konio68 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 U mnie to samo na XP, po odpaleniu z kolei na VISTA, Lost Planet wogóle nie chodzi... niezłe compability :)Bo z demem tak jest z pełną będzie ok.Dziś już jest do pobrania poprzez Steam za 39$ :) zobacze może się skusze... coś mi się wydaje że to celowa robota ..... demo jest trial..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zrobiłem test w 3dM06 na tych nowych sterach. Vista x64: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dobra zwracam honor !! Sterowniki są na wypasie lost planet biega jak trzeba :). Mój błąd podczas instalacji nowych sterów ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Sprawdzał już ktoś czy jest jakaś poprawa w Colinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Sprawdzał już ktoś czy jest jakaś poprawa w Colinie?Wygląda na to, że tak: Zainstalowałem sterowniki 162.15 (winXP) i albo mi się wydaje albo jest poprawa w DiRT. Pograłem troche i obyło sie bez zwiechy, w wyścigach z kilkoma samochodami też jest duuużo lepiej. Nie ma przycięć i szarpań.Ech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dobra zwracam honor !! Sterowniki są na wypasie lost planet biega jak trzeba :). Mój błąd podczas instalacji nowych sterów ;).a co zrobileś nie tak bo mi też demo nie biega pod vistą ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blues Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Nowe stery są ok :wink: . W końcu działa mi Lost Planet , na starych sterach sie wywalał. I jeszcze test z 3D Marka 06 Win XP 32bit Jest ciut więcej punktów jakieś 220 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 a co zrobileś nie tak bo mi też demo nie biega pod vistą ...Visty nie używam ;). Zle zainstalowałem stery - bez uninstala poprzednich ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Visty nie używam ;). Zle zainstalowałem stery - bez uninstala poprzednich ;).Taki stary koń ze mnie a tak mnie p.......:) ...zrobiłem tak samo :) zaraz sprawdze raz jeszcze THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) U mnie też, na tych nowych sterach nie działa demo LP pod Vistą . Edytowane 27 Czerwca 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) to jest retail nie box ...... ..niech Ci bedzie - retail box ;) Jest pudlo, 2 adaptery DVI->D-SUB, kabel sVideo, przejsciowka sV->rgb, ksiazeczkii. Brak tylko wspomnianych na poczatku gierek ;) Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 u mnie na gtx ,wynik wzrosł o całe 30pkt :-| i wynosi lekko ponad 13k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Słaaabo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Niestety nowe stery nie naprawiają błędu z cieniami w condemned :(. Chłopaki muszą jeszcze popracować . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 wiem ze jakos slabo tylko o 30pkt wiecej, wynik na 2*1gb wzrosł o 200pkt i mam 13,4k ,jednak jak doloze nastepne dwie kosci to znowu spada do 13,2k czekam na 2*2gb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Dziś dowiedziałem się jak Gainward przycina... Wg specyfikacji na stronie zarówno GTS 640 jak i GTS Golden Sample 640 mają DDR3 1.1ns Zdjąłem zatem chłodzonko i co widzę??? 12 na każdej pamięci... A mam właśnie GS... Jeszcze gdyby to była normalna wersja to OK, ale i tak produkt jest niezgodny z reklamowanym przez samego producenta... To już drugi raz kiedy takie coś znalazłem. Za pierwszym Sapphire X1900XTX TOXIC nie miał wcale wyższych zegarów, tylko ostrzejsze timingi - ale wg samego Sapphire zegary były inne => o tym rozmawiałem na zagranicznych forach i okazało się, że poprostu Sapphire zmienił referencyjny produkt bez podawania tego do wiadomości. Tutaj Gainward leci w kulki, chyba że coś się zmieniło w oznaczeniach Samsunga - ale raczej w to nie wierzę... A rozkładałem kartę na części, bo zakładałem MCW60-R (tu też jest śmiesznie, bo można kupić wersję R z zapinką dla 8800 i 2900XT, ale nie można dokupić samej zapinki mimo, że producent takie robi... - i tak głupi Hiro najpierw kupił MCW60-B na X1900XTX, a teraz musiał wydać drugi raz kasę na wersję R). Czy ktoś chce kupić nietykany blok w wersji z zapinką B (wszystkie przed 8800 i 2900XT)??? P.S. Temp. z 58*C w IDLE spadła do 36*C co daje +2*C względem Chipsetu i +1*C względem Procka ;) Ciekawe jak tam RAMki i VR... Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja ostatnio zauważyłem a raczej mój ojczulek że w CoH jednak występuje zjawisko zwolnienia :( i ALT+TAB pomaga :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) " Dziś dowiedziałem się jak Gainward przycina... " Bo Gainward się skonczył 3 lata temu niestety... ... osobiście jestem wierny Leadtekowi od 6 lat i jest Git.......... Edytowane 27 Czerwca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 pogorszylo mi sie oc karty, wczesniej 655 i 1050 , i smigala, a teraz 650 i 1000 zwis, zmienilem na 640 i 1000 i zobaczymy, temperatura niska , hr3+ na gpu. w idle 44C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 mi też sie pogorszyło oc ale tylko memek było 1003 a teraz 981 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 630 i 1000 , czyli tak jak bylo na fabrycznym chlodzeniu..... na 640 i 1000 tez zwis odrazu, memem bardziej nie katuje bo i tak to nic nie daje praktycznie, 630 i 1000 a 630 i 1050 to zerowa roznica, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 " Dziś dowiedziałem się jak Gainward przycina... " Bo Gainward się skonczył 3 lata temu niestety... ... osobiście jestem wierny Leadtekowi od 6 lat i jest Git.......... Mi wszytko padało łącznie z leadtekiem. Kiedyś ASUS był dla mnie najlepszy, ale i to do czasu... Teraz chciałem BFG, ale wykupili, więc został GW. W sumie z tego co czytałem to się poprawili w stosunku do tego co było 2-3 lata temu. A tutaj napiszę do nich z zapytanie dlaczego tak robią. W EU można ubiegać się o zwrot kasy i jeszcze rekompensatę za oszustwo - jeśli towar jest niezgodny z danymi producenta. Zobaczymy :D chcę poznać ich tłumaczenie się "dlaczego jest inaczej niż sami podają". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Którą z tych GTS-ów 320MB byście polecili bardziej, która sie mniej grzeje ? Szukam i szukam na googlach i niemoge znalesc jakiegos dobrego testu zestawienia tych kart, jakby ktos mi mógł pomóc EVGA 8800GTS 320mb Superclocked MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Którą z tych GTS-ów 320MB byście polecili bardziej, która sie mniej grzeje ? Szukam i szukam na googlach i niemoge znalesc jakiegos dobrego testu zestawienia tych kart, jakby ktos mi mógł pomóc EVGA 8800GTS 320mb Superclocked MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC było już pisane kupe razy wszysko jedno co weźmiesz, bo i tak nie bedzie różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Którą z tych GTS-ów 320MB byście polecili bardziej, która sie mniej grzeje ? Szukam i szukam na googlach i niemoge znalesc jakiegos dobrego testu zestawienia tych kart, jakby ktos mi mógł pomóc EVGA 8800GTS 320mb Superclocked MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC Nie kupuje wersji 320MB :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) niby wszystko jedno racja, ale z tego co widzialem po testach to EVGA SC sie bardzo mocno grzeje ~89C w stresie :blink: ale nie moge znalesc nigdzie info ile w stresie mają karty MSI czy BFG wersje OC Ile u Was ta karta EVGA Superclocked ma w stresie mniej wiecej @Hans15336 - dlaczego nie kupujesz wersji 320MB, czy ja mam nie kupować :) ? Edytowane 28 Czerwca 2007 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 niby wszystko jedno racja, ale z tego co widzialem po testach to EVGA SC sie bardzo mocno grzeje ~89C w stresie :blink: ale nie moge znalesc nigdzie info ile w stresie mają karty MSI czy BFG wersje OC Ile u Was ta karta EVGA Superclocked ma w stresie mniej wiecej @Hans15336 - na 640mb nie mam $ :) pozatym mój monitor i tak cisnie tylko 1600x1200 max. To kup używke :D , a co do tej rozdzielczości to zabraknie Ci pamięci w nowych grach :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 to powodzenie w 1600x1200 na 320mb wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Moja Superclocked przy 630/2000 ma w stresie 79stopni. Potwierdzam 320 do 1600x1200 to duzo za malo. imho to jest max do 1280x1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 http://hardwarelogic.com/news/61/ARTICLE/1...2007-03-26.html - zobaczcie ile im tam w stresie wyszlo na EVGA Superclocked :/ a tu Foxconn http://hardwarelogic.com/news/61/ARTICLE/1...2007-03-19.html i jego tempy styknie i do 1280x1024 + AA4 :) na 640 MB nie bede miał niestety, a chyba lepsze to niz 7900GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...