Star Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Ty no takie takty przy takim chlodzeniu bez V-ów i inych walow :D i sie nabijaja potem na forum z takic hnoobow jak...ja xD :D ;) Edytowane 27 Lutego 2007 przez Star Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) nie bądź już taki dokuczliwy :D chyba wszyscy wiedzą o co chodziOj chyba nie wszyscy :lol2: http://blackdragonddr.multiply.com/photos/...2Fphoto%2F9%2F1 Jak widac obnizone takty CPU, aktywne polaczenie sieciowe, outlook, tlen i jakies drobne aplikacje gdyby nie to wynik był by zapewne ~7k pkt. miałem juz wynik trosze ponad te 7k na wiecej nie pozwala mi moja platorma. BTW co takiego dziwnego jest w tym ze pamieci tak chodza :/ Pozdrawiam. Zimno!!!! *chociaż patrząc na obrazek który zapodałeś to jesteś małym kłamczuchem :lol2: Nie obraź się, ale zobacz jakie taktowanie podaję Ci RT? Właśnie takie powinieneś wpisać do sig'a :) Edytowane 27 Lutego 2007 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 ale ze tez ten procesor nie spowalnia tej karty ?? 2,7 GHz Athlon 1 rdzen.no jakby E6300 nie krecony nawqet byl to by bylo :D a taki 3 GHz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 ale zawsze mozan odpowiedziec :P :E ;) k ogolnie to chcialbym zwroci uwage na twoj sign.OMG O.O MSI GTS z RAMami wykreconymi na 2100 MHz ?! lol jakim cudem ,GTXy nawet tyle nie osiagaja.Jakie chlodzenie Vmod. Gratuluje :] dzieki wielkie ,o taka odpowiedz mi chodzilo :) Ale musze zwrocic uwage na to ze Ty masz GTX ,no chyba ze mowiles w swoim poscie o GTSie ? Oczywiście chodziło mi o GTS bo o taką karte pytałeś.....ta karta z 320 na pokładzie styknie spokojnie do grania w 1280....a cena jest już naprawde super....ja za swojego płaciłem 2360 :)teraz jest już nawet po 2100 .....240 w 1,5 miecha.....najszybsze bardziej tanieją choć wątpie aby GTX spadł niżej jak 1900.......natomiast za GTS320 nie ma co liczyć że jeszcze sporo stanieją dlatego aby się pozbyć starej grafy to ostatni moment [ za realną kase ] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) No to nie sa pamieci DDR 4212 :D:D:D tylko DDR 2106. . . Coś zle rozumuje? Jeszcze jeden screen zeby nie było ;) http://blackdragonddr.multiply.com/photos/...2Fphoto%2F9%2F2 Edytowane 27 Lutego 2007 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 No to nie sa pamieci DDR 4212 :D:D:D tylko DDR 2106. . . Coś zle rozumuje?Tak źle rozumujesz :lol2: Zobacz jaką częstotliwość (jednostką są Hz) podaję RT i taką wpisz do sig'a. Zakładam, że upierasz się aby operować Hz'ami :-P W przypadku gdy chcesz operować "odnośnikiem wydajności" jakim jest dopisek DDR możesz zostawić te 2106 ale z dopiskiem DDR, a nie MHz... Kumasz? :D Sorki za ten przydługi OT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Tak źle rozumujesz :lol2: Zobacz jaką częstotliwość (jednostką są Hz) podaję RT i taką wpisz do sig'a. Zakładam, że upierasz się aby operować Hz'ami :-P W przypadku gdy chcesz operować "odnośnikiem wydajności" jakim jest dopisek DDR możesz zostawić te 2106 ale z dopiskiem DDR, a nie MHz... Kumasz? :D Sorki za ten przydługi OT :wink:dokładnie napisz: 1058Mhz albo 2106DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Aha,l teraz widze blad, bylo tak odrazu ;) natychmiast zmieniam. Przepraszam za pomyłke. Koniec OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Te stery do XP 97.92 to straszna kaszana... Pomalu chyba zaczne wszystko na Viste przenosic... Kaszana to mało. Powiedziałbym jawny sabotaż. Tak zje... sterów dawno nie widziałem. Czasem przez nie łapię BSOD'a już przy przełączaniu profilu w GG :D . Jakbym miał być złośliwy to powiedziałbym, ze nvidia zawarła układ z MS, iż zwalą stery by ludzie w Viste wpuszczali kasę :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all15 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Jezeli ktos jest chetny to sprzedaje karte Gainward 8800gts 320mb fabrycznie nowa,folia z 36m. gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...00_gts_320mb/9/ Tutaj test 8800GTS 640 vs 320 w 1280x960 nie ma różnicy ale w wyższych rozdziałkach różnica jest ogromna :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 może się przyda :D Thermalright HR-03 Plus Feature: * A maximum of 6 heatpipes for maximum amount of heat transfer to work with any of 92mm or smaller fans for best configuration to suit your needs * Proprietary two-heatsinks-soldered-to-form-as-one design to maximize cooling capacity * 6 heatpipes soldered immensely close to heatsink fins to increase heat transfer efficiency * Two ways of mounting the cooler on video card for best space and configuration management in ATX and BTX form factor cases * Light weight and easy no-tool installation * SLI/Crossfire compatible for serious gaming enthusiasts * Cosmetically contoured design for that vanity look Dimension: L133 x W156 x H38 mm (heatsink only) Weight: 410g (heatsink only) VGA Card Compatibilities Compatible with Nvidia GeForce 8800 series video cards niezłe monstrum :D i zapewne cena również będzie niezła :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...00_gts_320mb/9/ Tutaj test 8800GTS 640 vs 320 w 1280x960 nie ma różnicy ale w wyższych rozdziałkach różnica jest ogromna :blink: Imo nie jest tak źle http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...rformancerating :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Mam pytanie do posiadaczy ASUS EN8800GTS/HTDP/640M. Kupiłem sobie tą kartę i się trochę zdziwiłem mianowicie: PCB jest zielone a nie czarne. Karta ma taktowanie Rdzeń 513 Rdzeń2 1188 Pamięć 792 (1584) Czy wy też tak macie? Wg. specyfikacji Nvidii powinno być: 500 1200 800(1600) Co wy na to i co na zielone PCB... Edytowane 1 Marca 2007 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Mam pytanie do posiadaczy ASUS EN8800GTS/HTDP/640M. Kupiłem sobie tą kartę i się trochę zdziwiłem mianowicie: PCB jest zielone a nie czarne. Karta ma taktowanie Rdzeń 513 Rdzeń2 1188 Pamięć 792 (1584) Czy wy też tak macie? Wg. specyfikacji Nvidii powinno być: 500 1200 800(1600) Co wy na to i co na zielone PCB... Zielone PCB to nic strasznego, w swoim MSI mam takie samo. Poprostu skończyły im się czarne ;) A dziwne zegary biorą się stąd, że zastosowano jeden generator o częstotliwości 27 MHz, do napędzania wszystkiego, więc taktowania muszą być jakąś wielokrotnością tej liczby. Przynajmniej na rdzeniu, w pamięciach wygląda to jakoś inaczej. Podobno uptade biosu usuwa ten problem (Sulaco twierdzi że działa :) ). Ogólnie to nie masz się czym przejmować - tak fabryka dała :) Edytowane 1 Marca 2007 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Ktoś się orientuje kiedy dokładnie ma być premiera serii 8900? Strasznie mnie kusi by kupić już teraz 88, ale wstrzymam się miesiąc/dwa jeśli będzie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Plotki głoszą że w drugiej połowie roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Plotki głoszą że może nie być 8900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Witam, moze najpierw przedstawię konfiguracje mojego kompa : Core2 Duo E6700 2,67 GHz EVGA 680i SLI DDR2 2x1024MB PC-1150 OCZ Flex CL5 5-5-18 Asus 8800 GTX 768 MB WD Caviar RE 250 GB Jestem maniakiem gier i lubie duzo grac, więc po kilku godzinach pojawia się scina obrazu nic nie mogę zrobic,... jedyne co to restart kompa. Formatowalem dysk, sprawdzalem pamięci , dysk , procka przetaktowalem na standardowe ustawienia.Sterowniki wielokrotnie przeinstalowywalem.Prosilbym o pomoc... nie wiem moze dostałem wadliwy egzemplarz karty..Nie wiem co zrobic aby naprawic tą usterkę..Więc prosze was o pomoc.Czasem pojawiają się BSODy Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Witam, moze najpierw przedstawię konfiguracje mojego kompa : Core2 Duo E6700 2,67 GHz EVGA 680i SLI DDR2 2x1024MB PC-1150 OCZ Flex CL5 5-5-18 Asus 8800 GTX 768 MB WD Caviar RE 250 GB Jestem maniakiem gier i lubie duzo grac, więc po kilku godzinach pojawia się scina obrazu nic nie mogę zrobic,... jedyne co to restart kompa. Formatowalem dysk, sprawdzalem pamięci , dysk , procka przetaktowalem na standardowe ustawienia.Sterowniki wielokrotnie przeinstalowywalem.Prosilbym o pomoc... nie wiem moze dostałem wadliwy egzemplarz karty..Nie wiem co zrobic aby naprawic tą usterkę..Więc prosze was o pomoc.Czasem pojawiają się BSODy Pozdrawiam :) Jak pod xp to raczj wina sterów. Zrób tak: 3Dmarka 06 - ustaw w opcjach AAx8 i AF na max i odchacz ''lop''.Jak ci nie wywali po 4 godzinach męczarni to na 100% stery - rozdziałka 1280 styknie.A i jeszcze jedno , odpal w tle RT z pluginem do temp C2D , przy zmianach planszy będziesz widział tempy GPU i proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 więc tak... puscilem 3Dmarka 06... po uplywie mniej wiecej 3 godzin następny zwis :/ Nic nie dało się zrobic jedyne wyjscie to restart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Może przegrzewa się karta. Ile stopni masz na GPU w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 temperatura w stresie pomiędzy 59-64 stopnie... Czyli nie jest wysoka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Witam mam szybkie pytanko ktorego GTSa brac chodzi mi o wersje 640mb i 320 tzn ktore maja podniesione napiecie na memkach jak gtx byly takie chyba bfg jak sie myle to mnie poprawcie ktorego brac ???? pozdrawiam ?????? Edytowane 2 Marca 2007 przez storm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 temperatura w stresie pomiędzy 59-64 stopnie... Czyli nie jest wysoka. No to nie za duzo. Ja ma w idle 60:/ I sie oto martwie narazie zanotowalem na moim BFG 8800GTS 320MB OC przy stresie 78 stopni C. Ale jeszcze go nie wygzalem takze wszytsko przed moim 8800GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 kurde, juz wszystkiego probowalem... W sumie jestem bezradny w tym temacie, nie wiem moze dostalem wadliwy egzemplarz? kompletnie nie mam pomyslu jak zaradzic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 IMHO problemem są te tragiczne stery pod XP. Moja rada - jeśli masz dojście do Visty, sprawdź tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 no niestety nie mam dojscia... jedyne co mi zostało to czekac na nowe stery :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Jak po kilku godzinach to tragedii nie ma, to czym ty chlodzisz ze masz 60 stopni w stresie? tyle to powinna miec w idle. A zasilacz jaki? Pozostaje ci po prostu sprawdzic karte na innym kompie Stery tragiczne nie sa, ja tam zwisow zadnych nie mam. A moze poszukaj nowszego biosu do grafy, ja do swojej wgralem nowszy Edytowane 2 Marca 2007 przez mmmaaarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 no niestety nie mam dojscia... jedyne co mi zostało to czekac na nowe stery :PA włączyłeś w 3Dmarku antializing 8x w opcjach ? jak masz możliwośc to go na 1600 jeszcze zapuść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...