Caleb Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) Z tego co wyczytałem to rzeczyisty pobór mocy w wypadku GTX ma być coś ponad 200W no max 250W (dlatego 2x 6pin) a dla GTS poniżej 200W, więc nie jest źle. Edytowane 27 Października 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Teksty typu slaby wynik mnie rozwalaja. Porowanie GX2 (2 fizyczne GPU) do karty jednordzeniowej - totalny bezsens. Poczekaj Lysyn jak ktos pusci SLI na tych grafach to wtedy bedziesz mogl robic porowanie i nie bedzie Ci juz tak wesolo :lol2: A Victor ; procow nigdy mu nie brakowalo, na dodatek jego kumpel pracuje w Asusie i wszystkie mobo ma przed pokazem oficjalnym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Teksty typu slaby wynik mnie rozwalaja. Porowanie GX2 (2 fizyczne GPU) do karty jednordzeniowej - totalny bezsens. Poczekaj Lysyn jak ktos pusci SLI na tych grafach to wtedy bedziesz mogl robic porowanie i nie bedzie Ci juz tak wesolo :lol2: A Victor ; procow nigdy mu nie brakowalo, na dodatek jego kumpel pracuje w Asusie i wszystkie mobo ma przed pokazem oficjalnym :D To samo było jak wychodził Radek x1950XTX to wszyscy porównywali go do GX2 zamiast do 7900GTX :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 to akurat nie jest do końca trafiony przykład.... najmocniejsza karta ati vs najmocniejsza nv.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 to akurat nie jest do końca trafiony przykład.... najmocniejsza karta ati vs najmocniejsza nv....jak nie trafiony a wcześniej było najmocniejsza obecnie karta NV do przyszłej najmocniejszej :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 ati vs na, a nv vs nv to chyba cos innego, przy czym zeby porównac samo gpu (a raczej skok wydajnsoci miedzy 7xxx a 8xxx) to musi byc jedno gpu vs 1 gpu, a nie 2 vs 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 mały OT premiera tych GPU to podobno 7-8 listopada i teraz moje pytanie czy odrazu po tej premierze beda te karty w sklepach chodzi mi o jak najszbszy spadek cen innych kart bo planuje teraz kupic jakiegos 7900 GS GT lub GTO i nie wiem czy warto czekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja tam nie liczyl bym na spadek cen serii 7xxx. GeForce dalej bedzie mial na nie duzy popyt i jezeli ATI nie zrobi jakiegos wiekszego kroku ceny sie nie zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) To jest tak jesli mial bym czekac na calkiem znaczny spadek cen okolo 1 miesiaca to bym poczekal ale jesli mialo to by trwac jakies 3-4 miechy to dzieki ale nie. Ale ATI tez chyba ma wypuscic nowy gpu R600 tylko ze nie wiem kiedy premiera. Edytowane 29 Października 2006 przez SPeder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 mały OT premiera tych GPU to podobno 7-8 listopada i teraz moje pytanie czy odrazu po tej premierze beda te karty w sklepach chodzi mi o jak najszbszy spadek cen innych kart bo planuje teraz kupic jakiegos 7900 GS GT lub GTO i nie wiem czy warto czekacimho w cenach <1500 niewiele sie zmieni - wejdzie 8800gts i gtx i to one zajma najwyzsze pozycje, reszta obecnie topowych zleci <1500 lub w ogole wyleci z oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Nikt nie wie, teraz zapowiadana jest na luty. Ceny 7900gs/gto/gt nie spadną -> poleci tylko na łeb na szyje 7900 gtx/Gx2 i tyle. Według mnie można porównywać GX2 (bez OC) do 8800 GTX, gdyż obie "karty" są w podobnej cenie w dniu premiery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Ale ATI tez chyba ma wypuscic nowy gpu R600 tylko ze nie wiem kiedy premiera.Premiera ma być w pierwszym kwartale 2007 roku :wink: Edit: @Xtreme Addict byłeś szybszy :) Edytowane 29 Października 2006 przez kuki1989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Czyli jakies 3 miesiace po premierze G80... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Czyli wychodzi z tego ze nie warto czekac i kupic cos teraz, mysle nad 7900GT bo uzywke mozna kupic za okolo 700zl a nawet mniej. A moze ktos ma do sprzedania cos z rodziny 7900 ale to juz na PW jak cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Według mnie można porównywać GX2 (bez OC) do 8800 GTX, gdyż obie "karty" są w podobnej cenie w dniu premiery... O, jeden trzezwo myslacy czlowiek ktory dzieli sprzet nie wedlug podzialu na Value, Mainstream czy Enthusiast a ze wzgledu na cene :) GTX/GX2 napewno stanieja a co do nizszych modeli - ciezko powiedziec. Zawsze bedzie zapotrzebowanie na tansze karty a z seri 8 nic narazie w sensownej cenie nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Czyli wychodzi z tego ze nie warto czekac i kupic cos teraz, mysle nad 7900GT bo uzywke mozna kupic za okolo 700zl a nawet mniej. A moze ktos ma do sprzedania cos z rodziny 7900 ale to juz na PW jak cos.ja na twoim miejscu nie pakowałbym się w 7900gt bo padają jak muchy a do tego jeszcze używkę :wink: lepiej wziąć jakiegoś 7900GS lub GTO albo z przeciwnego obozu x1950PRO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja sprzedam za bardzo dobra cene GX2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Czyli 1500 zł? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A chcesz kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 http://www.atacom.com/program/atacom.cgi?U...;Disp_item2.y=0 cena zachęcająca :D buahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Nie znasz się :) Toć to okazja.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jeśli te ceny się potwierdzą to nie ma zbytnio co liczyć na obniżkę cen 7900GTX a jeśli obniżą to nieznacznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Beda nizsze, te sa dla nadpobudliwych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Mowcie co chcecie, ale ja nie zrozumiem ludzi wywalajacych wiecej jak dwa tysiace zlotych na grafike ktora do tego zre 200W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jakbys zarabial bardzo duzo wydanie 2 czy 1,5 tys nie robiloby dla Ciebie zadnej roznicy.... Ludziki chca miec topowe grafy pod strzecha to sobie kupuja proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Mowcie co chcecie, ale ja nie zrozumiem ludzi wywalajacych wiecej jak dwa tysiace zlotych na grafike ktora do tego zre 200W. Spokojnie.... Ten GeForce 8800GTX pobiera niewiele więcej prądu niż Radek x1950xtx.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 800$ bez vatu? o_O Kur*** to z ceną pojechali ostro :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 moga jechac z cena tak jak chca poniewaz 8800GTS/GTX nie ma zandej konkurencji ze strony ATi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jakbys zarabial bardzo duzo wydanie 2 czy 1,5 tys nie robiloby dla Ciebie zadnej roznicy.... Ludziki chca miec topowe grafy pod strzecha to sobie kupuja proste. Ale to wylacznie "szpan" i kwestia dochodow nie ma tu wiele do rzeczy. To jak kupowanie bialych skarpetek z duzym logiem adidas za 50 zl zeby je nosic w sandalach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 To jak kupowanie bialych skarpetek z duzym logiem adidas za 50 zl zeby je nosic w sandalach ;)Heh ale dales przyklad ;) Wiesz jest kasa jest szpan... Mysle ze w tej kwesti EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...