Malik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ntune, everest masz tam temperature gpu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Co do taktowania to..nie mam pojecia jakie jest bo sie na tym nie znam,da sie to gdzies sprawdzic:D? Chocby "RivaTuner". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja mam takie pytanie - czy nadal wszystkie karty dostępne na rynku to referencyjne produkcje nvidii różniące się między sobą tylko naklejką i ceną? Bo 8800 gts od galaxy kusi ceną ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Poki co - wszystko to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Posiadam czarna i jedyne co mnie denerwuje to temperatura,strasznie sie grzeje. Co do taktowania to..nie mam pojecia jakie jest bo sie na tym nie znam,da sie to gdzies sprawdzic:D? jak nic nie ruszałeś to masz GPU : 575MHz / RAM : 900MHz (1800MHz efektywnie) PS. Panowie kolor laminatu nie ma tutaj nic do rzeczy, po prostu nVidia dała/kazała na początek je robić na czarnych i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Po miesiącu męki przymusowej na Ati X300 :D wracam do normalności - Asus 8800 GTX zasiada w budzie. Wieczorkiem zapodam co i jak z mojej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 jak nic nie ruszałeś to masz GPU : 575MHz / RAM : 900MHz (1800MHz efektywnie) PS. Panowie kolor laminatu nie ma tutaj nic do rzeczy, po prostu nVidia dała/kazała na początek je robić na czarnych i tyle. No i tu sie mylisz. Ktos juz dal link do tego posta w ktorym jest opisana roznica miedzy black a green pcb. W skrocie green pcb to jakby rewizja druga :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Malik, ale z tego posta nic nie wynika oprócz empirycznej obserwacji. Od premiery było wiadomo o złym rezystorku, swoją drogą moje karty mają 39C i mają się dobrze. Późniejszy rzut czarnych, ma już 40C, a to że teraz są zielone - powątpiewam czy ma to jakikolwiek związek z rewizją itp. Zielony pewnie tańszy, i dlatego tak a nie inaczej. A post o tym jakoby zielona była wolniejsza traktowałbym również z przymrużeniem trzeciego oka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Oka, ale co do wolniejszej to nie wiem czy tak jest. Moja idzie 670/1030. Tyle udalo mi sie wykrecic bez artow narazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Chodziło chyba nie o impotencjał OC. A to łapiesz arty ? U mnie w momencie kiedy przesadze z OC poprostu łapie freeza' i na XS ludziki mają podobnie, nie przypominam sobie postów jakoby ktoś arty łapał :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Narazie zero artow i freezow - dopiero zaczynam zabawe z ta karta. I to na dodatek na AC. Czekam na blok zeby juz pojsc na maxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Arty jak najbardziej pojawiają się u mnie i to przy 610 / 1010, są widoczne jak diabli, płyta się zmieniła, może arty znikną, hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Arty jak najbardziej pojawiają się u mnie i to przy 610 / 1010, są widoczne jak diabli, płyta się zmieniła, może arty znikną, hehe Uj coś słabiutko z tym 610. może czapa krzywo leży, pewnie i taka teoria spiskowa się zrodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Seria 8800 ciut lepiej bedzie sie krecic na ..... 680i Dlaczego ? Juz wyjasniam : poniewaz np. na 975X napiecie vGPU i vMEM jest ustawiane nizej niz na plytach z 680i Taka mala sztuczka nV aby ich chipset lepiej wypadl w polaczeniu z G80 niz 975X. @Hanu dobrze, ze wybrales Asusa bo : jesli bys sie zabieral za modowanie to hmm znacznie lepiej znosi napiecia niz np. EVGA. To samo tyczy sie GTS'ow. Asus 8800GTS - potrafi pracowac z 1.49V na GPU a EVGA wywala sie juz na 1.44 czasami, a praca powyzej 1.45 nie jest mozliwa. Wczoraj w nocy ciut powalczylem znowu z jednym GTS od Asusa :) X6800@Tuniq Tower P5W DH [rev 1.02 od Jonatana] vcore + vdimm + vmch + vdroop i cos z niej nawet jest :lol: Asus 8800GTS - vgpu + vmem [1.48V/2.24V]@chiller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Male OT Jakby ktos sie zastanawial miedzy dwoma blokami dla 88gtx, to tu ma test ...LINK W skrocie: Porownanie bloku Innovatek G80 do EK Water Blocks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Porownanie bloku Innovatek G80 do EK Water Blocksfajne i dlatego z tych dwoch wybieram DD-8800 GTX ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 kurcze coś mojej karcie się ciepło zrobiło....76C w windowsie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ciepło to jest 90 podczas grania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 dałem dodatkowy nawiew i spadło do 72c :? GRAFA kręcona 640 i 1000, muszę sprawdzić czy pójdzie 650 bo pamięci czy wyżej czy niżej to praktycznie wzrostu niema wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Myslales o kiblu na to cudo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 dałem dodatkowy nawiew i spadło do 72c :? GRAFA kręcona 640 i 1000, muszę sprawdzić czy pójdzie 650 bo pamięci czy wyżej czy niżej to praktycznie wzrostu niema wydajności Nie ma wzrostu wydajnosci bo im V brakuje. Tez tak sadzilem, ze przyrostu nie ma, do czasu az vmem nie zrobilem. Takie same MHz, tylko wieksze napiecie i :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 fajne i dlatego z tych dwoch wybieram DD-8800 GTX ;) Bedziesz go zamawial z USA czy jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ja zakupiłem Leadteka 8800GTX karta miodzio , nic nie piszczy i buja spoko.......a chciałem z USA targać .......ale w końcu kupiłem w PL.Jeszcze dziewica ..........nie kręcona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Cóż, wsadziłem, odpaliłem i niespodzianek nie było. Tagan 480 bez problemu radzi sobie z kartą i C2D@3,6. "Marki" w normie, , choc przy pierwszym podejściu do 06 zanotowałem piękny freez. Karta delikatnie syczy w stressie, ale jak widać to norma. Jedyny minus to fakt, ze karta "przecina" mostek SB na P5W64, który wręcz dolega do krawędzi karty. Z pewnością ją w jakimś stopniu podgrzewa. Nevermind... Jedno jest pewne - myśląc , ze X1900XT jest wielki gabarytowo bardzo się myliłem, GTX jest wręcz ogromny :) Edytowane 12 Stycznia 2007 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Nevermind... Jedno jest pewne - myśląc , ze X1900XT jest wielki gabarytowo bardzo się myliłem, GTX jest wręcz ogromny :) No to fajnie bo ja do czwartku spodziewam sie, ze dojdzie moja nowa grafa, pod wplywem Twojego okreslenia ogromny wpisalem w googlu "Thermaltake Soprano 8800GTX problem" i okazuje sie ze mam problem i to nie maly bo ta karta nie wejdzie w ta obudowe :mur: Na szczescie serwis cooling.pl ma siedzibe obok mojego miejsca pracy, tyle, ze kolejne 600stow na obudowe (ThermalTake Armor - ponoc jest na liscie kompatybilnosci z 8800GTX - co to sie porobilo, by tworzyc liste kompatybilnosci obudow z grafikami :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja mam Chiefteca BH-01-B-B-B I jest miejsce :) Obudowa kosztuje 260zl Chieftec Midi Tower Long Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 No to fajnie bo ja do czwartku spodziewam sie, ze dojdzie moja nowa grafa, pod wplywem Twojego okreslenia ogromny wpisalem w googlu "Thermaltake Soprano 8800GTX problem" i okazuje sie ze mam problem i to nie maly bo ta karta nie wejdzie w ta obudowe :mur: Na szczescie serwis cooling.pl ma siedzibe obok mojego miejsca pracy, tyle, ze kolejne 600stow na obudowe (ThermalTake Armor - ponoc jest na liscie kompatybilnosci z 8800GTX - co to sie porobilo, by tworzyc liste kompatybilnosci obudow z grafikami :lol: )Ja w Thermaltake Tsunami , musiałem koszyk na HDD przyciąć z jednej strony o 2 cm :lol: - zabrakło mi 3 mm aby karcioche wcisnąć :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Ja mam Chiefteca BH-01-B-B-B I jest miejsce :) Obudowa kosztuje 260zl Chieftec Midi Tower Long Jestem fanem ThermalTake'a, po prostu bardzo mi sie te obudowy podobaja :-P Co do ThermalTake Tsunami to tez jest na liscie NIEKOMPATYBILNYCH z 8800GTXem :) dopiero Armor w wersji pelnej (nie junior) daje rade tej karcie, a jakos nie usmiecha mi sie pilowanie obudowy hehe. Edytowane 13 Stycznia 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chr1st Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 ... ThermalTake Armor - ponoc jest na liscie kompatybilnosci z 8800GTX - co to sie porobilo, by tworzyc liste kompatybilnosci obudow z grafikami :lol: ja mam shark'a - pol centymetra luzu czyli wchodzi na styk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Miałem jeszcze miesiąc temu Thermaltake Tsunami i grafa wchodziła niemalże na styk, było 1mm luzu. Teraz mogę mieć grafę dłuższą jeszcze o parę centymetrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...