inos Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Dzieki.Jest tylko jeden problem po restarcie kompa zegary wracają do standartowych ustawień mimo iż zapisałem w nowym profilu odpowiednio podkręcone zegary.Co trzeba zrobic zeby po restarcie zegary nie wracały do ustawień fabrycznych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Riva Tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) AtiTool Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Dzieki.Jest tylko jeden problem po restarcie kompa zegary wracają do standartowych ustawień mimo iż zapisałem w nowym profilu odpowiednio podkręcone zegary. Co trzeba zrobic zeby po restarcie zegary nie wracały do ustawień fabrycznych?POmyslec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 POmyslec? nie badz taki okrutny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 no i sa nowe dema :) http://www.nzone.com/object/nzone_downloads_nvidia.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) no i sa nowe dema :) http://www.nzone.com/object/nzone_downloads_nvidia.html Z czego panienka jest bardziej prądożerna niż 3dmark06 w scenie z kapitanem czesiem i rybą (630W). Ale płynne bardzo w niektórych momentach demko nie jest. Fluid ładniutki, żabka beznadziejna. IDLE - 450W, tu jak widać dodatkowo 242W, nie mam pojęcia która karta ile zasysa, ale do SLI trzeba więc liczyć 25A/12V - może to małe spostrzeżenie komuś się przyda. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Z czego panienka jest bardziej prądożerna (650W) niż 3dmark06 w scenie z kapitanem czesiem i rybą (630W).eee kto tam patrzy na waty ;) Ale płynne bardzo w niektórych momentach demko nie jest.w 1680x1050 panienka trzyma stale 20fps. imho zle nie jest ;) Fluid ładniutki, żabka beznadziejna.dymek i woda faktycznie fajne. szczegolnie woda kapiaca z gory i splywajaca po sciankach. zaba tez jest fajna, szczegolnie po klapsach i rozciaganiu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 No :/ W demkach to Nvidia sie znowu nie postarala :/ Nie mogli by zrobic czegos podobnego do demka ATI Assassin ?? tylko x3 przeciez ta karta spokojnie by to policzyla i bylo zarabiscie b.t.w moze ktorys z szczesliwych posiadaczy 8800 przetestowal by najnowszego Rainbow six Vegas ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seriel Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Witam :) Mam pytanko posrednio zlozone z 8800.Dwa dni temu kupilem sobie Olbiviona.Gra dziala ale...Max AA X8 nie wspominajac o innych dodatkach.To ze HDR i BLOOM nie dzialaja razem to wiem ale czemu max AA to 8 skoro podobno max AAX12 :) ? Wiem ze mozna ustawic 16xQAA, 16xAF, i HDR Wiec dziwne to troche.Do tego nie wiem gdzie sie ustawia AF :P Zna ktos moze odpowiedz :) ?Bylbym bardzo wdzieczny. Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Seriel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 moze ktorys z szczesliwych posiadaczy 8800 przetestowal by najnowszego Rainbow six Vegas ?? 1280x1024 nie da się grać fps spada momentami do 15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 rxg, a jaka reszta konfigu? GTX na def.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 draak 6600@3G 2x1G 800 4-4-4 karta def. Ogólnie karta ginie w konfrontacji z nowymi tytułami (zakładając, że da się te nowe uruchomić)w Armed Assault fps spada do 10 przy 1280. Jeśli by mnie ktoś spytał czy (na dzień dzisiejszy) warto kupić 8800gtx to powiedziałbym NIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 ciekawe, czy to wina samej katy czy lipnych sterow nV... bo od jakiegos czasu to one mnie do nerwicy doprowadzaja, a co dopiero uzytkownikow 8800 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 ciekawe, czy to wina samej katy czy lipnych sterow nV... bo od jakiegos czasu to one mnie do nerwicy doprowadzaja, a co dopiero uzytkownikow 8800 :PJA myślę, że ta karta to g-no. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 No i się zaczyna kociołek jak z FX'ami :) wydajność w nowych produktach mizerna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Można tak powiedzieć o ile najnowsze sterowniki są już dopracowane. Najwidoczniej widać że w przypadku nvidia historia lubi się powtarzać. Oby R600 był bardziej udany, a 8800GTX nadje się do grania w 3Dmarki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 panowie jak to jest z G80, bo jak czytam niektóre wypowiedzi, to aż nie mogę uwierzyć, że w praktyce te karty są takie marne w jednej grze spadki do 15FPS, w innej 10FPS :blink: kto jest winny :? nv za marne stery czy programiści wypuszczający niedopracowane gry czym nowsze gry tym wyższe spadki fps, przecież tak nie miało być :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zapomniales jeszcze o jednej mozliwosci. Nvidia wydala kloca a'la seria FX ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Zapomniales jeszcze o jednej mozliwosci. Nvidia wydala kloca a'la seria FX ;]Dawno dawno temu w krainie zwanej tweak.pl, żył sobie użytkownik o magicznym nicku Reynevan. Zapowiadał on zła wydajność g80, jeszcze wyjściem tej el0 karty. No więc do rzeczy. Po wakacjach niejaki Reynevan na tłiku ogłaszał wszem i wobec, że będzie to kloc pokroju źle osławionej serii 5. Miał on racje. Był z niego wielki woj. Niestety nikt go nie posłuchał. Trochę mnie to irytuje. Przecież miało być tak pięknie. Takie spadki są dziwnie podejrzane. Moim skromnym to nie wina samej karty. Edytowane 17 Grudnia 2006 przez ShaDiQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 W takim razie czy te gry tez tak kiepsko chodza na kartach ATI pokroju x1900/1950xtx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dawno dawno temu w krainie zwanej tweak.pl, żył sobie użytkownik o magicznym nicku Reynevan. Zapowiadał on zła wydajność g80, jeszcze wyjściem tej el0 karty. No więc do rzeczy. Po wakacjach niejaki Reynevan na tłiku ogłaszał wszem i wobec, że będzie to kloc pokroju źle osławionej serii 5. Miał on racje. Był z niego wielki woj. Niestety nikt go nie posłuchał. Trochę mnie to irytuje. Przecież miało być tak pięknie. Takie spadki są dziwnie podejrzane. Moim skromnym to nie wina samej karty. że co?? dobrze się czujesz?? rxg możesz zrobić jakieś testy :] bym był bardzo wdzięczny i chyba reszta użytkowników też. ps. nie wiem jak ludzie mogą kupować GTS przecież ta karta to zal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dobre pytanie Lysyn. Jeśli u rxg w takim Raibow Six Vegas jest te 15fps w jednak niskiej rozdzielczości, to, by zachować proporcje znane z testów, na r580 powinno być MAX 8-11fps. Noszę się od dluższej chwili z kompleksową modernizacją desktopa (laptop daje radę ;)) i przyznaję, że 8800gtx to naturalnie jedyna karta jaką biorę pod uwagę. Jednak strona 32 tego tematu daje do myślenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 panie draak na twoim miejscu poczekał bym do premiery R600 jeszcze ok 2 miesiące :D twój confiq raczej wytrzyma te dwa miechy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Pamiętaj że na 32 strony, pewnie z 15 nic nie wnosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) pmp, czytaj proszę uważniej ;) Ja piszę, że ta 32ga strona daje mi do myślenia. Wcześniejsze narzekania osób, które tych kart nie posiadają naturalnie już dawno odfiltrowałem. Jednak teraz pojawiają się niezadowolone głosy ze strony właściciela gtx'a, a tego przyznaję- nie spodziewałem się. Nierealny- konfig, konfigiem, do grania w 1680x1050 (lcd w natywce) już się nie nadaje, jednak i tak chwilowo z braku czasu nie gram i faktycznie mógłbym poczekać na ati-amd. Ale szczerze, nie wierzę w to nowe dziecko zielono- czerwonych, a już na pewno nie w dostępność sklepową za 2 miesiące. Pozdrówki ;) Dzięki rxg za screeny. Na tym z R6 nic nie ma, a framerate dramatyczny. Albo konwersja (wiadamo Ubi) spaprana, albo coś nie tak z driverami pod g80 (cośik długo, nawet pod r520 szybciej ukazały się funkcjonalne stery). Ten drugi to z OPF z modami? Komentarz taki sam, na screenie nie ma żadnych cudów (nie ma niczego, jak by to Kononowicz powiedział), a i fpsów brak.... Edytowane 17 Grudnia 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) 1 2 Edytowane 17 Grudnia 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Ja myślę, że o klocu ala seria 5 będzie można dopiero mówić przy porównaniu do R600. Choć musze przyznac ze 15 fps na takiej karcie w jakiejkolwiek grze, to tragedia :lol: Być może to wina niedopracowań gier (jezu, Armed Assault taki brzydki a ile wymaga :blink: :mur: ), ale to napewno nie jest wina tylko po tej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Może jeszcze sterowniki nie sa do końca "zooptymalizowane" chociaż w to wątpie. Ale nawet nie patrzeć na dziwną wydajność g80 to mnie PUPA ściska jak dziś developerzy piszą (czyt. optymalizują - czyt1. nie optymalizują gier :lol: :ploom:). Przecież to juz jaja sobie z nas robią. Jak tak dalej bedzie to ja wysiadam... Edytowane 18 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 W takim razie czy te gry tez tak kiepsko chodza na kartach ATI pokroju x1900/1950xtx? moze by ktos odpowiedział na to pytanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...