Skocz do zawartości
neomagnet

Kompresja Mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

potrzebuje jakis program który mi zmniejszy rozmiar pliku mp3. Wiem ze jakosc bedzie wtedy gorsza, ale na komurce [k510i] mam tylko 28mb i raczej mało muzy tam zmieszcze, szczególnie ze wiekszosc mp3 jakie mam nie mają mniej niz 7mb. Krótko mówiąc chodzi mi o dobry program konwertujący z mp3 do mp3 ale w mniejszym rozmiarze. Moze byc tez inny format pliku, ale taki jak moj SE ruszy i musi byc mniejszy od mp3.

Z góry dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6020 obsługuje AMR oraz MIDI. Niestety niektóre midi po prostu tam nie chodzą. Niestety nie udało mi się ustalić, dlaczego tak się dzieje. Możliwe, że jest to kwestia ilości kanałów (instrumentów) czy jakoś tak.

Jeśli zaś masz wybór dzwonka między midi i amr, to z przykrością stwierdzam, iż często zdarza się, że midi osiąga lepszą jakość niż amr. Przy muzyce z szeroką gamę instrumentów/dźwięków grających jednocześnie, format amr po prostu nie wyrabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety niektóre midi po prostu tam nie chodzą. Niestety nie udało mi się ustalić, dlaczego tak się dzieje. Możliwe, że jest to kwestia ilości kanałów (instrumentów) czy jakoś tak.

SP-MIDI? :wink:

Nokia PC Suite > Nokia Sound Converter

(MIDI 0, MIDI 1, ...? SP-MIDI, x-MIDI, ...? Jest jeszcze kilka innych 'standardów' MIDI.)

Jeśli zaś masz wybór dzwonka między midi i amr, to z przykrością stwierdzam, iż często zdarza się, że midi osiąga lepszą jakość niż amr. Przy muzyce z szeroką gamę instrumentów/dźwięków grających jednocześnie, format amr po prostu nie wyrabia.

MIDI jest kompletnie innym formatem niż AMR, MP3, WAV, ...

Plik MIDI nie zawiera dźwięku, tylko jego notację. Jakość generowanego dźwięku jest uzależniona od możliwości danego urządzenia (karty dźwiękowej, komórki czy też syntezatora).

Niska jakość dźwięku w formacie AMR raczej nie powinna dziwić - zaledwie kilka (najwyżej kilkanaście) kHz, kilkanaście kbps i mono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi