Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj sie pobawilem troche, i 660/2000 sprawdzone, 10800 w 06 :)

nie dotykalem % chlodzenia, warto?

z kąd bierzecie te cyferki na GPU ?? ,looknij w Rive Tuner a hardware monitoring powie prawdę ;-)

proponuję podawanie taktowania całej serii 8800 tylko na podstawie RT ---> hardware monitoring :wink:

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta MEM 2000 :lol: max to z 1200 i to przy chłodzeniu jakimś ekstremalnym :blink:

To dlaczego na pudełku mojego Gigabyta jest napisane że pamięci są taktowane z częstotliwością 1800 MHz i taki opis też podają sklepy. Nie każdy musi wiedzieć że to jest efektywne, bo tak naprawdę są taktowane 900MHz. Trochę się czepiacie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dlaczego na pudełku mojego Gigabyta jest napisane że pamięci są taktowane z częstotliwością 1800 MHz i taki opis też podają sklepy. Nie każdy musi wiedzieć że to jest efektywne, bo tak naprawdę są taktowane 900MHz. Trochę się czepiacie :)

Bo to Panie marketing :D

Ale mniejsza o to :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta MEM 2000 :lol: max to z 1200 i to przy chłodzeniu jakimś ekstremalnym :blink:

ati toolem krece, rdzen na 660, to norma, pamieci na 1000, przeciez to idzie x2...

hans jak nie wiedziales o co chodzi to wspolczuje :e jesli wiedziales, to po prostu czepiasz sie 8)

Bo to Panie marketing :D

Ale mniejsza o to :D

rofl, pamieci jak krecisz to tez podajesz fsb? oj sor, wlasnie looknalem na twoj sig ;)

z kąd bierzecie te cyferki na GPU ?? ,looknij w Rive Tuner a hardware monitoring powie prawdę ;-)

proponuję podawanie taktowania całej serii 8800 tylko na podstawie RT ---> hardware monitoring :wink:

masz na mysli shadery?

Edytowane przez -mess-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ati toolem krece, rdzen na 660, to norma, pamieci na 1000, przeciez to idzie x2...

hans jak nie wiedziales o co chodzi to wspolczuje :e jesli wiedziales, to po prostu czepiasz sie 8)

rofl, pamieci jak krecisz to tez podajesz fsb? oj sor, wlasnie looknalem na twoj sig ;)

masz na mysli shadery?

Tak podaje FSB :blink: , ale nie ważne już :D ważne że karta śmiga :D

No tu jest 450 :D :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-mess-

jeżeli już ktoś pisze że 650 ,640 lub 660 MHz na rdzeniu to mija sie z prawda .Atitool na chama ustawia życzenie właściciela ale już RT pokazuje faktyczne taktowania .Odpal RT i pomachaj suwakami w AtiTool ,

przykład:

-ustawiam w AT 616 i mam faktycznie 612 (RT)

-ustawiam w AT 618 i mam faktycznie już 625 w (RT)

podobnie sprawa sie ma z pamieciami

dlatego prośba nie patrzcie na odczyt i suwaczki w AT bo to tylko pobożne życzenia

zresztą Weelkoo świetnie to wyjaśnił tu:

http://www.frazpc.pl/artykuly/522/3xGEFORC...OXCONN/oraz/XFX

biega o generator PLL

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-mess-

jeżeli już ktoś pisze że 650 ,640 lub 660 MHz na rdzeniu to mija sie z prawda .Atitool na chama ustawia życzenie właściciela ale już RT pokazuje faktyczne taktowania .Odpal RT i pomachaj suwakami w AtiTool ,

przykład:

dlatego prośba nie patrzcie na odczyt i suwaczki w AT bo to tylko pobożne życzenia

biega o generator PLL

ok, dzisiaj stestuje 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe stery pod viste:

101.70 32bit

101.70 64bit

Nie rozumiem! Co to za stery? Przecież nie oficjalne, na oficjalnej stronie ciągle nie ma nowych. Kto jest ich twórcą? Można je bez ryzyka ściągać? Myślałem, że tylko producent robi sterowniki do swoich kart......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem! Co to za stery? Przecież nie oficjalne, na oficjalnej stronie ciągle nie ma nowych. Kto jest ich twórcą? Można je bez ryzyka ściągać? Myślałem, że tylko producent robi sterowniki do swoich kart......

to mało wiesz...

mozna smialo sciagac i instalowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-mess-

przykład:

biega o generator PLL

Dołączona grafika

hmmm o to chodzilo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz na mysli shadery?

Na 8800GTS dość ciężko jest osiągnąć takty powyżej 648 MHz na rdzeniu, bo kolejny skok generatora PLL to już 675 MHz. Taki wynik to już rzadkość. Więc wszystkie wyniki typu 650 czy 660 MHz to realne 648 MHz. Poczytaj arta Weelka na frazie to zrozumiesz. Edytowane przez SzperSon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema testowaliście sterowniki NGO optymalizer ?? bo z tego co widze dają niezłego kopa ... Z 8800GTS 320 mb na taktach 611 / 2020 i procku 3600+x2 2600 mhz ... wycisłem 29500 ptk w 3dmarku 2003 ... a patrząc po forum to wyniki na tym poziomie tylko z Core 2 Duo widze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hauturnik

Hmm... a ja jak zwykle mam szczęście do graf :D Jak chodziła poprzednia grafa można się przekonać przeglądając wątek o 78GT :mur: To teraz wyrwałem jeszcze lepszego chwasta :D Grafa to BFG wersja OC :lol2: OC jak ch** :lol2: Jak suszara chodzi na 60% to o/c nie istnieje, dopiero jak zacznę suszyć na 100% to rdzeń idzie na 621MHz :blink: Hmm to jest osiągnięcie :D Aaaa bym zapomniał o/c pamięci... tego po prostu NIE MA :mur: Nawet jak suszara chodzi na 100% to pamięci nie idą nawet na 850MHz :D No nic nie ma co płakać, bo i tak gram na razie w 3dm06 :wink:

BTW. w sumie to dobrze, że głównie tej grafie daje kopa o/c rdzenia :) pozdro

ile zlodziszy wybuliles cos kulawy egzemplarz ci sie trafil padaka :mur:

ciekawe dlaczego nikt z forum jeszcze nie zdecydowal sie na najtanszego palita 8800 gts 320 za 1055zl z wysylka w koncu wiekszosc to i tak referencyjne karty takie samo chlodzenie tyle ze przyczepiona nalepka producenta inny kartonik

Edytowane przez hauturnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nie narzekam na bfg kreci sie ok

a jak sprawdzasz arty ati tool to wez to gie wywal, mi przy mem 1800 i rdzeniu 600 sypał jak głupi a w innych aplikacjach i grach przy obecnych taktach jest wszystko ok, czyli ati tool jest jakis zryty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi