hamtaro Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Witam, Od pewnego czasu nie moge wejsc na strone google.pl. Nie wiem co jest tego przyczyna, wrocilem do domu po weekendzie, probowalem roznych przegladarek (FF, Opera, IE) i zadna z nich nie mogla sie polaczyc. Pod Knoppixem wszystko dziala. Problem jest tylko ze strona google. Z gory dziekuje za jakies porady jak z tym fantem sie uporac. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Nie napisales kilku istotnych szczegułów. Np. jakiego łącza używasz, czy laczysz sie przez proxy.. Sprawdz czy wogle odpowiada ping z google wpisujac start-uruchom ping www.google.pl Jesli uzywasz adresów DNS tez warto byloby zobaczyc czy sa w porządku. Jak strony np. google.sk, google.de itp...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Ja bym jeszcze sprawdzil czy Ci ktos dowcipu nie zrobil i nie wrzucil google do zablokowanych w firewallu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamtaro Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Nie napisales kilku istotnych szczegułów. Np. jakiego łącza używasz, czy laczysz sie przez proxy.. Sprawdz czy wogle odpowiada ping z google wpisujac start-uruchom ping www.google.pl Jesli uzywasz adresów DNS tez warto byloby zobaczyc czy sa w porządku. Jak strony np. google.sk, google.de itp...? Lacze stale, osiedlowa siec - nie uzywam proxy. Wogole nie pinguje googli, jak i innych ich podstron (np. gmail). Firewalla uzywam tylko windowsowego wiec to raczej tez nie to. Lacze w mieszkaniu mamy podzielone za pomoca routera, jednak inni nie maja takich problemow. Dla pewnosci sprawdzilem jeszcze plik ../etc/hosts, ale tam rowniez nie jest zablokowane. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Trojan ? Wirus ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamtaro Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Trojan ? Wirus ? Komp byl przeskanowany Ad-aware, Spybotem, Nod32 i nic nie wykrylo, log z hijacka rowniez czysty. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Udalo sie problem rozwiazac? Jak nie to chyba reinstall zostaje, pomyslow innych mi brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 A ja mam pytanie wpisz cmd-> tracert-> google.pl enter i wypisz trase. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 A "wszystkowiedzacy" admin twojej sieci co na to, niektorzy z nich potrafia tak namieszac ze naprawiac musi im ich klient. Moze on cos niechcacy/specjalnie poblokowal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orshabaal Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Może to firewall blokuje dostęp do internetu twoim przeglądarkom? Wiem, bo miałem kiedyś podobnie i dopiero po jakimś czasie okazało się, że to firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Zanim zaczniesz zawracać Adminowi ;) jego szanowną wklej loga z hijackthis. Będzie wiadomo "prawie" że to może nie Twoja wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamtaro Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ok problem sam sie rozwiazal. Moze komp mial zly dzien :] Wszystko juz dziala jak nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...