konio68 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 ...a tak zapytam, posiadacie swoje kochane 8800gts, czy jest miedzy nimi jakaś znacząca różnica, bo wybierając sugeruję się też poniekąd łatwiejszą i korzystniejszą jej sprzedażą w przyszłości. Asus - wiadomo, dostał wyróżnienie, Gainward - coraz mniej znacząca i wyróżniająca się swoim prestiżem firma..... obie są na podobnym pułapie cenowym, należącym do najtańszych obecnie na rynku.Z tych dwóch Asus....gainward na psy zszedł ze 2 lata temu ...Asusa potem chyba lepiej puścisz...ja np jestem wierny leadtekowi od 5 lat...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Jeżeli jest to nowszy chieftec z podwójną linią 12v to bym zaryzykował, tylko na pierwsze uruchomienie procesor odkręć [; Spalić się nie spali, bo ma zabezpieczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Jeżeli jest to nowszy chieftec z podwójną linią 12v to bym zaryzykował, tylko na pierwsze uruchomienie procesor odkręć [; Spalić się nie spali, bo ma zabezpieczenia.Niestety. jest to stary Chieftec HPC420-302DF z pojedyńczą linią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Mialem identyczna karte (inna firma) + Szef 360-302. Grafike lekko podkrecilem :), nic nie wybuchlo ;). Na dluzsza prace oczywiscie zmien zasilacz - jesli tylko chcesz sprawdzic - to rob to smialo, najwyzej komp Ci sie nie wlaczy/zresetuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 czy chieftec 450W wystarczy do 8800 640MB , +amd x2 3600@5000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Z tych dwóch Asus....gainward na psy zszedł ze 2 lata temu ...Asusa potem chyba lepiej puścisz...ja np jestem wierny leadtekowi od 5 lat...... No włąśnie.....ja nie ukrywam że od 6600gt jestem/byłem wiernym galaxy i tez nigdy się nie zawiodłem. Każda z firm z reguły wypuszcza w jakiejś serii hita, jak w 7900GS włąśnie galaxy i palit....wiadomo ,że jescze wcześnie na 8800gts by znaleźć rodzynka jak tak naprawdę dopiero raczkują. Wyczytałem gdzieś ,że mają pozmieniać pamięci i rdzenie na mniej prądożerne, ale znów czekać - nie wiem czy jest sens. Cena nie jest jakoś zaporowa, a nim wcześniej sprzedam swojego 7900gs tym mniej stracę i jest szansa po małych kosztach wymienić na coś lepszego. ....a niestety wpadłem już w głupi / niegłupi nawyk wymiany podzespołów średnio co 0,5 roku (ostatnio w październiku) i wcale tak duzo sie nie dokłada biorąc po cenach hurtowych sprzedając po detalicznych i odliczając jeszce nasz zabójczy podatek. Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez erosito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Jak wróce dzisiaj z pracy to zaryzykuje i podepne ją. Moze nic sie nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Sam właśnie przymierzam sie do zakupu grafy, była opcja x1950xt, ale wole trochę dołożyć i mies spokój na dluzej: Mam trzech faworytow, który waszym zdaniem będzie najlepszym rozwiązaniem ? GeForce 8800 GTS Leadtek320MB click GeForce 8800 GTS EVGA 320MB click GeForce 8800 GTS OC BFG 320MB click Zależny mi głównie na kulturze pracy i o względnej ciszy ... :D Przy okazji czy mój egzotyczny zasilacz da rade .... click Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Chyba GeForce 8800 GTS Leadtek 320MB TV & 2x DVI (PCI-E). Ma zmienione chlodzenie na nowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja drugi raz wybrałbym BFG. Karta jest ok a gratis dostajemy miłe dodatki typu rozmaite naklejki, koszulkę (Nie jakaś jednorazowa ścierka tylko Fruit The Loom to już gratis za ~60zł ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja drugi raz wybrałbym BFG. Karta jest ok a gratis dostajemy miłe dodatki typu rozmaite naklejki, koszulkę (Nie jakaś jednorazowa ścierka tylko Fruit The Loom to już gratis za ~60zł ;) ) A jak sie sprawia GeForce 8800 GTS Gigabyte 320MB ... Dostępna w sklepie od reki ... click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 A jak sie sprawia GeForce 8800 GTS Gigabyte 320MB ... Dostępna w sklepie od reki ... click wersja 640 wyglada identycznie, i sprawuje sie swietnie, wyniki w kreceniu imho bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Geforce 8800 ULTRA ciekawie się nasz maluch prezentuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 przypomina mi ati r600 oem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Zależny mi głównie na kulturze pracy i o względnej ciszy ... :DPod tym względem wszystkie są sobie równe. Przy wyborze unikałbym firm, które prowadzą fabryczną selekcję. Od siebie polecę firmę, gigabyte nigdy ich karty mnie nie zawiodły. Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Geforce 8800 ULTRA ciekawie się nasz maluch prezentuje :) pięknosc :D zakochałem się <3 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 PCB czarne, a ten wiatraczek to jeszcze bardziej wystaje. U mnie na P5b-e to by już TV i X-FI nie weszło na mobo... masakra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Sterowniki 158.18 - nie wiem czy ktoś już o tym pisał - a ja znalazłem to przez przypadek :gitarzysta: Domyślnie było włączone: Odznaczenie i zaznaczenie daje taki monit: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Sterowniki 158.18 - nie wiem czy ktoś już o tym pisał - a ja znalazłem to przez przypadek :gitarzysta: Domyślnie było włączone: Odznaczenie i zaznaczenie daje taki monit: jak ty w to weszłeś , ja mam w zaawansowanych to co w innych :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No to ile ta krowa ma długości? 30 cm? <_< Wypuszczają jakiegoś odgrzewanego kotleta, który nie dość że większy i bedzie pobierać dużo prądu, to wcale duzo szybszy od gtx'a nie będzie. Już niech pracują na 8900, a nie nad czyms takim :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No to ile ta krowa ma długości? 30 cm? <_< Wypuszczają jakiegoś odgrzewanego kotleta, który nie dość że większy i bedzie pobierać dużo prądu, to wcale duzo szybszy od gtx'a nie będzie. Już niech pracują na 8900, a nie nad czyms takim :angry: No co ty on widać ma długośc GTXa tylko chłodzenie leci też na tył na układy zasilania i jest wyższe pewno i głosniejsze.... pewnie v GPU podnieśli i memeki selekty zmodyfikowany biosik i jest ultra........a wydajnośc myśle będzie max 10% lepsza od GTxa puszczonego delikatnie bez modów na 650/100.....więc szkoda kasy ...no chyba że mają asa w rękawie i zamiast 128 jednostek będzie miał 160 ,jak podawali z targów Cebita przeciek o G80 ze 160 jednostkami... wtedy byłby to smok 30% jak w morde strzelił.... zresztą cena 999 $ to przesada lepiej 2 GTXy kupić i w SLI postawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Moze teraz ktoś mi pomoże... Zaryzykowałem i odpaliłem w końcu grafe na Chiefie. I o dziwo komp sie uruchomił i wszystko gra... poza jednym. Miałem stery dla 7900GT odinstalowałem je i ściągnąłem z neta najnowsze dla 8800. I problem w tym że po zainstalowaniu tych nowych nie potarafie za chiny ustawić rozdzielczości 1440x900 (mam 19 panorame). Znaczy sie ustawić sie da ale obraz jest wyswietlany jaby karta dawała sygnał 1280x1024... Widać efekty "interpolacji". Zamazane literki, nierówne ramki... Poradźcie coś, bo kolejna reinstalka windy mi sie nie uśmiecha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Hmmmm ktora zatem karta standardowo sie najlepiej kreci ASUS, GIGABYTE , MSI , WINFAST LEADTEK ? BFG 640 mozna kupic za 1370zl standardowo ma 570 z tego co wiem , tylko obawiam sie czy ten standard to nie jest max co si edalo wyciagnac z tej karty i wiecej stabilnie ni rusz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 jak ty w to weszłeś , ja mam w zaawansowanych to co w innych :( Normalnie :) Vista x64 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Hmmmm ktora zatem karta standardowo sie najlepiej kreci ASUS, GIGABYTE , MSI , WINFAST LEADTEK ? BFG 640 mozna kupic za 1370zl standardowo ma 570 z tego co wiem , tylko obawiam sie czy ten standard to nie jest max co si edalo wyciagnac z tej karty i wiecej stabilnie ni rusz ?Koleś, jesteś na forum od 2004r. i nadal nie wiesz, że każda karta kręci się inaczej? Kup to co najtańsze ew. z najbardziej odpowiadającym Ci wyposażeniem i grami. Olej karty podkręcane firmowo, to lep dla noobów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Wyszło nowe NVIDIA nTune 5.05.38.00 (4/27/07). http://us.download.nvidia.com/Windows/nFor...ternational.exe Działa podkrecanie 8800GTX pod Vista 64. Brak jest przynajmniej u mnie "Znajdź optymalne" i "Sprawdź" - przy zegarach do kręcenia. Zrobiłem szybki test na 3Dmarku 3006 na Viscie 64, stery 158.18, 6600@3200, pamieci 4 x 1 GB 800Mhz Cl4, 8800GTX EVGA 644/1013 co dało wynik 11991. Czyli niezle. Zmiany w programie. Version 5.05.38.00 1. Fixed issue in which the NVMonitor link in nTune was broken under Windows Vista. 2. Fixed sluggish refresh of Adjust Motherboard Settings page. Version 5.05.36.00 1. Fixed issue in which the color indicators for the NVMonitor performance items were not visible. 2. Fixed issue in which closing the OGL benchmark window during auto-tuning caused the application to crash. 3. Fixed issue in which during auto-tuning, the service may fail to return on a restart and the tuning will not complete. Version 5.05.35.00 1. Update Release configurations such that they include the MSI and installer engine updates as part of the setup.exe. This is to avoid the internet check. 2. Fixed issue in which the Dynamic BIOS Access page would not have values shown in the menu items. 3. Fixed issue in which radio control buttons on the GPU clock control page were not working with non-English language packs installed. Version 5.05.33.00 1. Fixed issue in which the GPU clock reported was not correct after a resolution change. 2. Removed Find Optimal button on the GPU Settings page. 3. Aligned the color bars of all LED zones. 4. Fixed issue in which the EULA page would not display with newer NVIDIA Control Panel versions installed. Version 5.05.29.00 1. Added new support for 650i motherboards 2. Fixed that performance counter may fail on the initial read and resulting in 0% report. This is for CPU, Disk and Networking. Version 5.05.28.00 1. Disable the network performance report if there is no NV adapter found 2. Ported embedded INI file in SBIOS ROM feature. 3. Added 64-bit runtime DLL to avoid installer error under 64-bit vista. 4. Fixed bug that memory speed showed 0 when FSB was set to 1500Mhz with Intel E6800 2.93GHz Version 5.05.27.00 1. Addressed issues with GPU overclocking while autotuning under Windows Vista. Note: Some GPU cards may not support autotuning under Windows Vista until a future driver release. These cards may still be manually overclocked. 2. Fixed absence of some monitoring functions under Windows XP64 Version 5.05.26.00 1. Fixed FSB calculations for higher Intel CPU frequencies to allow more overclocking margins on 680i motherboards. 2. Added support to allow nTune and NVMonitor to properly function under Windows Vista in an UAP environment. PS. N stronie Nvidii pojawily sie stery 158.18 WHQL. Aktualizacja, 23 kwietnia 2007: Występuje problem przy próbie uruchomienia trybu NVIDIA SLI przy wykorzystaniu sterowników w wersji międzynarodowej. Jeśli funkcja ta nie może być uruchomiona, prosimy o pobranie i instalację sterownika w wersji angielskiej (U.S. English). Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Normalnie :) Vista x64 ?Lama ze mnie , masz Ntune zainstalowane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Aktualizacja, 23 kwietnia 2007: Występuje problem przy próbie uruchomienia trybu NVIDIA SLI przy wykorzystaniu sterowników w wersji międzynarodowej. Jeśli funkcja ta nie może być uruchomiona, prosimy o pobranie i instalację sterownika w wersji angielskiej (U.S. English). A i owszem - u mnie nie chciało się włączć... i się jakoś samo włączyło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Może tu ktoś się pokusi o sprawdzenie tego. Wczoraj dałem to w temacie o dx10 w dziale "podstawowe zagadnienia" ale tam zostało zdaje się niezauważone. http://alkyproject.blogspot.com/ Wrzucam tu ze względu na 8800 i wielu jej użytkowników, którzy być może pracują jeszcze na ikspeku. Przyznaję bez bicia, że sam tego nie sprawdziłem ale liczę, że ktoś może przetestować i porównać jakość i prędkość działania na obu systemach. Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Pod tym względem wszystkie są sobie równe. Przy wyborze unikałbym firm, które prowadzą fabryczną selekcję. Od siebie polecę firmę, gigabyte nigdy ich karty mnie nie zawiodły. Dziś gadałem z ziomkiem który pracuje w serwisie dużego poznańskiego sklepu (info na priv) I polecił mi grafy Gigabyte, które za z tego co mówił są najmniej awaryjne i nie ma większych problemów w razie W z reklamacja Wiec mój wybór to GeForce 8800 GTS Gigabyte 320MB Chyba ze ktoś z was ma inne informacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...