spartakus Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 czemu nie chce mi dzialac splinter cell double agent. gra jest oryginalna . sterowniki 97.92 daj skrót na pulpit do exe i dodaj "-ll-lowrestex" w element docelowy Czy ktoś mógłby krok po kroku napisać co należy zrobić żeby odpalić DA?? Mam oryginalną wersję ale nawet nie chce się uruchomić, za każdym razem pojawia się taki komunikat: Sterowniki nowe. Pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Mam nadzieje ze rxg nie bedzie mial mi tego za zle, jak przytocze jego wskazowki dotyczace tego problemu: ...Musisz dać skrót na pulpit pliku SplinterCell4.exe znajdziesz go w Ubisoft\Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent\SCDA-Offline\System następnie prawoklik>właściwości i w element docelowy dodajesz po spacji -ll tak to ma wyglądać: "C:\Program Files\Ubisoft\Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent\SCDA-Offline\System\SplinterCell4.exe" -ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 panowie...panie... odnosnie 8800 juz chybawszysto zostalo powiedziane.... dajcie spokuj.... lub ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Panowie Vista RC2 , 100.30 , Karta 575/900.........proc tylko 2,9G , mem na 997Mhz wyniki 10512....czyli praktycznie tyle samo co na XP jest ok. Teraz potrenuje gierki i fpsy...... panowie nawiązując do mojego problemu z wysypywaniem się grafy [ paski na ekranie takie http://img73.imageshack.us/my.php?image=hhgg8.jpg ]. Jest tak Smarki idą wszystkie ok.Tomb Raider Legend - OK , NFS Carbon -OK zero problemów.CS i HL2 -OK . Natomiast jak zauważyłem nie ma to nic wspólnego z obciążeniem GPU.Bo potrafi wywalić jak córa gra w jakieś badziewie w necie pod przeglądarką , wywala tylko na FEAR - róznie po 5 min , po godzinie i w SCDA po jakiejś minucie grania albo 5 min. Jak myślicie czekać jeszcze na nowe stery czy reklamować teraz........bo skoro TR obciąza GPU jak diabli czy NFS to chyba to raczej sprawa sterów niż samej grafy..........Temp GPU nie rośnie powyżej 80C po testach czy dłuższym graniu .Mam dylemat i nie wiem co robić. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Nie pisz dwóch postów obok siebie tylko edytuj ten pierwszy! <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spartakus Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Mam nadzieje ze rxg nie bedzie mial mi tego za zle, jak przytocze jego wskazowki dotyczace tego problemu: ...Musisz dać skrót na pulpit pliku SplinterCell4.exe znajdziesz go w Ubisoft\Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent\SCDA-Offline\System następnie prawoklik>właściwości i w element docelowy dodajesz po spacji -ll tak to ma wyglądać: "C:\Program Files\Ubisoft\Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent\SCDA-Offline\System\SplinterCell4.exe" -ll Działa, wielkie dzięki. Ale czy przez to nie mam gorszej grafiki w grze? Aha i niestety nie działa mi tryb multiplayer, a właściwie głównie dla multi kupiłem tę grę :/:/:/ Gra się uruchamia, dołączam do dowolnego serwera i gdy rozpoczyna się ładowanie... : Próbowałem tego sposobu jak przy singleplayer ale wtedy to już w ogole gra się nie uruchamia. Masz (macie) jakieś dodatkowe rady?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Panowie Vista RC2 , 100.30 , Karta 575/900.........proc tylko 2,9G , mem na 997Mhz wyniki 10512....czyli praktycznie tyle samo co na XP jest ok. Teraz potrenuje gierki i fpsy...... panowie nawiązując do mojego problemu z wysypywaniem się grafy [ paski na ekranie takie http://img73.imageshack.us/my.php?image=hhgg8.jpg ]. Jest tak Smarki idą wszystkie ok.Tomb Raider Legend - OK , NFS Carbon -OK zero problemów.CS i HL2 -OK . Natomiast jak zauważyłem nie ma to nic wspólnego z obciążeniem GPU.Bo potrafi wywalić jak córa gra w jakieś badziewie w necie pod przeglądarką , wywala tylko na FEAR - róznie po 5 min , po godzinie i w SCDA po jakiejś minucie grania albo 5 min. Jak myślicie czekać jeszcze na nowe stery czy reklamować teraz........bo skoro TR obciąza GPU jak diabli czy NFS to chyba to raczej sprawa sterów niż samej grafy..........Temp GPU nie rośnie powyżej 80C po testach czy dłuższym graniu .Mam dylemat i nie wiem co robić. Wątpię by nowe sterowniki coś pomogły. Zauważ, że takie problemy z 8800 masz tylko Ty. Ja na twoim miejscu wysłałbym do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Wątpię by nowe sterowniki coś pomogły. Zauważ, że takie problemy z 8800 masz tylko Ty. Ja na twoim miejscu wysłałbym do serwisu.I to mnie przekonało .............w poniedziałk idze do serwisu...............pozdrówka. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Siemq Mam pytanie. Wszyscy maja na swoich 88gtx ten generator impulsów z tym skokiem o 27MHz? Czy to tylko na nieORT: ORT: ORT: kturych egzemplarzach. Bo mnie to zdeka wkurza. Zaraz wezme wymusze skok o 1 mhz tylko jeszcze nie wiem jak :P Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja niestety nie mam tej karty, ale zaufaj, że wszyscy mają ten sam generator na tej karcie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ja podkrecam riva tuner 2.0 i podkrecam co 1mhz... i gdy zatwierdzam tez jest tyle ile chce... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 emm ja nTune i też tak jest, o sso chozi z tymi 27MHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Odpowiedź znajduję się w zaawansowanych właściwościach RT :D Przykro mi, ale nie podam żadnego screen'a, a pamięć już nie ta sama i nie pamiętam dokładnie gdzie to się znajduję :sad: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Dobra zabrałem się za testy .... Na początku zaznacze że robie je dla "normalnych użytkowników" a nie pod względem MAX OC, tak że da to pewien zarys czego można się spodziewać ... Dlatego też zacznę od ustawień prawie DEFAULT (1 x vga) Athlon X2 3800+ (windsor) @ 2350MHz FOXCONN C51XEM2AA-8EKRS2H (590 SLI) 1gb GEIL 533 + 512mb goodram 533 @ 670MHz (efektywnie) Foxconn FV-N88XMAD2-ON (8800GTX) na 576/1000 <-- do takich ustawień chyba każda grafa da się bez problemu podkręcić PSU: CoolerMaster iGreen 500W System: Windows XP (świeżyzna system) Sterowniki: Forceware 97.44 (na tych samych robiłem testy na 939) 3dMark2003 - 29311 3dMark2005 - 12363 Test OC: Athlon X2 3800+ (windsor) @ 2713MHz (więcej proc nie daje rady :| ) 1gb GEIL 533 + 512mb goodram 533 @ ??? 3dMark2003 - 31319 (http://service.futuremark.com/compare?2k3=5172895) 3dMark2005 - 13877 Na koniec testy w SLI: 2003 2005 Ciekawe że w 2005 na 939 z pojedynczą kartą, mam lepszy wynik niz w SLI na AM2... Edytowane 21 Stycznia 2007 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 procesor bardzo waskim gardlem, daj znac co do sli, jak z zasilka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) max tego proce jest gdzieś miedzy 2600-2700MHz ... na 2700 nie wstawał mi do tej pory ... powalcze jeszcze z napięciami etc ale przesadzenie w oc daje tutaj odwrotne rezultaty od porządanych = spadek wydajności ... RAM jeszcze jest SINGLE CHANNEL <-- też wąskie gardło - a swoją drogą jak na 533 to śmigają na 700MHz - całkiem nieźle .... (kiedyś testowwałem brata GEIL ULTRA 2 x 1GB na 1000MHz była swobodnie zauważalna różnica w pracy nawet w windzie ...) Poprawka: 2700MHz przeszło ale walczę dalej ... Edytowane 21 Stycznia 2007 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Sprawiłem sobie coś takiego: http://www.helios-bp.pl/shop/index.php?p8179 Jak myślicie, dobry wybór? Tzn. chodzi mi o firmę :] Mam nadzieje że nadal wszystko jest to samo poza pudełkiem i naklejką? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 panowie doszedłem do wniosku że to Gigabyte DS4 gryźie się z kartą, bo potrafi chodzić w pełnym stresie 0,5godzinki bez problemów, kręci się do 640/1020 , temp ma w normie , a wywali się w gierce 3D pod przeglądarką.......i tu moje 3 typy - co kupic do tej grafy za mobo aby się na pewno nie gryzło z GTX , nie pytam na forach o płyty bo mało kto ma GF8800 więc praktyka żadna , na czym bujają wasze? moje typy to: Abit AW9D Max, 975X, DualDDR2-800, SATA2, RAID, FW, 2xGBLAN, ATX Core2 - 737 pln Asus P5B Deluxe, P965, DualDDR2-800, SATA2, RAID, 2xGBLAN, FW, ATX, Core2 - 685 pln Asus P5N32-E nForce680SLI, DualDDR2-800, SATA2, RAID, 2xGBLAN, FW, ATX - 849 pln Co z tego wybrać , OC c2D grafy i ramu aby ładnie śmigało . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 IMO odpowiedzi znajdziesz po rozejrzeniu się po naszym forum. Jeżeli zamierzasz mieć SLI - wybór masz dość prosty. Jeżeli nie - ja kupiłbym coś dojrzałego jak P5B, nF680i nie jest takie złote. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 panowie mam jedno pytanie (proszę nie odbierajcie tego jak atak) - czy na dzień dzisiejszy są już dopracowane sterowniki, które pozwalają na grę w to co nie działało po premierze i zapobiegają spadkom płynności czy raczej za wiele od premiery się nie zmieniło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Siemq Mam pytanie. Wszyscy maja na swoich 88gtx ten generator impulsów z tym skokiem o 27MHz? Czy to tylko na nieORT: ORT: ORT: kturych egzemplarzach. Bo mnie to zdeka wkurza. Zaraz wezme wymusze skok o 1 mhz tylko jeszcze nie wiem jak :P Na każdej karcie tak jest , chyba że zmienisz kwarc na karcie co spowoduje obniżenie taktów wszystkich jednostek(shader , rop). Jeżeli chcesz mieć skok co 1-2mhz to musiałbyś zrównać taktowania shader i rop , muszą pracować synchronicznie.Taki trik nie ma sensu , bo wydajność wyrażnie spadnie. Jak ktoś będzie chciał sobie to sprawdzić , to zrobi to za pomocą najnowszego nibitora 3.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ale ani 575 ani 900 nie jest podzielne przez 27 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Nie muszą być podzielne to jest tylko refencyjny zegar 27mhz na kwarcu , a to jest generator VCO czyli zmieniasz częstotliwość napięciem , do tego dochodzą powielacze. Na pamięci jest skok 3-6mhz , a na gpu jak shader i rop pracują asynchronicznie to skok jest w granicach 27mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ...i pewnie dlatego karta jest taktowana nie 575 tylko coś w rodzaju 567Mhz :D Spokojnie Panowie jak się o tym dowiedziałem też byłem w szoku :wink: U Ati ten skok jest mniejszy chyba coś w rodzaju 5-9MHz. Najlepiej o tym się przekonać zapodając monitora w RT podczas grania :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 czyli jak mam 630 i 1000 to w rzeczywistosci ile to jest? zauwazylem jak dalem 650 to po odpaleniu 3dmarka 2k5 zamiast 102 ,pisalo 106....wiec cos w tym jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ...i pewnie dlatego karta jest taktowana nie 575 tylko coś w rodzaju 567Mhz :D Spokojnie Panowie jak się o tym dowiedziałem też byłem w szoku :wink: U Ati ten skok jest mniejszy chyba coś w rodzaju 5-9MHz. Najlepiej o tym się przekonać zapodając monitora w RT podczas grania :) pozdroTak pewnie jest , jeżeli rzeczywiście generator pracuje z częstotliwością 27.0000000....mhz co jest nie możliwe. Podkręcona wersja GTX ma ropy na 621mhz, shader jak w nie podkręconym GTX. Jak ktoś zrówna zegary shader i rop będzie mógł jechać płynnie z mhz.Gdyby było kilka generatorów to taki problem by nie występował , tak jak np na płycie głównej. To jest oszczędność - ten generator jest wykorzystywany do wielu rzeczy na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Zasilacz CoolerMaster iGreen 500W dał rade 2 x 8800GTX + ze wszystkim co jest w poście #1394 Co prawda zrobił się przy tym raczej głośny niemniej jednak spisał się dzielnie :cool: Oprócz testów syntetycznych przeżył jescze NFS, CS, Warcraft'a oraz Heroes V w SLI PS. Jutro prawdopodobnie kupię Viste Home Premium i jak znajdę czas i chęci na reinstal to machne podobny test na Viście. Zobaczymy czy się coś pozmienia... Edytowane 21 Stycznia 2007 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 karta sie podkrecila 650 i 1000 ,wczesniej na powyzej 630 ,nastepowal zwis, nic nie zmienialem....tak sobie sprobowalem i przeszla 3dmarka2k3,2k5 i 2k6 , w kazdym wzrost punktow , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Skladajac nowe klocki skusilem sie pomimo wszystko na drozsza grafe i lyknalem MSI 8800GTS... Spostrzezenia po krotkiej zabawie: - zielone PCB... a mialem nadizeje na czarne, ktore dopelnialoby klimatu reszty sprzetu :D - cichy wiatrak w 2D - dziwnie scroll'owany obraz w trakcie POSTa - tak malo plynnie to idzie :blink: Nie wiem jak na innych kartach jest - jeszcze nie odpalalem innej... - nie slychac jakiegos syczenia/piszczenia nawet po OC - temp w 2D miedzy 60-70stC, podczas testow 1280x1024/aa/aniso dochodzi do ~85stC :? - dziwny restart 3DMarka06 (zawsze w tym samym miejscu :unsure: ) - oc na poziomie 650/1000 ale na razie za malo potestowalem i nie ustabilizowalem jeszcze cpu/mobo/mem wiec to moze nie jest wina gpu - grafa do wypatroszenia zostawiam na koniec B-) Posiadacze WC na 8800 gts/gtx - pokazcie prosze zdjecia jak to u was wyglada (kilka zdjec jest w watku ale to malo) Zastanawiam sie nad blokiem wodnym Innovatek lub EK - zalezy mi na zdjeciach szczegolnie tych blokow na karcie... Z tego co widze to blok Innovatek'a dla gts rozni sie od tego dla gtx GTX GTS ale gdzies tez wyczytalem, ze ta czesc aluminiowa jest demontowalna i w przypadku wersji gtx jest wieksza niz gts... czyli mozna zalozyc blok z gts na karte gtx (nie majac co prawda zakrytych wszystkich grzejacych sie ukladow) :?: Jak wyglada taka sprawa w przypadku bloku EK :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Mozna spokojnie odkrecic ta czesc w bloku Innovatek. Podobna sytuacja jest w EK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...