Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Siemqa mam pytanie.Czy na 8800gts 320mb da sie pograć na max w 1280x1024 w obliviona i 1024x768 w gothica 3??Myśle o 8800gts 320 mb ale sa podobno duże spadki fps i lipa;(pozdro

Edytowane przez Makar06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w końcu opłaca się dawać 1.8 k za tą kartę czy czekać na jakieś nowe cacka ?

Teraz kupisz GTXa za 1800 , jak będziesz czekał na nowe cacka to za Gtxa w wydaniu 9800 dasz 2.5k .Zanim stanieje będziesz miał kolejny dylemat czy czekać na następce czy kupować....... Jak masz kasę to warto .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemqa mam pytanie.Czy na 8800gts 320mb da sie pograć na max w 1280x1024 w obliviona i 1024x768 w gothica 3??Myśle o 8800gts 320 mb ale sa podobno duże spadki fps i lipa;(pozdro

Z 1GB Ramu to sobie w Gothica 3 komfortowo nie pograsz :) . Natomiast sama karta bezproblemowo pociągnie Obka w 1280x1024 i w tej samej rozdziałce Gothica. Co do tych spadków FPS to zauważ, że tylko kilka osób na to narzeka, reszta jakoś nie ma z tym specjalnych problemów. Zresztą ja zauważyłem to u siebie tylko w STALKERZE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro panowie twierdza, ze obliwion i gothic 3 pomyka na 8800 gts 320 to ja mam jakis problem z kąpem, poniewaz chaczy mi sie Quake 4 na max texturach, ba chaczy mi sie doom 3 i fear na max detalach.

Gdybym mial wyrazic opinie co do 8800 gts 320 mb to nie polecalbym tej karty :(. A moze to wina, ze mam tylko 1 HDD ?....slaby procek ? (amd 64 2.6 giga), a moze za malo ramu (2x512 mb) ?. W kazdym razie karta za 1100 pln, powinna smigac na takich starych tytulach prawda ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro panowie twierdza, ze obliwion i gothic 3 pomyka na 8800 gts 320 to ja mam jakis problem z kąpem, poniewaz chaczy mi sie Quake 4 na max texturach, ba chaczy mi sie doom 3 i fear na max detalach.

Gdybym mial wyrazic opinie co do 8800 gts 320 mb to nie polecalbym tej karty :(. A moze to wina, ze mam tylko 1 HDD ?....slaby procek ? (amd 64 2.6 giga), a moze za malo ramu (2x512 mb) ?. W kazdym razie karta za 1100 pln, powinna smigac na takich starych tytulach prawda ?.

Coś masz nie tak , mozę Ci doczytuje z dysku :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym mial wyrazic opinie co do 8800 gts 320 mb to nie polecalbym tej karty :( . A moze to wina, ze mam tylko 1 HDD ?....slaby procek ? (amd 64 2.6 giga), a moze za malo ramu (2x512 mb) ?. W kazdym razie karta za 1100 pln, powinna smigac na takich starych tytulach prawda ?.

"Kąp" :blink:

Skąd dzieci neo wiedzą o PPC? :D

Winą obarczyłbym małą ilość RAMu i brak skilla :wink:

Edytowane przez SzperSon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - slaby proc, ograniczasz moc karty o polowe jej mozliwosci

2 - 1gb ram byl standardem jakies 2 lata temu

3 - masz za wolny dysk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - slaby proc, ograniczasz moc karty o polowe jej mozliwosci

2 - 1gb ram byl standardem jakies 2 lata temu

3 - masz za wolny dysk

Bzdura, proc ogranicza moze w 3Dmarku ale w grach az takiej roznicy nie ma, nie kazdy musi miec C2D zeby komfortowo pograc, tym bardziej w gry ktore wyszly przed pojawieniem sie C2D. W D3 komfortowo gralem na 768 MB ram, a dysk moze cos znaczyc przy wczytywaniu poziomow a nie podczas gry.

Owszem, silnik D3 jest wrazliwy na wszystko ale bez przesady, z tym sprzetem nie powinno byc mowy o haczeniu. Ewidentnie cos skopane w systemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moje masz poprostu niezly bajzel w systemie

Nie zdziwiłbym się gdyby właśnie tak było...

Powyłączaj wszystkie zbędne procesy, aplikacje przy graniu - ewentualnie - nigdy nie zaszkodzi [a wręcz może pomóc] walnięcie formata ;) - klasyczny sposób rozwiązywania problemów :D

Pozdrawiam, wyyzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiej firmy polecilibyscie GF 8800gts? Co sądzicie o Gainwardzie w wersji Golden Sample? A moze eVGA lub BFG?

W skrócie :

1. Nie polecamy wersji 320

2. Polecamy wersje 640 obojętnie jakiej firmy - im tańsza tym lepiej i tak się zrobi OC

3. Jeśli nie pasuje Ci pk 1 i 2 to kupujesz to na co Cię stać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HIhi jestem właśnie po modziku ołówkowym . Podniosłem napięcie w ten sposób na memkach o niespełna 1V i prawie 100mhz w górę poszło , jak dotąd testuję i jest git. Szkoda , że nie można zmieniac napięć na gpu i mem programowo , bo ołówek za wiele na gpu nie daje - prawie , że nic :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HIhi jestem właśnie po modziku ołówkowym . Podniosłem napięcie w ten sposób na memkach o niespełna 1V i prawie 100mhz w górę poszło , jak dotąd testuję i jest git. Szkoda , że nie można zmieniac napięć na gpu i mem programowo , bo ołówek za wiele na gpu nie daje - prawie , że nic :(.

:blink: uwierz mi jak byś podniósł o 1V to pożegnał byś się z karta :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Gregor1230 jeszcze za czasow r520/580 programowo zmienialo sie napiecia dla mem/gpu i uwierz, ze zmiania o caly 1V puscila by z dymem ddr'ki- cos pokreciles z odczytami ;)

@Andy- ja mialem przez krotki okres x2@2.95GHz i g80gtx- dzialalo to calkiem przyzwoicie, choc bylo dla mnie zbyt slabe dla rozdz. 1680x1050. Jesli masz zamiar grac na kwadracie 17"/19" to bierz smialo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojojojo sorka !!!! 0,1V .Hohlik mi się tu jakiś wdarł. Wiem ile jest bezpiecznie dla ddr3 ;) macie racje 1V to by był RIP , ale do 2,25 na x1800gto doszedłem z def 1,8V i 24/7 chodziła. Także podejrzewam , że tu też mozna dobić spokojnie do 2,2V. Nie edytuję wcześniejszego postu , tu poprawiłem swoją poprzednią wypowiedz. Zresztą ołówkiem ciężko jest zrobić to 0,1V a co dopiero 1V ;).

Ciekawostką jest, że tu : http://www.vr-zone.com/?i=4641 podają że defaultowo jest 1.86v na memkach - u mnie było 1,92v a teraz dobiłem do około 2v. Tylko ten ołówek :/ dali by nam takiego ati tray toola dla nv ;) i zmiany napięć.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kupić x1950xt 256mb za 630zł,ale pomyślałem gram w bf2142 na sieci duzo(klan) wiec jak wezme 8800gts 320mb to bede mial wieciej fps;) i w obka sie pogra i bedzie miało wieciej fps.Na Purepc piszecie spadki(wirze w nie)na 8800gts 320mb,hmm za 200zł wieciej ma sie 640mb;)(tylko skad kase wziac)Na in4 kumple pisza ze w obka i inne gry nie maja spadków;)NIe wiem co zrobic kupie 8800gts 320mb i bedzie lipa ehh :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze coś jest nie tak w stalkera nie moge płynnie grać :/ proc puszczony na 3.4ghz gpu ok. 640 vmem ok 1020 (to nie są wysirubowane maxy, nie miałem czasu na dłuższą zabawe narazie) i na 1280x1024 detale i inne tak na 85% i doopsko. mam przyciniki jak wyjde na otwarte tereny (trawa puszczona na połowe detali czy tam cieni, no i jak wejde tam gdzie sie zaczyna gra i wychodzi sie z tego korytarza to te ściany mi sie lekko tną. Nie wiem ile dokładnie mam fps pewnie coś koło 35-50 i w niektórych momentach 10-20. Wkurza mnie to. Może to są te słynne spadki fpsów na gf88. Jest na to jakaś rada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze coś jest nie tak w stalkera nie moge płynnie grać :/ proc puszczony na 3.4ghz gpu ok. 640 vmem ok 1020 (to nie są wysirubowane maxy, nie miałem czasu na dłuższą zabawe narazie) i na 1280x1024 detale i inne tak na 85% i doopsko. mam przyciniki jak wyjde na otwarte tereny (trawa puszczona na połowe detali czy tam cieni, no i jak wejde tam gdzie sie zaczyna gra i wychodzi sie z tego korytarza to te ściany mi sie lekko tną. Nie wiem ile dokładnie mam fps pewnie coś koło 35-50 i w niektórych momentach 10-20. Wkurza mnie to. Może to są te słynne spadki fpsów na gf88. Jest na to jakaś rada?

To nie wina grafy , postaw nowy OS , odkręc proca i luknij wtedy ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi