Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam czarna i jedyne co mnie denerwuje to temperatura,strasznie sie grzeje.

Co do taktowania to..nie mam pojecia jakie jest bo sie na tym nie znam,da sie to gdzies sprawdzic:D?

jak nic nie ruszałeś to masz GPU : 575MHz / RAM : 900MHz (1800MHz efektywnie)

PS. Panowie kolor laminatu nie ma tutaj nic do rzeczy, po prostu nVidia dała/kazała na początek je robić na czarnych i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nic nie ruszałeś to masz GPU : 575MHz / RAM : 900MHz (1800MHz efektywnie)

PS. Panowie kolor laminatu nie ma tutaj nic do rzeczy, po prostu nVidia dała/kazała na początek je robić na czarnych i tyle.

No i tu sie mylisz. Ktos juz dal link do tego posta w ktorym jest opisana roznica miedzy black a green pcb. W skrocie green pcb to jakby rewizja druga :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malik, ale z tego posta nic nie wynika oprócz empirycznej obserwacji.

Od premiery było wiadomo o złym rezystorku, swoją drogą moje karty mają 39C i mają się dobrze.

Późniejszy rzut czarnych, ma już 40C, a to że teraz są zielone - powątpiewam czy ma to jakikolwiek związek z rewizją itp. Zielony pewnie tańszy, i dlatego tak a nie inaczej.

A post o tym jakoby zielona była wolniejsza traktowałbym również z przymrużeniem trzeciego oka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło chyba nie o impotencjał OC. A to łapiesz arty ? U mnie w momencie kiedy przesadze z OC poprostu łapie freeza' i na XS ludziki mają podobnie, nie przypominam sobie postów jakoby ktoś arty łapał :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arty jak najbardziej pojawiają się u mnie i to przy 610 / 1010, są widoczne jak diabli, płyta się zmieniła, może arty znikną, hehe

Uj coś słabiutko z tym 610. może czapa krzywo leży, pewnie i taka teoria spiskowa się zrodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria 8800 ciut lepiej bedzie sie krecic na ..... 680i

Dlaczego ? Juz wyjasniam : poniewaz np. na 975X napiecie vGPU i vMEM jest ustawiane nizej niz na plytach z 680i

Taka mala sztuczka nV aby ich chipset lepiej wypadl w polaczeniu z G80 niz 975X.

@Hanu dobrze, ze wybrales Asusa bo : jesli bys sie zabieral za modowanie to hmm znacznie lepiej znosi napiecia niz np. EVGA. To samo tyczy sie GTS'ow. Asus 8800GTS - potrafi pracowac z 1.49V na GPU a EVGA wywala sie juz na 1.44 czasami, a praca powyzej 1.45 nie jest mozliwa.

Wczoraj w nocy ciut powalczylem znowu z jednym GTS od Asusa :)

X6800@Tuniq Tower

P5W DH [rev 1.02 od Jonatana] vcore + vdimm + vmch + vdroop i cos z niej nawet jest :lol:

Asus 8800GTS - vgpu + vmem [1.48V/2.24V]@chiller

post-105041-1168599491_thumb.jpg

post-105041-1168599499_thumb.jpg

post-105041-1168599506_thumb.jpg

post-105041-1168599512_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dałem dodatkowy nawiew i spadło do 72c :?

GRAFA kręcona 640 i 1000, muszę sprawdzić czy pójdzie 650 bo pamięci czy wyżej czy niżej to praktycznie wzrostu niema wydajności

Nie ma wzrostu wydajnosci bo im V brakuje.

Tez tak sadzilem, ze przyrostu nie ma, do czasu az vmem nie zrobilem. Takie same MHz, tylko wieksze napiecie i :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, wsadziłem, odpaliłem i niespodzianek nie było. Tagan 480 bez problemu radzi sobie z kartą i C2D@3,6. "Marki" w normie, , choc przy pierwszym podejściu do 06 zanotowałem piękny freez. Karta delikatnie syczy w stressie, ale jak widać to norma. Jedyny minus to fakt, ze karta "przecina" mostek SB na P5W64, który wręcz dolega do krawędzi karty. Z pewnością ją w jakimś stopniu podgrzewa. Nevermind... Jedno jest pewne - myśląc , ze X1900XT jest wielki gabarytowo bardzo się myliłem, GTX jest wręcz ogromny :)

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nevermind... Jedno jest pewne - myśląc , ze X1900XT jest wielki gabarytowo bardzo się myliłem, GTX jest wręcz ogromny :)

No to fajnie bo ja do czwartku spodziewam sie, ze dojdzie moja nowa grafa, pod wplywem Twojego okreslenia ogromny wpisalem w googlu "Thermaltake Soprano 8800GTX problem" i okazuje sie ze mam problem i to nie maly bo ta karta nie wejdzie w ta obudowe :mur: Na szczescie serwis cooling.pl ma siedzibe obok mojego miejsca pracy, tyle, ze kolejne 600stow na obudowe (ThermalTake Armor - ponoc jest na liscie kompatybilnosci z 8800GTX - co to sie porobilo, by tworzyc liste kompatybilnosci obudow z grafikami :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fajnie bo ja do czwartku spodziewam sie, ze dojdzie moja nowa grafa, pod wplywem Twojego okreslenia ogromny wpisalem w googlu "Thermaltake Soprano 8800GTX problem" i okazuje sie ze mam problem i to nie maly bo ta karta nie wejdzie w ta obudowe :mur: Na szczescie serwis cooling.pl ma siedzibe obok mojego miejsca pracy, tyle, ze kolejne 600stow na obudowe (ThermalTake Armor - ponoc jest na liscie kompatybilnosci z 8800GTX - co to sie porobilo, by tworzyc liste kompatybilnosci obudow z grafikami :lol: )

Ja w Thermaltake Tsunami , musiałem koszyk na HDD przyciąć z jednej strony o 2 cm :lol: - zabrakło mi 3 mm aby karcioche wcisnąć :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Chiefteca BH-01-B-B-B

I jest miejsce :) Obudowa kosztuje 260zl

Chieftec Midi Tower Long

Jestem fanem ThermalTake'a, po prostu bardzo mi sie te obudowy podobaja :-P

Co do ThermalTake Tsunami to tez jest na liscie NIEKOMPATYBILNYCH z 8800GTXem :) dopiero Armor w wersji pelnej (nie junior) daje rade tej karcie, a jakos nie usmiecha mi sie pilowanie obudowy hehe.

Edytowane przez File

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

ThermalTake Armor - ponoc jest na liscie kompatybilnosci z 8800GTX - co to sie porobilo, by tworzyc liste kompatybilnosci obudow z grafikami :lol:

ja mam shark'a - pol centymetra luzu czyli wchodzi na styk :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi