bryce Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 .......... Jakim programem mozna sprawdzić ile dokladnie karta ma ramu? Stałem sie posiadaczem 8800 gts 320mb ale wszystkie programy..... riva tuner..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Sprawdzałem riva tunerem pokazuje 640MB. Na pudełku i na karcie są naklejki gdzie napisane na nich jest 320MB. Może sterowniki wykrywają ja jako gforca 8800 gts z 640mb a tak naprawde ma 320mb. Sam już nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Sprawdzałem riva tunerem pokazuje 640MB. Na pudełku i na karcie są naklejki gdzie napisane na nich jest 320MB. Może sterowniki wykrywają ja jako gforca 8800 gts z 640mb a tak naprawde ma 320mb. Sam już nie wiem.to masz problem z głow, znajdź nowe stery ;) bo u mnie pokazuje normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 to masz problem z głow, znajdź nowe stery ;) bo u mnie pokazuje normalnieW tym problem że próbowałem już różnych sterów teraz mam najnowsze oficjalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Sprawdzałem riva tunerem pokazuje 640MB. Na pudełku i na karcie są naklejki gdzie napisane na nich jest 320MB. Może sterowniki wykrywają ja jako gforca 8800 gts z 640mb a tak naprawde ma 320mb. Sam już nie wiem.Może masz farta i pomylili grafy....zobacz czy numer seryjny na naklejce na pudełku jest taki sam jak na karcie na naklejce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Kurde... zadnego sposobu nie znalazlem na poprawe tego mojego problemu... poczekam na nowe stery jezeli będą... a jezeli to nie pomoze to daje karte na gwarancje.Karta za 2300 zł nie powinna miec takich problemow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kissiel Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 A ja mam problem z eVGA 8800gts 320M acs3... Niezależnie jakich bym częstotliwości nie ustawił na pamiątkach w programach do o/c (RT 2.0F, AT0.26, nTune) karta chodzi tak samo, co więcej, RT raportuje stałą częstotliwość - 839mhz... czyżby jakiś lock? sprawdzałem na drv od eVGA z płyty i 97.92 ma ktoś jakieś propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 A ja mam problem z eVGA 8800gts 320M acs3... Niezależnie jakich bym częstotliwości nie ustawił na pamiątkach w programach do o/c (RT 2.0F, AT0.26, nTune) karta chodzi tak samo, co więcej, RT raportuje stałą częstotliwość - 839mhz... czyżby jakiś lock? sprawdzałem na drv od eVGA z płyty i 97.92 ma ktoś jakieś propozycje? zainstaluj oprogramowanie na płytce i tam będzie coś takiego " Panel sterowania NVIDIA " tam jest zakłądka do sterowania grafą tym sobie pokręć.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kissiel Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Jeśli chodzi Ci o instalowanie driverów Z płytki, to tak jak pisałem w poprzednim poście na nim też sprawdzałem, poza tym, jeśli chodzi Ci o narzędzie nVidii do podnoszenia zegarów, to również napisałem, że ntune też nie zmieniał memclocka... Jeśli natomiast pod słowem "oprogramowanie" miałeś na myśli dostarczony przez evga soft do podkręcania, to byłbym wdzięczny jakbyś był bardziej precyzyjny i podał chociaż jego nazwę, bo na płycie jest driver, reader, reschanger i trialowy soft... a tym "sobie nie pokręcę" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Pojawiły sie nowe beta stery do serii 8800 - ForceWare Vista 101.41. Wiecje na: http://guru3d.com/ U mnie te stery wieszaja odtwarzanie filmow (sterownik video zatrzymal sie i zostal zrestartowany.....) jesli odtwarzam cos WMP (innym nie testowalem). Pozniej gdy probuje odpalic TV DVB komp sie wiesza. Wrocilem wiec do 100.65 @Kissiel sprobuj AtiTool 27 beta 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kissiel Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 chyba coś nie tak :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 U mnie te stery wieszaja odtwarzanie filmow (sterownik video zatrzymal sie i zostal zrestartowany.....) jesli odtwarzam cos WMP (innym nie testowalem). Pozniej gdy probuje odpalic TV DVB komp sie wiesza. Wrocilem wiec do 100.65 Cos masz skopane w systemie. U mnie dziala wszystko ok. A jakie masz kodeki do odtwarzania filmów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 A ja mam pytanko. Jakim programem mozna sprawdzić ile dokladnie karta ma ramu? Stałem sie posiadaczem 8800 gts 320mb ale wszystkie programy tj. zakladka od sterowników, everest, podaja mi ze mam 640mb troche to dziwne. Karta jest firmy BFG. mam zainstalowane sterowniki ExtremeG 97.92. Dziękuję za pomoc. Zmieniłem sterowniki na oficjalne i jest to samo 640MB. Mógłby ktoś z posiadaczy 8800 gts 320MB sprawdzić ile mu pokazuje pamieci zakładka sterowników lub jakis inny program. Dzieki wielkie. A czy po wlaczeniu kompa i przed ladowaniem systemu - nie pokazuje Ci ile masz pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all15 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) klikasz Prawy klawisz myszy--->ustawienia--->zaawansowane---->karta i tam bedzie napisane ile ma ramu grafika. Powinno byc 320mb, jak jest wiecej to masz farta :) Edytowane 5 Marca 2007 przez all15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 klikasz Prawy klawisz myszy--->ustawienia--->zaawansowane---->karta i tam bedzie napisane ile ma ramu grafika. Powinno byc 320mb, jak jest wiecej to masz farta :)No mi się też wydaje że kolega ma farta , bo tyle progsów aby się myliło , łącznie ze sterami - mało prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Cos masz skopane w systemie. U mnie dziala wszystko ok. A jakie masz kodeki do odtwarzania filmów?K-lite. To sa jedyne stery, ktore sprawiaja mi takie problemy nie liczac tego, ze minimalnie spadla wydajnosc 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 ...a to ci dopiero :lol2: http://forums.vr-zone.com/showthread.php?p...571#post3351571 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) Hmm moze to bedzie cos takiego jak 7900GTO? :rolleyes: rozmarzyłem sie :D Edytowane 5 Marca 2007 przez MaZZeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 A ja mam pytanko. Jakim programem mozna sprawdzić ile dokladnie karta ma ramu? Stałem sie posiadaczem 8800 gts 320mb ale wszystkie programy tj. zakladka od sterowników, everest, podaja mi ze mam 640mb troche to dziwne. Karta jest firmy BFG. mam zainstalowane sterowniki ExtremeG 97.92. Dziękuję za pomoc. Zmieniłem sterowniki na oficjalne i jest to samo 640MB. Mógłby ktoś z posiadaczy 8800 gts 320MB sprawdzić ile mu pokazuje pamieci zakładka sterowników lub jakis inny program. Dzieki wielkie. Najprosciej sprawdzic ile masz ramu na grafice to przy wlanczaniu kompa (najpierw wlancz monitor) pokaze ci sie w gornym lewym rogu przez chwile dane grafiki czyli pamiec, bios i takie tam. Moze ci sie nie udac za pierwszym razem bo pokazuje dosc szybko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Na poczatku jak botuje nic mi sie nie pojawia, sprawdzalem programem NIbitor i bios mam z 4 stycznia, czyli w sumie jeszcze 320 nie bylo. Zainstalowalem równiesz Viste i tam mi pokazuje równiesz 640MB, czyli chyba miałem farta :). Dzięki za pomoc Moze czas na so.pwn.pl :?: //Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Na poczatku jak botuje nic mi sie nie pojawia, sprawdzalem programem NIbitor i bios mam z 4 stycznia, czyli w sumie jeszcze 320 nie bylo. Zainstalowalem równiesz Viste i tam mi pokazuje równiesz 640MB, czyli chyba miałem farta :). Dzięki za pomocNo to gratulacje :) 400 w kieszeni...heheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Kurka - mam problem z kartą. NMie wykrywa mi poarametrów karty, ani w zakladce sterowników, ani Riva Tuner - nigdzie. Nie mogę również uruchomić 3DMarków. Czy trzeba coś dodatkowo instalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Kurka - mam problem z kartą. NMie wykrywa mi poarametrów karty, ani w zakladce sterowników, ani Riva Tuner - nigdzie. Nie mogę również uruchomić 3DMarków. Czy trzeba coś dodatkowo instalować? Nie...nic nie trzeba.....a odinstalowywałeś poprzednie stery....po starej karcie...tu moze być problem....problem raczej po stronie systemu....a gry chodzą ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Nie...nic nie trzeba.....a odinstalowywałeś poprzednie stery....po starej karcie...tu moze być problem....problem raczej po stronie systemu....a gry chodzą ok?Systrem dopiero postawiony, gier jeszcze nie instalowałem. Udało mi się odpalić smarka - źle zainstalowałem, ale dalej nie pokazuje ustawień karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Systrem dopiero postawiony, gier jeszcze nie instalowałem. Udało mi się odpalić smarka - źle zainstalowałem, ale dalej nie pokazuje ustawień karty. jaki system , jakie stery , jaki RT [ wersja ]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 jaki system , jakie stery , jaki RT [ wersja ]? System XP, stery 97.92 i RT 2.0 16 POza tym powinno wykryć to w zakładce sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 System XP, stery 97.92 i RT 2.0 16 POza tym powinno wykryć to w zakładce sterów. Ściągnij RT 2.0FR [ finalną ] i wtedy oblukaj.. np z www.guru3d.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Ściągnij RT 2.0FR [ finalną ] i wtedy oblukaj.. np z www.guru3d.com Ok Dzięki wielkie - działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Czy jeśli włożę 8800gts do mojego zestawu, to zasilacz wyrobi? Mogę taką pożyczyć, żeby ją przetestować, ale nie mogę ryzykować jakiejkolwiek usterki. Edytowane 7 Marca 2007 przez Arti_S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 niestety będzie o wiele za słaby :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...