Hans15336 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 w koncu jest nowa wersja FRAPSa :) Changelog - Added suport for DirectX 10 - Added option to monitor Desktop Window Manager under Vista - Added Direct Stream sound recording for Vista - Fixed screen tearing in video captured from DX9 games - Fixed G15 LCD output running fast on Vista machines - Improved resource sharing with multithreaded games - Added numerous crash and compatibility fixes Wreszcie będzie można zobaczyć czy są spadki FPS w DX10 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Racja, mój błąd. Wiesz, gry nie będę kupował po to by sobie kompa testować :D 99zł może to nie dużo, ale jednak kasa.Z demem chodzą 158.45..... ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Hmm chyba 162.15 ? z demem nie działają , gra śmiga na nich pięknie. Dokladnie, pisalem z pamieci, bo nie moglem w tym momencie zaczerpnac informacji u zrodla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No wiem. Ale znowu w innych grach mam już odczuwalne wzrosty wydajności na najnowszych betach. Nie będę się cofał dla jednej gry :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josep23 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Okazało się, że znaczący spadek wydajności gry F.E.A.R., zaobserwowany ostatnio na niektórych systemach, może być wynikiem negatywnego wpływu pewnych urządzeń wejściowych USB. Grupa uderzeniowa firmy Nvidia zachodziła w głowę czym może być spowodowany efekt spadku FPS. Jak się okazało winnymi nie są sterowniki GeForce'ów, a niektóre myszki oraz klawiatury. Firma Logitech potraktowała problem bardzo poważnie – w najbliższym czasie powinien zostać udostępniony nowy zestaw driverów SetPoint, które mają wyeliminować ten efekt. „Jestem bardzo zainteresowany czysto techniczną stroną tego problemu ponieważ jest on jednym z najdziwniejszych z jakimi miałem styczność do tej pory”, przekonuje Nick Steam z Nvidii. Nie są znane jeszcze wszystkie modele urządzeń wejściowych, które mają zgubny wpływ na wydajność F.E.A.R. Problem ten odtworzono na razie przy wykorzystaniu myszki Logitech G5 oraz klawiatury Saitek Eclipse. Nie wiadomo też, czy podzespoły te mogą powodować spowolnienia w innych grach. Meeting programistów z przedstawicielami Sierry podczas targów E3 ma szanse przyczynić się do wyjaśnienia tej kuriozalnej sytuacji. link http://news.com.com/8301-10784_3-9740960-7...2547-1023_3-0-5 http://www.frazpc.pl/news/18944-FEAR_szybszy_bez_myszki Edytowane 11 Lipca 2007 przez josep23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No to nieźle niedługo będzie trzeba gotujący się czajnik zdjąć z gazu żeby FPS poszedł do góry :) A tak poważnie to bardzo ciekawa sprawa. Może i te inne spadki w 8800 są też tym podyktowane. Ściągnę najnowsze stery do klawy i myszki i zobaczę czy coś pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Szalona teoria :D Przyznac sie kto ma klawisze i myszki na usb oraz spadki fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Szalona teoria :D Przyznac sie kto ma klawisze i myszki na usb oraz spadki fps?heh ja mam Logitech Ultra na usb , ale podłączoną przez przejściówke do PS , spadków brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 ja mam i mychę i klawę na usb :D teraz już wiem dlaczego gry mi skaczą ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Dziwna sprawa z tymi urządzeniami typu myszka i klawiatura moze nawet okarze się ze jeszcze drukarka na usb bedzie odpowiedzialna za spadek fps-ow w grach pozdrawiam rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revok Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Swego czasu, ślęcząc nad problemem spadków na forum nvnews, natrafiłem na post kolesia, który zaręczał, że problem ów rozwiązał... odinstalowując sterowniki USB (wszystkie urządzenia interfejsu HID). Uznałem to na tyle dziwne i niemożliwe, że jest to chyba jedyne "lekarstwo", którego nie wypróbowałem. Hmmm... linkus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 czyli to jest wina tego że klawa/mycha podł pod USB czy sterów :?: Bo ja mam UtraX Flat i MX1000 pod PS2 podł i mam spadki w CoH <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Swego czasu, ślęcząc nad problemem spadków na forum nvnews, natrafiłem na post kolesia, który zaręczał, że problem ów rozwiązał... odinstalowując sterowniki USB (wszystkie urządzenia interfejsu HID). Uznałem to na tyle dziwne i niemożliwe, że jest to chyba jedyne "lekarstwo", którego nie wypróbowałem. Hmmm... 2678926[/snapback] czyli to jest wina tego że klawa/mycha podł pod USB czy sterów :?: Bo ja mam UtraX Flat i MX1000 pod PS2 podł i mam spadki w CoH <_< ale może masz coś innego pod USB wpięte , wyłącz USB w panelu sterowania i oblukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn3jk Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Oby to nie było to :( bo mam zaledwie pod USB : Logitech UltraX Logitech Rumble Pad 2 drukarke HP Razer diamondback i niby jak teraz podpiac wszystko pod PS2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 ale może masz coś innego pod USB wpięte , wyłącz USB w panelu sterowania i oblukaj. Mam, przedłużasz USB/hub (monitor) oraz wyłączoną drukarke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 ja jak w cos gram to wylanczam wszystko co mam podpiete pod usb i jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 ja tam spadkow fps nie mam, tylko cholerne przyciecia w TDU :/ a pod usb, mycha logitecha, drukarka, net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No ja właśnie dziś zamówiłem to http://www.allegro.pl/item212089616_leadte...gts_tanio_.html dodatkowa pamięc sie przyda bo mam natywna 1680x1050 mam nadzieje ze spadków fps i numeru z alt+tab nie doświadczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No ja właśnie dziś zamówiłem to http://www.allegro.pl/item212089616_leadte...gts_tanio_.html dodatkowa pamięc sie przyda bo mam natywna 1680x1050 mam nadzieje ze spadków fps i numeru z alt+tab nie doświadczę No cena gicio .... ładnie schodzą.. No i nowe stery do Visty nadeszły :) testować... :) http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=...471#post2341471 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 A jak tam spadki na XP? Ile osób może potwierdzić polepszenie sytuacji na nowych (162.15?) sterownikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No i nowe stery do Visty nadeszły :) testować... :) eee tam nowe panie. stare :P to sa nowe 163.11 http://www.nzone.com/object/nzone_download...betadriver.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 eee tam nowe panie. stare :P to sa nowe 163.11 http://www.nzone.com/object/nzone_download...betadriver.html hehe...jak grzyby po deszczu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 osobiście myślę że to może być faktycznie to , teraz niech się wypowiedzą osoby , które miały przycinki czy faktycznie mają klawy pod USB i czy wpięcie pod PS coś dało. ale może masz coś innego pod USB wpięte , wyłącz USB w panelu sterowania i oblukaj. Przyłączam się do prośby ja jak w cos gram to wylanczam wszystko co mam podpiete pod usb i jest gita jak nie odłączysz to co się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Może by się pobawić zmianą szybkości usb...Kiedyś kombinowałem coś takiego i ze standardowych 125Mhz robiłem 200 czy coś takiego (niepamietam dokladnie liczb :( ) Spróbujcie,może pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 U mnie na ubu nowych sterach nie działą Test Drive Unlimted. Gra się odpala, następnie zamyka i wychodzi na pulpit. Wróciłem do 158.45 i wszystko elegancko działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 @jurek911 http://www.megaupload.com/?d=HDLW5OKU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 http://www.camino.pl/opis.php3?ID=25191 ale sklep nieznany for miś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 A widzieliście co jest w nowych sterach? Da się włączyć i wyłączyć HDR :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Mam małe pytanie do posiadaczy kryształowej kuli :wink: Kiedy to nV zamierza wydać jakiś świeży układ? Jest szansa na ten rok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Koniec roku , może z czymś wyskoczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...