neoedi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 @neodi: W COD 1 w multi wszystko jest ok na GTS (przynajmniej u mnie). Powiedz mi jak długo testowałeś, ile minut? Na jakich sterownikach, 158.22 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Dobrze rozumujesz 640MB. Nie mam w niczym zaciachow. Testowalem najdluzej w Gothica 3 (ok 3h) i wszystko elegancko chula. Sterowniki NGO 158.22 z guru3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 A więc moja 380W dała radę wszystko biega jak należy , szkoda tylko że fps na css mam mniejszy niż na x1800gto ;/ - dziwna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoedi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Dobrze rozumujesz 640MB. Nie mam w niczym zaciachow. Testowalem najdluzej w Gothica 3 (ok 3h) i wszystko elegancko chula. Sterowniki NGO 158.22 z guru3D. @mafia35 powiedz czy CoD-a miałeś wgranego czy wgrywałeś specjalnie do testów? Jak długo testowałeś CoD-a ? Czy mógłbyś jeszcze raz wejść do gry Multiplayer i sprawdzić podczas gry czy nie ma tych przycinek co kilka sekund jak u mnie? Z góry dzięki Gothic 3 u mnie też dobrze działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 A więc moja 380W dała radę wszystko biega jak należy , szkoda tylko że fps na css mam mniejszy niż na x1800gto ;/ - dziwna sprawa.a takie same ustawienia AA i AF...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Spoko spoko już łapię wszystko all max co sie dalo w csie i jednak jest dobrze coś musiało byc nie tak zrobilem restart i hula jak trzeba fps o 50% lepszy w csiku ;). Natomiast zdążyłem stestować lost planet w dx 9.0 bo visty brak , ale po paru minutkach grania zrobil sie różowy ekran ;/ wszystko inne co stestowalem narazie wymiata . Ten lost planet jakis skopany :(. A tak apropo chłopaki czym podkręcacie ;) ?? Przestawiem się z radka więc nie bijcie. Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 RivaTuner v2.01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Spoko spoko już łapię wszystko all max co sie dalo w csie i jednak jest dobrze coś musiało byc nie tak zrobilem restart i hula jak trzeba fps o 50% lepszy w csiku ;). Natomiast zdążyłem stestować lost planet w dx 9.0 bo visty brak , ale po paru minutkach grania zrobil sie różowy ekran ;/ wszystko inne co stestowalem narazie wymiata . Ten lost planet jakis skopany :(. A tak apropo chłopaki czym podkręcacie ;) ?? Przestawiem się z radka więc nie bijcie. Do kręcenia najlepszy rivaTuner 2,1 .. co do lost planet to stery zmień powinno pomóc, pod DX9 nie powiem bo odpalałem tylko pod DX10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Do kręcenia najlepszy rivaTuner 2,1 .. co do lost planet to stery zmień powinno pomóc, pod DX9 nie powiem bo odpalałem tylko pod DX10. Jakich sterowników uzywasz pod Vista? Aktualnie mam 160.03, 158.45 cos sie krzaczyly.. Które stery sa najlepsze do Visty, a które do XP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jakich sterowników uzywasz pod Vista? Aktualnie mam 160.03, 158.45 cos sie krzaczyly.. Które stery sa najlepsze do Visty, a które do XP ? 158.45 i zero problemów , tylko przed ich instalacją trzeba odinstalować poprzednie , wtedy jest ok.....co do XP nie powiem Ci bo od 2 miechów tylko na Viście siedze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 158.45 i zero problemów , tylko przed ich instalacją trzeba odinstalować poprzednie , wtedy jest ok.....co do XP nie powiem Ci bo od 2 miechów tylko na Viście siedze. Teraz też już to wiem ;) ruszają 100.22 czy jakoś tak i właśnie najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) @mafia35 powiedz czy CoD-a miałeś wgranego czy wgrywałeś specjalnie do testów? Jak długo testowałeś CoD-a ? Czy mógłbyś jeszcze raz wejść do gry Multiplayer i sprawdzić podczas gry czy nie ma tych przycinek co kilka sekund jak u mnie? Z góry dzięki Gothic 3 u mnie też dobrze działa Mam zainstalowany do grania a nie do testow. Wszystko chodzi jak ta lala :) @aduch: Tak dlugo jestes na tym forum, a nabijasz bez sensu glupie posty. Opanuj sie czlowieku ;) Edytowane 11 Czerwca 2007 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Własnie chce zakupic tez karte 8800GTX Nie chciałem zakladać tematu w dziale Co Kupic bo poco Waszym zdaniem czy wszytskie karty róznych firm (MSI, EVGA itp.) Sie podkrecaja tak samo czy sa jakies róznice. Które sie najlepiej podkrecają???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Własnie chce zakupic tez karte 8800GTX Nie chciałem zakladać tematu w dziale Co Kupic bo poco Waszym zdaniem czy wszytskie karty róznych firm (MSI, EVGA itp.) Sie podkrecaja tak samo czy sa jakies róznice. Które sie najlepiej podkrecają???? OC to loteria.......ja mam Leadteka i idzie na 641/1050 , na codzień chodzi na 621/1000 ........jest ok. nic nie piszczy , żadna cewka , ogólnie jestem zadowolony , na oryginalnym chłodzeniu mało jaki idzie full stabilnie wyżej , a każdy praktycznie lata na 621 , więc licz na oc jako pewnik 621 , reszta to loteria i nie zależy od firmy tylko od samego układu i sekcji zasilania , jak i dokładnośći montażu chłodzenia..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Moj piszczy i to mocno, ale w sluchawkach go nie slysze (prawie) wiec nie reklamuje, nie mam zamiaru czekac. OC chyab kiepsko kiepsko (?).. 612/972. Karta Asusa ..... Spróbuje jeszcze raz zainstalowac te stery 158.45, trzeba czyscic stare jakims driver claenerem ? Jesli tak to czym, Vista x64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoedi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Panowie Experci !!!pomóżcie rozwiazać problem, który mam z grą CoD i kartą 8800GTS 320MB. Opisałem go na 99-ątej stronie. Mogę jeszcze dodać że jak jestem w Menu Multiplayera i włącze Menadżera zadań to w zakładce Wydajność użycie procesora skacze mi od 30-52% co kilka sekund są takie wahania pomimo że nic nie robię i w tle nie ma uruchomionych programów. Na tej samej konfiguracji ale z kartą 7800GTX wszystko jest w porządku żadnych przycięć nic super, a obciążenie procesora waha się w granicach 48-52% . Zaznaczam że problem jest tylko w Multiplayerze, bo w Single na jednej jak i na drugiej karcie wszystko jest ok. Może ktoś się wypowie kto ma kartę 8800 320MB oraz platformę AMD na nForce4 ? Poniżej screen Menadżera zadań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jaki system? Chyba taka przypadlosc tych kart. Ktos juz tu wczesniej o tym pisal. Czasem zdaza sie, na niektorych systemach ze czesc gier skacze mimo, ze nie powinna.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Ja poprostu jeszcze nie doszedłem do siebie jak widze teraz w csie 230 fps na dust2 nie ma prawa nic skakac ;), a wy tu o przypadłościach jakis ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoedi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jaki system? Chyba taka przypadlosc tych kart. Ktos juz tu wczesniej o tym pisal. Czasem zdaza sie, na niektorych systemach ze czesc gier skacze mimo, ze nie powinna.. :(win xp sp2 . NIe bardzo wiem co masz na myśli skacze.......Czy chodzi Ci o spadki fps-ów ? Bo u mnie to jest takie szarpanie co 4-5sek zatrzymanie na sekundę może...potem znowu 4-5sek i tak w kółko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Moj piszczy i to mocno, ale w sluchawkach go nie slysze (prawie) wiec nie reklamuje, nie mam zamiaru czekac. OC chyab kiepsko kiepsko (?).. 612/972. Karta Asusa ..... Spróbuje jeszcze raz zainstalowac te stery 158.45, trzeba czyscic stare jakims driver claenerem ? Jesli tak to czym, Vista x64? Nie ja poprostu poprzez doddaj/usuń wywalałem i stykało zawsze.....co do piszczenia to reklamój łachy nie robią , może trafi ci się sztuka z lepszym OC.miałem 2 GTxy , poprzedni też nie piszczał....totalna cisza.......kup coś na pci i oddaj do serwisu , do pół roku jest traktowane jako wada fabryczna , potem mogą być kłopoty z wymianą większe , z tak ewidentną usterką jak normalny sklep to do 2 tyg załatwi sprawę. Edytowane 11 Czerwca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoedi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 no i problem rozwiązany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 no i problem rozwiązany :Dno to się pochwal dla potomności :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zachciało się mi obsranki visty ;/ . Jak normalnie fps na xpeku w csiku od 100 -200 z hakiem był tak na viscie 64 bit ultimate mam na office 45 fps przy starcie z respa od ct - powiem tylko żenada ta vista ;/. Wracam do xp i sram tego całego dx 10 bo wlasnie sobie lost planet demko pogralem i jakos nie zauwazylem roznicy ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zachciało się mi obsranki visty ;/ . Jak normalnie fps na xpeku w csiku od 100 -200 z hakiem był tak na viscie 64 bit ultimate mam na office 45 fps przy starcie z respa od ct - powiem tylko żenada ta vista ;/. Wracam do xp i sram tego całego dx 10 bo wlasnie sobie lost planet demko pogralem i jakos nie zauwazylem roznicy ;).bo bez sensu na 64 bity wskoczyłeś...ja na viście 32 bit mam lepiej niż miałem na XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chwali Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ja mam GTS 320MB firmy BFG i u mnie pamieci przy 900 juz sypia artami:( Podkrecam ATI Tool'em ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Zachciało się mi obsranki visty ;/ . Jak normalnie fps na xpeku w csiku od 100 -200 z hakiem był tak na viscie 64 bit ultimate mam na office 45 fps przy starcie z respa od ct - powiem tylko żenada ta vista ;/. Wracam do xp i sram tego całego dx 10 bo wlasnie sobie lost planet demko pogralem i jakos nie zauwazylem roznicy ;). Dziwne ja mam ultimate 64, fpsy w grach prawie tak samo (spadek może 10fps do 20fps przy ilościu ich około 80-90 więc płynność zachowana), w lost planet da się zauważyć różnicę, sam je wyłapywałem grając od kilku dni raz dziennie ;). Masz coś nie tak i tyle, przy wydajności kompa 5,4 (przez cholerny procesor) wszystko śmiga lepiej niż na xp z lekkimi zwolnieniami w grach - ale od tego jest xp by grać :) Zresztą beta World in Conflict śmiga niesamowicie i o dziwo, szybciej niż na XP. Edytowane 12 Czerwca 2007 przez paweł.s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 U mnie w LOSt PLANET na DX 10 1280x1024 wszystko na maxa i nie da się grać :mur: FPS 11 :mur: , stery 158.43 / 158.18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 To samo u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 U mnie na XP nic nie skacze i nie przycina (wiele godzin grania w S.T.A.L.K.E.R.'a, Call of Juares*, Pray, CoD, civilization 4 i inne). Karta Asusa - kręci się stabilnie do GPU 675 Mhz i pamięć 1000 Mhz. Wyżej nie chce - obraz w 3D Marku zatrzymuje się i tyle. Cewki - piszczały - ale ostatnio przestały - może po prostu ich nie słyszę bo wentylator w zasilaczu głośniej chodzi przez te upały... Piszczy mi coś na MB - ale po odłączeniu kabla sieciowego (lub odłączeniu modemu kablowego od zasilania) - po kilku sekundach przestaje... * w call miałem problem z cieniami - ale są sterowniki które to naprawiają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 U mnie w LOSt PLANET na DX 10 1280x1024 wszystko na maxa i nie da się grać :mur: FPS 11 :mur: , stery 158.43 / 158.18cienie daj na medium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...