Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś robił już pencilmody dla gpu i mem :?:

ja mam zrobionego moda na moim gts 640 jako ze karta wogole kiepawo sie kreci max 660 real 648MHz i to na wodzie po zrobieniu moda na gpu max stable 700Mhz real 700Mhz :) przy npaieciu 1,45V wyzsze napiecie nic nie zmienia jezeli chodzi o oc a jezeli chodzi o pencilmoda na pamiatki nie robilem ale moze dzis lub jutro zrobie :)

pozdrawiam storm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem że pencil mod niewiele/nic nie daje na 8800GTX bo i tak opór jest tak niski że ołówek za bardzo przewodnictwa nie poprawia.

Zapytajcie Devilka - on robił mody.

Pochwalę się swoimi osiągami w 3DMark 2006. Karta niestety tylko 675 rdzeń i 1000 pamięci - ale jak założę blok... może będzie lepiej...

EDIT:

Tu link ze zdjęciami do normalnego Vmoda: http://www.dzikie.net/index.php?art=88gtxmods

post-106588-1178996194_thumb.jpg

Edytowane przez Piterix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam zrobionego moda na moim gts 640 jako ze karta wogole kiepawo sie kreci max 660 real 648MHz i to na wodzie po zrobieniu moda na gpu max stable 700Mhz real 700Mhz :) przy npaieciu 1,45V wyzsze napiecie nic nie zmienia jezeli chodzi o oc a jezeli chodzi o pencilmoda na pamiatki nie robilem ale moze dzis lub jutro zrobie :)

pozdrawiam storm :)

Ale na gpu masz hard moda czy pencil-mod'a :?: ;)

I to samo pytanie odnośnie memek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyszedł mój 8800 i odrazu świeży sys ;)

Ale jest coś nie tak, najnowsze oficjalne stery ale obraz przy natywnej rozdziałce (1440x900) jest nieostry tak jakbym dał jakieś 1024x768, ale znowu jak ustawie 1280x1024 to obraz jest ostry, wtf :?:

próbowałem ten myk z wył kompa i monitora a potem wł monitora jak win sie załaduje ale to samo :mur:

edit:Podłączyłem LCD po analogu i jest ok O.O

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyszedł mój 8800 i odrazu świeży sys ;)

Ale jest coś nie tak, najnowsze oficjalne stery ale obraz przy natywnej rozdziałce (1440x900) jest nieostry tak jakbym dał jakieś 1024x768, ale znowu jak ustawie 1280x1024 to obraz jest ostry, wtf :?:

próbowałem ten myk z wył kompa i monitora a potem wł monitora jak win sie załaduje ale to samo :mur:

edit:Podłączyłem LCD po analogu i jest ok O.O

Pare postów wcześniej dałem rozwiązanie tego problemu.

Miałem dokładnie to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc pomogło :D

btw takie pare postów to nie było ;)

proponowałbym dać to do FAQ'a

jeszcze raz daje link http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t27107.html

No może nie pare ale parenaście. :D

Faktycznie to by sie zdało wrzucić do FAQ - niestety nie wiem jak to zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna przewaga ŚVisty nad XP to ta że na XP te cos nie ruszy

:wink:

p.s.

zatwardziały XP-kowiec :)

Ruszy demo bedzie obslugiwało DX9 pod XP , pod Vistą na kartach z DX9 a na G80 i HD2900 pod Vistą w DX10.

Zreszta ja juz na Viście jade od samego poczatku i zdecydowanie ją wole od XP , różnicy w wydajności w grach brak a nawet pod Vistą jest lepiej czasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmm nie slyszalem zeby byl na gpu na mem jest daj linka jak masz >>> :)

\

pozdr :)

http://www.overclocking-masters.com/forum/...00GTS,t4491.htm

Z jednego źródła wiem że nie działa, ale wolałbym żeby jedank działał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanko, ze tak powiem, referencyjne.

Sprzęt jak w podpisie, jeszcze nie goniony, i 3Dsmark2006 wykazuje na default 8700 pkt. Zastanawiam sie, czy to dobra (tzn.prawidlowa dla tego procka) wartość.

Any hints?

Chyba coś mało u mnie na tym co jest w podpisie mam 9300 ( oczywiście karta nie ganiania bo już po OC wychodzi 10607 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Kto z Was to widzial ?? Powiem krotko - lol :P Szkoda, mialem ciche nadzieje, ze podkrecone 8600gt cos pokaza. Mylilem sie :( Chociaz to testy w 1280x960 aax4 ale sam fakt. Teraz sie tylko ciesze, ze mam 8800gtsa

Edytowane przez laeskrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Sprzęt jak w podpisie, jeszcze nie goniony, i 3Dsmark2006 wykazuje na default 8700 pkt. Zastanawiam sie, czy to dobra (tzn.prawidlowa dla tego procka) wartość.

Any hints?

Mało. Ja mam 11000 bez kręcenia i 13000 po podkreceniu. Sprawdź czy masz ustawione PCI Express x 16. To najczęstszy powdód tak dużego spdaku wydajności. Może to być wina również sterowników, zaśmieconego systemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy odczuje różnice po zmianie 7900 GTO na 8800gts 640 mb w rozdzielczosci 1024x768 mam 17 calowy monitor. W niektórych grach

( S.T.A.L.K.E.R., TDU)w rozdz. 1024x768 7900GTO niewyrabia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy odczuje różnice po zmianie 7900 GTO na 8800gts 640 mb w rozdzielczosci 1024x768 mam 17 calowy monitor. W niektórych grach

A czemu nie pykasz w 1280x1024 , ja na LCD 17: tak gram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Po co kupujesz 640 megowa., Do rozdzialki 1280x1024 wersja 320 megowa jest tansza a czasem nawet i szybsza od wersji 640 megowej. Natomiast czy odczujesz roznice ? Mysle, ze spora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Any hints?

Odpowiedź jest prosta: procek. Wyniki w markach zależą w znacznej mierze od niego, co jak pokazują liczne testy ma się przeważnie nijak do realnych wyników w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi