Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki racja. A jak to wyglada z i bez AA? zalaczysz screeny z tych samych miejsc?

nie wiem czym je zrobić , ''print scrn '' zamiast obrazu daje poprostu pulpit :( , jutro pokombinuje.....bez AA hmm jak są widoki to specjalnie nie przeszkadza , ale w pomieszczeniach już schody widać na krawędziach i to ostro.Natomiast Shadow 2 czy 3 różnica praktycznie niezauważalna.......natomiast cienie itd wszystko wygląda piknie.....

natomiat procesor leci na obu jajkach i średnio obciążony 35%.

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czym je zrobić , ''print scrn '' zamiast obrazu daje poprostu pulpit :( , jutro pokombinuje.....bez AA hmm jak są widoki to specjalnie nie przeszkadza , ale w pomieszczeniach już schody widać na krawędziach i to ostro.Natomiast Shadow 2 czy 3 różnica praktycznie niezauważalna.......natomiast cienie itd wszystko wygląda piknie.....

natomiat procesor leci na obu jajkach i średnio obciążony 35%.

frapsem screeny zrob :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fraps nie chce zrobic screenow..

beka ...raz udało mi się odpalić frapsa pod DX10 i mam scriny wszystko max z AAx4 , nie mogę go odpalić ponownie bez AA . jeszcze poćwicze....

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i bez AA dwa bo w kime lece...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

na tym drugim widać kolosalną różnicę............

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porob testy, bo ja sie zastanawiam czy zapodac owa karte do mojego konfiga, a widze ze ty masz jeszcze slabszego troszke...

jak wypada na tle twojej poprzedniej grafy ( i jaka to byla)

Wczesniej konfig stal na plycie GB K8NS rev. 2.0 i innym zasilaczu a do tego GF AOpen 6800LE zodowany na 16/6 i krecony na 350/800.

Wyniki w markach podwoily sie z lekkim hakiem :) Tzn w marku 05 bylo niecale 5000 a teraz grubo ponad 10000 :) w marku 03 bylo cos kolo 12 teraz grubo ponad 25000...

Edytowane przez mafia35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczesniej konfig stal na plycie GB K8NS rev. 2.0 i innym zasilaczu a do tego GF AOpen 6800LE zodowany na 16/6 i krecony na 350/800.

Wyniki w markach podwoily sie z lekkim hakiem :) Tzn w marku 05 bylo niecale 5000 a teraz grubo ponad 10000 :) w marku 03 bylo cos kolo 12 teraz grubo ponad 25000...

Raczej pomyliłeś smarki , bo w 05 na pewno nie jest możliwe 10k :) i 03' 25 k na tej karcie, choćbym nie wiem jak kręcona była.

Mariusz już pisałem w wątku o tej karcie, że rewelacyjna nie jest , na mojej mam lepsze wyniki.Chyba trzeba poczekać na nowsze stery :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej pomyliłeś smarki , bo w 05 na pewno nie jest możliwe 10k :) i 03' 25 k na tej karcie, choćbym nie wiem jak kręcona była.

Mariusz już pisałem w wątku o tej karcie, że rewelacyjna nie jest , na mojej mam lepsze wyniki.Chyba trzeba poczekać na nowsze stery :)

Jak widac czytasz bez zrozumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim procu to karta odpoczywa sobie. 10K to ja robie na 8600GT bez oc i to na lipnym procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim procu to karta odpoczywa sobie. 10K to ja robie na 8600GT bez oc i to na lipnym procku.

Wiem, ale nie posiadam na tyle $ zeby zmieniac wszystko za jednym razem. Jak na zwyklego athlona64 to calkiem niezle wyniki. Podgonilem troche dzisiaj kompa i w 3DM03 juz wynik dotyka 30Kpkt... Patrzac na ORBa to kompy z takim prockiem wyciagaja podobnie lub troche mniej.

Karte mam na przyszlosc juz zapewniona a procka z reszta czesci wymienie dopiero blizej grudnia. Wazne ze gry pocinaja, w marki nie gram.

Jesli wyciagasz 10K na 8600GT to moze napisz jaki "lipny" to procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale nie posiadam na tyle $ zeby zmieniac wszystko za jednym razem. Jak na zwyklego athlona64 to calkiem niezle wyniki. Podgonilem troche dzisiaj kompa i w 3DM03 juz wynik dotyka 30Kpkt... Patrzac na ORBa to kompy z takim prockiem wyciagaja podobnie lub troche mniej.

Karte mam na przyszlosc juz zapewniona a procka z reszta czesci wymienie dopiero blizej grudnia. Wazne ze gry pocinaja, w marki nie gram.

Jesli wyciagasz 10K na 8600GT to moze napisz jaki "lipny" to procesor.

nie przejmuj się dobry wybór , niektórzy w marki grają i się podniecają ..... nie biorą tylko pod uwagę jednego : niech sobie AA i AF zapuszczą w tych markach to im szczena opadnie..np na takim 8600....albo w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki panowie akcja szybkie pytanko ;).

Zamierzam zakupić na dniach 8800gts 320mb jeszcze nie wiem jakiej firmy , ale mniejsza o to. Chodzi o zasilator ;). W tej chwili mam to co w podpisie i lata ładnie , ale jak wepnę 8800gtsa czy bedzie hulać?? Nie bedzie podkrecany i myślę , że proca też dam na default co wy na to - Da rade ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy moim konfigu sprzedawca zapewnial ze Chieftec 450W starczy no i starcza wiec i u Ciebie podobnej mocy powinien wystarczyc.

@Konio68: Dzieki za pocieszenie ;) Denerwuje mnie wlasnie to, ze sa na swiecie ludzie, ktorzy tak czy inaczej musza powiedziec ze maja lepiej, ale patrza tylko wynikiem albo calym kompem. Nie ma co porownywac wynikow z Venice na S754 z C2D w najwyzszej wersji...

Aczkolwiek wzialem sobie filtr na ORBie w wynikach 3DM03 i 05: wyszukiwanie z ta sama grafa ale C2D do 2ghz i wyniki sa w miare identyczne z moimi... Takze chyba nie jest tak zle ;)

Edytowane przez mafia35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zobaczymy ;) jak nie to karta pojdzie na półkę na 2 tygodnie chyba że jest możliwość podpięcia drugiego zasilatora dla samej karty - nie dbam o estetykę obudowy ;).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Zawitałem tu do Was bo mam problem i myślę, że pomożecie mi go rozwiązać. Otóż jestem od niedawna posiadaczem karty GeForce 8800GTS 320MB. Mój problem dotyczy gry Call of Duty. Kiedy wchodzę do menu gry multiplayera kursor myszy gdy go przesuwam po ekranie cyklicznie przycina się co 4-5 sekund. Problemu by nie było gdyby rzecz się miała tylko tu, ale dzieje się to również podczas gry w sieci. Podczas sterowania postacią również cyklicznie przycina się co 4-5 sekund, takie szarpanie. Zaznaczam że po włożeniu do slotu(zamienieniu) mojej drugiej karty GeForce 7800GTX na tym samym configu wszystko działa jak należy. Czy ktoś spotkał się z tym problemem ? A może jeśli ktoś ma tą grę to może by sprawdził czy na karcie 8800GTS wszystko działa jak trzeba? Problem dotyczy tylko Multiplayera, bo w Single wszystko chodzi płynnie bez żadnych przycinek i szarpania na Max detalach. W Call of Duty 2 wszystko działa też pięknie bez jakichkolwiek problemów w Multiplayerze również. Mam zainstalowane sterowniki 158.22 i podejrzewam że problem tkwi właśnie w sterownikach.Instalowałem też poprzednie wersje sterowników, ale jest to samo.

Nadmienię jeszcze, że po zainstalowaniu gry na początku wszystko jest w porządku, problem zaczyna się dopiero po około 5 minutach grania w sieci. Przy następnym uruchomieniu gry już klapa to przycinające szarpanie od samego początku(menu gry).

Przepraszam że zwracam się do Was akurat tutaj ale w dziale o grach nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Z góry dzięki za wszelką pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mafia35

no wlasnie

jak przez miesiuac jezdziłem na venice2,6 +gtx to codziennie prawie dostawalem jakies pm o tym ze jestem niepowazny, nieznam sie i takie tam od ludzi co czesto jeszcze siedzieli na 6600 - a tak za przeproszeniem to ch..j kogo obchodzi mój konfig

tez sie dalo grac i było płynnnie i cacy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@neodi: W COD 1 w multi wszystko jest ok na GTS (przynajmniej u mnie).

@Kipek: No widzisz, nikogo nie obchodzi, ze skladasz kompa powoli, a chyba lepiej najpierw wymienic karte z PCIex bo jest przyszlosciowa i wejdzie do kazdej nowej konfiguracji, niz kupic w pierwszej kolejnosci C2D z plyta i zostac na grafice z AGP.

Dlatego wolalem zamienic mobo z AGP na PCIex (zamiana nic mnie nie kosztowala) i zostawic chwilowo procka i ramy oraz dokupic GTSa. Do grudnia przetrzymam bo wszystko smiga.

A czy procek go tak hamuje? No troche napewno, ale i tak wyniki w porownaniu z moim dawnym 6800 16/6 sa ponad 2 razy lepsze wiec czym tu sie martwic? Niektórzy sa po prostu albo zazdrosni, albo glupi jesli Ci pisza takie pw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@neodi: W COD 1 w multi wszystko jest ok na GTS (przynajmniej u mnie).

@Kipek: No widzisz, nikogo nie obchodzi, ze skladasz kompa powoli, a chyba lepiej najpierw wymienic karte z PCIex bo jest przyszlosciowa i wejdzie do kazdej nowej konfiguracji, niz kupic w pierwszej kolejnosci C2D z plyta i zostac na grafice z AGP.

Dlatego wolalem zamienic mobo z AGP na PCIex (zamiana nic mnie nie kosztowala) i zostawic chwilowo procka i ramy oraz dokupic GTSa. Do grudnia przetrzymam bo wszystko smiga.

A czy procek go tak hamuje? No troche napewno, ale i tak wyniki w porownaniu z moim dawnym 6800 16/6 sa ponad 2 razy lepsze wiec czym tu sie martwic? Niektórzy sa po prostu albo zazdrosni, albo glupi jesli Ci pisza takie pw.

Mafia35 ty masz, rozumuję podpisu, GTSa 640MB... Wszystko Ci śmiga cacy? Nie masz jakiś przedziwnych spadków FPS w grach (np. FEAR, Stalker...) - powiedzmy: wskakujesz do jakiegoś pomieszczenia i nagle masz poniżej grywalności... ?

PS

Na jakich sterownikach aktualnie pracuje Twoja grafa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi