Domell Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Jeśli chodzi o wydajnośc to (według jednej z firm będących partnerem NV-ponoć potwierdzone testami :) ) GF8800GTX ma być wydajniejszy od GF7900GTX o odpowiednio 1,5-2 razy w grach DX9 oraz 3-4 razy wydajniejszy jeśli chodzi o gry pod DX10 (czyli chybba chodzi o Crysis bo o ile mi wiadomo - choć mogę się mylić- to żadnej innej działającej gry z elementami DX10 jak narazie nie ma).... Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Karta mi sie podoba tyle ze do mojej budy sie nie zmiesci :D .... ale co tam itak jeszcze przez nastepne 2 lata miec jej nie bede :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) DX10 screen tutaj są jakieś screeny z gierek na DX10 :P crysis niczego sobie i oby 8800gts był w miare tani Edytowane 8 Października 2006 przez Maciek06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 LOL 450 W, mam nadzieje ze karty nie high-endowe nie bedą tyle zarły. Chłodzenie jest ogromne :lol2: obstawiam ze będzie równie "ciche" jak te z high-endowych radeonów. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Podobne wymagania odnosnie zasilania nVidia podawala przed premiera poprzednich serii, a jakos karty spokojnie chodzily na slabszych zasilaczach. Zreszta wystarczy czytac uwaznie - Recommended Chlodzenie jak podejrzewam bedzie tak samo ciche i wydajne jak w 7900GTX, czyli jednym slowem swietne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Wyniki pierwszych testów G80 (nie jest sprecyzowane czy jest to GF8800GTX czy GTS ale prawdopodobnie GTX) Przy procesorze Core2 Duo 6600 podkręconego do 3,6 ghz (400*9) 3D Mark 06 ponad 12000 pkt 3D Mark 05 ponad 19000 pkt :wink: Jednym słowem - wyniki jak dla mnie bardzo dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) @ domell a skad te informacje?;] Edytowane 8 Października 2006 przez SU8Z3R0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 http://www.beyond3d.com/forum/showthread.p...576&page=46 Post nr 1127 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Btw jakie jest wymagane natęzenie na lini + 12V ? 20 A starczy czy nie np dla 8800gts ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 http://www.beyond3d.com/forum/showthread.p...576&page=46 Post nr 1127 :wink: To juz moga myslec o nowym marku, granica 10 kafli pekla. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 G80 3Dmark成績~ 某位大大測試的. Conroe E6600 400*9 顯卡預設值 3D06 12xxx 3D05 19xxx I wszystko jasne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 3D Mark 06 ponad 12000 pkt 3D Mark 05 ponad 19000 pkt Ładnie! Nawet będę miał na co wymienić swojego 7900GS za rok :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Szykuje się nowe demo graficzne pokazujące moc G80 , na pierwszy rzut oka wygląda nieżle :D , info tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 to czekamy na GeForce LAN 3, który odbędzie się 7-8 listopada The Bay Area Adrianne Curry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Wygląda naprawde dokładnie. Szkoda tylko ze ma przyklapniete włosy ;/. Chciałbym zbaczyć naturalnie wyglądajace włosy wreszcze ;d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Czy ja wiem? Raz te wlosy, dwa oczy jak z plastiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 jak dla mnie fajna [gluteus maximus] :D poczekajmy na całą prezentacje , moze sie jeszcze coś zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Jeszcze żeby te kleksy z czoła usuneli, tak zwracamy uwagę na tą twarz... może to nie ona ma byc tutaj atutem :) Moim zdaniem ogółem NVidii kiepsko wychodzą panie w demkach... Edytowane 15 Października 2006 przez Aran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Moim zdaniem ogółem NVidii kiepsko wychodzą panie w demkach...To chyba nie widziałeś Ruby (?) - laski Ati :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Aran miał na myśli panie od NVIDII a nie ATI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Jeszcze żeby te kleksy z czoła usuneli, tak zwracamy uwagę na tą twarz... może to nie ona ma byc tutaj atutem :) Moim zdaniem ogółem NVidii kiepsko wychodzą panie w demkach... Te kleksy na czole to pewnie artefakty, bo kartę przekręcili by było dużo smarków. Co do tej pani to jej twarz skutecznie mnie zniechęca do kupna GF8800, wygląda na oziębłą jędzę, do tego z plastiku, ma tyle wdzięku co manekin w sklepie z damskę bielizną, jeśli to ma być to DX10 to ja podziękuję, jak jeszcze reszta będzie się prezentować jak gumowa lala z sex-shopu to z pewnością kupię coś od ATI :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) LOL M4TEUSZ :lol: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=77741 Tutaj juz to lepiej wyglada. Pelno wychodzi tych art workow :lol: ktore niby prezenuja dx10, ale niektore sie tak bardzo roznia (jedna sa swietne, drugie wolaja pomste do nieba), ze juz nie wiem co mam myslec Swoja droga karta jest calkiem spora... cofamy sie w rozwoju? // a ta laska to rzeczywiscie ma morde jak nie wiem co... do tego jakies wyryte szramy na czole. Po pijaku ja robili czy jak? Edytowane 16 Października 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Niby fajne te obrazki ale jak bedzie w rzeczywistości? i znów kolejne karty do wymiany żeby pociągnąć nowsze efekty :lol: a to chyba nie DX 10 tylko DX 9.0L :) Edytowane 17 Października 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 To jest zeskanowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Szkoda że Halo 2 i Hellgate wyglada jak dx 8.1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Szkoda że Halo 2 i Hellgate wyglada jak dx 8.1...Halo 2 to wygląda wręcz śmiesznie - jak to ma promować Viste to nie mam więcej pytań :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Te kleksy na czole to pewnie artefakty, bo kartę przekręcili by było dużo smarków. toz to jest zeskanowane z jakiejs broszurki zapewne ... kolega chyba za duzo podkreca i napatrzyl sie na artefakty i wszedzie juz je widzi ... jeszcze troche i jak wyjdziesz z domostwa na dwor to bedziesz widzial artefakty na teksturach mijajacych cie panienek :D ... - Ale masz artefakty na twarzy; A nie sorki to skaza genetyczna :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 toz to jest zeskanowane z jakiejs broszurki zapewne ... kolega chyba za duzo podkreca i napatrzyl sie na artefakty i wszedzie juz je widzi ... jeszcze troche i jak wyjdziesz z domostwa na dwor to bedziesz widzial artefakty na teksturach mijajacych cie panienek :D ... - Ale masz artefakty na twarzy; A nie sorki to skaza genetyczna :D :D Do testów stabilności karty używam ATI toola, więc arty raczej żadko widzę, dlatego aż tak zwróciły moją uwagę na tym obrazku :P Zresztą, ponieważ na marketingu znam się conieco i wiem czemu służą wizerunki "utalentowanych" z tyłu i z przodu pań, a obrazek, który z założenia ma przedstawiać możliwości nowej technologii, nie wyróżnia się niczym specjalnym zarówno pod względem estetycznym jak i technicznym, nie wytrzymałem i napisałem co o nim myślę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 "G80 nie dla overclockerów" NVIDIA poinformowała dzisiaj swoich partnerów handlowych, że nie pozwoli na podkręcanie kart z układem G80, ponieważ nie chce powtórzyć sytuacji z Geforce 7900 GT, którego zwiększanie wydajności pracy było szkodliwe dla karty. W przypadku obecnie królującego modelu Geforce 7950 GX2, producent również nie pozwalał na podnoszenie taktowania i wszystkie karty tej serii pracują z jednakową częstotliwiścią 500 MHz. Producenci liczą jednak na to, że może znajdzie się jakieś wyjście z tej kłopotliwej dla nich sytuacji, ponieważ każdy z nich liczy na zaprezentowanie produktu lepszego od konkurencji, co najczęściej ma swój wydźwięk właśnie w wyższym taktowaniu układu graficznego. Być może więc pojawią się wersje z odblokowanym mnożnikiem, które będą posiadały system wodnego chłodzenia" - Benchmark.pl Czy ja czegoś nie wiem , czy oni napisali bzdure :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość metart Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 to pewnie skórt myślowy a raczej zwis :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...