych ustawieniach smiga okej. No ale z drugiej strony po to kupilem Gainwarda, zeby mozna bylo sie nieco przetaktowac... a tu du*a. Chodzi mi o to, czy MMV uzna mi reklamacje, bo puszcza karte na fabrycznych ustawieniach i NIC nie znajda... a informacja o tym, ze taki zestaw pojemnosci jest zle dobrany nie pochodzi bynajmniej (tak mi sie wydaje) od producenta, tylko od uzytkownikow (fakt faktem, to moze byc na 99% to, bo po wlutowaniu nowych kondensatorkow niejednej karcie pomoglo). No ale chodzi mi o sam fakt naprawy gwarancyjnej - czy mi takowa przysluguje w moim przypadku?

Pozdrawiam - nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nasteq - Zgadzam sie informacja nie pochodzi bezposrednio od Gainwarda lecz firma wie ze cos jest z ta seria kart nie tak czyli zapewne w normalnym swiecie wymieniaja karty od reki a w naszym pieknym kraju beda marudzic - norma. U mnie przez pierwsze miesiace uzytkowania bylo wszystko ok lecz im dalej tym gorzej - wszyscy maja podobne objawy. Moja propozycja jest taka wstrzymaj sie narazie z wysylka i tak juz jestem krolikiem doswiadczalnym w tym temecie bo wysylajac do MMV karte konkretnie poruszylem temat kondensatorkow i tego ze Gainward zna sprawe - jak cos sie wyjasni na pewno dam znac na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twiggy - Ok. I tak aktualnie nie moge jej wyslac bo nie mam nic w zapasie a MUSZE miec kompa do pracy. Jak tylko bedziesz cos wiedzial to zapostuj koniecznie. Kiedy wyslales i kiedy spodziewasz sie odpowiedzi?

Pozdrawiam,

nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, i jeszcze jedna watpliwosc, czemu to dopiero teraz sie stalo takim problemem na skale swiatowa? Przeciez te karty juz prawie (albo ponad) rok sa dostepne i uzywane...

Pozdrawiam,

nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak... juz nawet przy domyslnych ustawieniach karty mam buraki. Ponizej zamieszczam dwa zdjecia jakie wykonalem dzis po zwisach. Pierwsze przedstawia sytuacje, jaka zaistniala w trakcie trzeciego przebiegu 3DMarka 2001. Drugi zrzut zostal wykonany po restarcie kompa. Zobaczcie czy to co wystepuje u mnie jest sydromem wystepujacym w tych wadliwych Gainwardach.

Zdjecia sa tu:

http://www.nasteq.ids.pl/zwis1.jpg

http://www.nasteq.ids.pl/zwis2.jpg

Zaraz dzwonie do MMV i postaram sie dowiedziec ile sie da co maja zamiar z tym zrobic.

Pozdrawiam,

nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie jeszcze nie zdarzylo zaliczyc krzaka w 2D. Tylko w aplikacjach Direct3D - byc moze wtedy wlasnie nie "przebija" to co jest pod spodem :-) Okej, ruszam na wojne w takim razie... tylko najpierw znajde gwarancje :-)

Pozdrawiam,

nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sprawa jasna. Jutro jade zawiezc karte do serwisu. Czlowiek z obslugi powiedzial, ze dostane (w przypadku wykrycia awarii) Ti4200 na AGP 8x z TV-OUTem... Poczekam jeszcze rok to mi FXa dadza :-) Mam tylko taka nadzieje, ze u nich tez sie bedzie krzaczylo. A jak nie to zawioze cala jednostke i zostawie im do testow :D

Pozdrawiam,

nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...