Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

@ Devilek

wyniki bez OC karty, na codzień,

to nie problem zamontować sobie freon albo suchy lód i wytrzaskać w groma punktów "na raz"

tylko po co ?

Po co ? Jedni graja inni kreca.

Wyniki bez oc - stock is for suckers.

Piszczenie cewek na kartach klasy najwyzszej to normalna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki bez oc - stock is for suckers.

hMMMM,

a w jakiej grze uświadczysz różnic w wydajności po OC 8800GTX np. do poziomu 620/1000MHz ?? :)

heheheheheh,

no need for anything better now dude ...

PS. Jest jakiś progrmik lepszy do kręcenia 8800 od RivaTuner'a ?

zależy od gustów :) np. ATITool :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hMMMM,

a w jakiej grze uświadczysz różnic w wydajności po OC 8800GTX np. do poziomu 620/1000MHz ?? :)

zależy od gustów :) np. ATITool :)

ATT dziala

W jakiej grze hmm pewnie cos by znalazlo 10FSP na ulicy nie lezy :lol:

A na powaznie ja nie gram bo mnie gry nie bawia ;) Wiec wiesz/wiecie - patrze z troche innego punktu widzenia, chocby troche @ i juz jakos lepiej, a dla sprzetu napewno to nie zaszkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszczenie cewek na kartach klasy najwyzszej to normalna sprawa.

Witam

tzn. wyciszając kompa na max'a i kupując kartę za ponad 2500 PLN mam się pogodzić że będzie wyła jak gwizdek :mur: ?. To chyba jakieś nieporozumienie. One wyją wszystkie czy tyko niektóre i można trafić egzemplarz bez piszczenia cewek? O ile w 3dMarka można to ścierpieć, to grać się nie da przy tak wyjącej karcie :(.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

tzn. wyciszając kompa na max'a i kupując kartę za ponad 2500 PLN mam się pogodzić że będzie wyła jak gwizdek :mur: ?. To chyba jakieś nieporozumienie. One wyją wszystkie czy tyko niektóre i można trafić egzemplarz bez piszczenia cewek? O ile w 3dMarka można to ścierpieć, to grać się nie da przy tak wyjącej karcie :(.

Pozdrawiam

Heh no coz, moze Twoja to juz jakis calkiem wyjatek i wali po uszach niemilosiernie ;)

Ale i tak narazie nic nawet dwa GTX'y nie przebily pod wzgledem piszczenia X1950XT :blink: Myslalem ze sie rozleci w czasie grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np. SC:DA dziala :) wszystko max, hdr+fsaa i w koncu mozna pograc :)

Potwierdzam, gra wkoncu dziala. Trzeba tylko do skrotu dodac "-ll", bo inaczej gra sie wywala przy starcie. Jezeli wlaczy sie AA+HDR to gra chodzi, stymze wstawki filmowe na enginie gry sa skopane (nie widac postaci itd.).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, gra wkoncu dziala. Trzeba tylko do skrotu dodac "-ll", bo inaczej gra sie wywala przy starcie. Jezeli wlaczy sie AA+HDR to gra chodzi, stymze wstawki filmowe na enginie gry sa skopane (nie widac postaci itd.).

thx za parametr :), mógłbyś napisać jak w SC DA włączyć razem AA i HDR, bo jak włączam jedno to wyłącza się drugie?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam Gigabyte'a GF8800GXT, po przełączeniu się karty w tryb 3d karta zaczyna gwizdać :( i im więcej fpsów tym dzwięk jest wyższy. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem, jest jakaś rada na to czy karta do serwisu ?

Jest rada, zakleić odpowiednią cewkę taśmą klejącą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za parametr :), mógłbyś napisać jak w SC DA włączyć razem AA i HDR, bo jak włączam jedno to wyłącza się drugie?

pozdro

Dopisz sobie recznie w pliku spliniter4.ini HDR=True i gdzies tam jest AA=0 czy jakis tak zmin sobie na ile chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czego panienka jest bardziej prądożerna niż 3dmark06 w scenie z kapitanem czesiem i rybą (630W). Ale płynne bardzo w niektórych momentach demko nie jest.

Fluid ładniutki, żabka beznadziejna.

IDLE - 450W, tu jak widać dodatkowo 242W, nie mam pojęcia która karta ile zasysa, ale do SLI trzeba więc liczyć 25A/12V - może to małe spostrzeżenie komuś się przyda.

Dołączona grafika

Jeśli masz możliwość to podaj ile w tym prądożernym demku zjada komputer z 1 kartą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam Gigabyte'a GF8800GXT, po przełączeniu się karty w tryb 3d karta zaczyna gwizdać :( i im więcej fpsów tym dzwięk jest wyższy. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem, jest jakaś rada na to czy karta do serwisu ?

Wlasnie w sobote kupilem tez Gigabyta GF 8800GTX i tez slyszalem gwizdanie w stresie ale to przy otwartej budzie, jak zamknalem nie slyszalem tego zagluszaja wiatraki a szczegolnie tagan 580 :(

Edytowane przez mmmaaarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie w sobote kupilem tez Gigabyta GF 8800GTX i tez slyszalem gwizdanie w stresie ale to przy otwartej budzie, jak zamknalem nie slyszalem tego zagluszaja wiatraki a szczegolnie tagan 580 :(

To masz trochę lepiej ;), ja mam wszystkie wiatraki ustawione na 60% w biosie strikera, tagana trafiłem z cichym wentylem i słyszę tylko lekki szum, a jak karta przejdzie w tryb 3d to zagłusza wszystko :(

czy ten swist sygnalizuje nieuchronny koniec karty? czy ot tak sobie swiszcza niektore egzemplarze dobijajac wlascicieli? jak to jest z tymi cewkami?

Aż tak źle to chyba nie jest. Wiem tylko że takie cewki powinny być zalewane lakierem lub czymś podobnym, zwłaszcza w tak drogich kartach. Cefka gwiżdże, bo zwoje mają luz i drgają z częstotliwością prądu przepływającego przez nią.

Żeby się do nich dostać, trzeba ściągnąć chłodzenie.

A dużo jest tam tych cewek ?

Zastanawiam się czy opłaca się robić to samemu.

Pozdro

Edytowane przez HawkEye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie,

czy wchodzi do gornego slotu GF 8800GTX? na plycie DFI NF4 Ultra-D?

a jesli to po wlozeniu do dolnego mam przelaczyc w biosie na 8x i przelozyc zworki 2-3?

Kurcze wlazla mi do gornego slotu a tak sie martwilem, wiatrak od Nf4 kreci normalnie moze mam 1 albo 2stopnie wiecej. W stresie mam 48 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi