DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 @ Devilek wyniki bez OC karty, na codzień, to nie problem zamontować sobie freon albo suchy lód i wytrzaskać w groma punktów "na raz" tylko po co ? Po co ? Jedni graja inni kreca. Wyniki bez oc - stock is for suckers. Piszczenie cewek na kartach klasy najwyzszej to normalna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 heheheheheh, no need for anything better now dude ... PS. Jest jakiś progrmik lepszy do kręcenia 8800 od RivaTuner'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Wyniki bez oc - stock is for suckers. hMMMM, a w jakiej grze uświadczysz różnic w wydajności po OC 8800GTX np. do poziomu 620/1000MHz ?? :) heheheheheh, no need for anything better now dude ... PS. Jest jakiś progrmik lepszy do kręcenia 8800 od RivaTuner'a ? zależy od gustów :) np. ATITool :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 hMMMM, a w jakiej grze uświadczysz różnic w wydajności po OC 8800GTX np. do poziomu 620/1000MHz ?? :) zależy od gustów :) np. ATITool :) ATT dziala W jakiej grze hmm pewnie cos by znalazlo 10FSP na ulicy nie lezy :lol: A na powaznie ja nie gram bo mnie gry nie bawia ;) Wiec wiesz/wiecie - patrze z troche innego punktu widzenia, chocby troche @ i juz jakos lepiej, a dla sprzetu napewno to nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Piszczenie cewek na kartach klasy najwyzszej to normalna sprawa. Witam tzn. wyciszając kompa na max'a i kupując kartę za ponad 2500 PLN mam się pogodzić że będzie wyła jak gwizdek :mur: ?. To chyba jakieś nieporozumienie. One wyją wszystkie czy tyko niektóre i można trafić egzemplarz bez piszczenia cewek? O ile w 3dMarka można to ścierpieć, to grać się nie da przy tak wyjącej karcie :(. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 U mnie na EVGA nic nie piszczy nawet po podkreceniu na 660/1010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chr1st Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 na mojej tez nic nie piszczy a chlodzenie jest przyzwoicie ciche nawet pod obciazeniem (POV) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Thx @chr1st, @Lysyn. Karta idzie w poniedziałek do serwisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam tzn. wyciszając kompa na max'a i kupując kartę za ponad 2500 PLN mam się pogodzić że będzie wyła jak gwizdek :mur: ?. To chyba jakieś nieporozumienie. One wyją wszystkie czy tyko niektóre i można trafić egzemplarz bez piszczenia cewek? O ile w 3dMarka można to ścierpieć, to grać się nie da przy tak wyjącej karcie :(. Pozdrawiam Heh no coz, moze Twoja to juz jakis calkiem wyjatek i wali po uszach niemilosiernie ;) Ale i tak narazie nic nawet dwa GTX'y nie przebily pod wzgledem piszczenia X1950XT :blink: Myslalem ze sie rozleci w czasie grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 moja evga tez piszczy troszke, ale tylko troszke, a kreci sie słabo 630 i 1000[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 np. SC:DA dziala :) wszystko max, hdr+fsaa i w koncu mozna pograc :)Mi na starcie wywala d3ddrv.dll. Natomiast multi jest Ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 moja evga tez piszczy troszke, ale tylko troszke, a kreci sie słabo 630 i 1000 630 to nie jest kiepsko - raczej ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mi na starcie wywala d3ddrv.dll. Natomiast multi jest Ok a inne rzeczy, jest jakas poprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ja mam te nowe stery i CS + Warcraft + NFS z AA+Anizo działa miodzio ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moulder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 np. SC:DA dziala :) wszystko max, hdr+fsaa i w koncu mozna pograc :)Potwierdzam, gra wkoncu dziala. Trzeba tylko do skrotu dodac "-ll", bo inaczej gra sie wywala przy starcie. Jezeli wlaczy sie AA+HDR to gra chodzi, stymze wstawki filmowe na enginie gry sa skopane (nie widac postaci itd.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zrebechmarkowałem się tych sterach i nie jest gorzej :) Można używać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Potwierdzam, gra wkoncu dziala. Trzeba tylko do skrotu dodac "-ll", bo inaczej gra sie wywala przy starcie. Jezeli wlaczy sie AA+HDR to gra chodzi, stymze wstawki filmowe na enginie gry sa skopane (nie widac postaci itd.). thx za parametr :), mógłbyś napisać jak w SC DA włączyć razem AA i HDR, bo jak włączam jedno to wyłącza się drugie? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam Mam Gigabyte'a GF8800GXT, po przełączeniu się karty w tryb 3d karta zaczyna gwizdać :( i im więcej fpsów tym dzwięk jest wyższy. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem, jest jakaś rada na to czy karta do serwisu ? Jest rada, zakleić odpowiednią cewkę taśmą klejącą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moulder Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 thx za parametr :), mógłbyś napisać jak w SC DA włączyć razem AA i HDR, bo jak włączam jedno to wyłącza się drugie? pozdro Dopisz sobie recznie w pliku spliniter4.ini HDR=True i gdzies tam jest AA=0 czy jakis tak zmin sobie na ile chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jest rada, zakleić odpowiednią cewkę taśmą klejącą. Żeby się do nich dostać, trzeba ściągnąć chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 @moulder @pmp Big Thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Z czego panienka jest bardziej prądożerna niż 3dmark06 w scenie z kapitanem czesiem i rybą (630W). Ale płynne bardzo w niektórych momentach demko nie jest. Fluid ładniutki, żabka beznadziejna. IDLE - 450W, tu jak widać dodatkowo 242W, nie mam pojęcia która karta ile zasysa, ale do SLI trzeba więc liczyć 25A/12V - może to małe spostrzeżenie komuś się przyda. Jeśli masz możliwość to podaj ile w tym prądożernym demku zjada komputer z 1 kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Mam Gigabyte'a GF8800GXT, po przełączeniu się karty w tryb 3d karta zaczyna gwizdać :( i im więcej fpsów tym dzwięk jest wyższy. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem, jest jakaś rada na to czy karta do serwisu ? Wlasnie w sobote kupilem tez Gigabyta GF 8800GTX i tez slyszalem gwizdanie w stresie ale to przy otwartej budzie, jak zamknalem nie slyszalem tego zagluszaja wiatraki a szczegolnie tagan 580 :( Edytowane 8 Stycznia 2007 przez mmmaaarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 czy ten swist sygnalizuje nieuchronny koniec karty? czy ot tak sobie swiszcza niektore egzemplarze dobijajac wlascicieli? jak to jest z tymi cewkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Wlasnie w sobote kupilem tez Gigabyta GF 8800GTX i tez slyszalem gwizdanie w stresie ale to przy otwartej budzie, jak zamknalem nie slyszalem tego zagluszaja wiatraki a szczegolnie tagan 580 :( To masz trochę lepiej ;), ja mam wszystkie wiatraki ustawione na 60% w biosie strikera, tagana trafiłem z cichym wentylem i słyszę tylko lekki szum, a jak karta przejdzie w tryb 3d to zagłusza wszystko :( czy ten swist sygnalizuje nieuchronny koniec karty? czy ot tak sobie swiszcza niektore egzemplarze dobijajac wlascicieli? jak to jest z tymi cewkami? Aż tak źle to chyba nie jest. Wiem tylko że takie cewki powinny być zalewane lakierem lub czymś podobnym, zwłaszcza w tak drogich kartach. Cefka gwiżdże, bo zwoje mają luz i drgają z częstotliwością prądu przepływającego przez nią. Żeby się do nich dostać, trzeba ściągnąć chłodzenie. A dużo jest tam tych cewek ? Zastanawiam się czy opłaca się robić to samemu. Pozdro Edytowane 8 Stycznia 2007 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 No jak by mi komp 600 watt ciągnął to bym z torbami poszedł :)))))))))) HawkEye - czy się opłaca, to zależy od tego czy masz "w razie czego" kolejne 2500 na kartę ;) gdyby coś poszło nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 HawkEye - czy się opłaca, to zależy od tego czy masz "w razie czego" kolejne 2500 na kartę ;) gdyby coś poszło nie tak.he he, mi chodziło czy dużo roboty z tym bybyło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Dzieki wszystkim za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie, czy wchodzi do gornego slotu GF 8800GTX? na plycie DFI NF4 Ultra-D? a jesli to po wlozeniu do dolnego mam przelaczyc w biosie na 8x i przelozyc zworki 2-3? Kurcze wlazla mi do gornego slotu a tak sie martwilem, wiatrak od Nf4 kreci normalnie moze mam 1 albo 2stopnie wiecej. W stresie mam 48 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) wchodzi też do primary na X16 z chłodzeniem ThermalRight jak moje ... Edytowane 8 Stycznia 2007 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Maly update 2k1 na relatywnie niskich taktach CPU :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...